Η Καλαμάτα που «δημιουργεί» παρουσιάστηκε στο “2ο Open Coffee” (φωτογραφίες)

Η Καλαμάτα που «δημιουργεί» παρουσιάστηκε στο “2ο Open Coffee” (φωτογραφίες)

Παρουσίαση τεσσάρων καινοτόμων ιδεών στην 2η συνάντηση του “Open Coffee” στην Καλαμάτα

Του Κώστα Γαζούλη 

Μια διαφορετική «Καλαμάτα» συνάντησαν όσοι την Παρασκευή το βράδυ βρέθηκαν στο Cafe – Bistrot “Luna Lounge”, στη δεύτερη συνάντηση του “Open Coffee” Καλαμάτας.

Κόντρα στο ρεύμα των ημερών της μιζέριας και της κρίσης… νέοι άνθρωποι, με ενδιαφέρον για τις νέες τεχνολογίες, κατάφεραν να δημιουργήσουν με μόνο εφόδιο την «ιδέα» τους.

Προχθές, λοιπόν, παρουσιάστηκαν τέσσερις καινοτόμες ιδέες. Συγκεκριμένα, δύο ιστοσελίδες, το www.sintagespareas.gr και το www.dikaiologitika.gr, που ξεκίνησαν και παραμένουν στην Καλαμάτα, έχοντας ήδη κατακτήσει το ελληνικό κοινό, και δύο “Startups” (εφαρμογές για έξυπνα κινητά), που δημιουργήθηκαν από Καλαματιανούς και γνωρίζουν παγκόσμια αναγνώριση.

Το “Locish” ξεκίνησε στην Καλαμάτα… και βρίσκεται πλέον και στην Αμερική, ενώ οι δημιουργοί του, που παράτησαν τις δουλειές πριν από περίπου δύο χρόνια για να κάνουν πράξη το όνειρό τους, προσφέρουν σήμερα δουλειά σε άλλους 6 ανθρώπους.
Το δρόμο του “Locish” ακολουθεί και το “Peekintoo”. Δημιουργία κι αυτό τριών Καλαματιανών. Στους δυόμισι μήνες «ζωής του» κατάφερε να κάνει εμφατική την παρουσία του, αφού επιλέχθηκε για να παρουσιαστεί στο φημισμένο διεθνές συνέδριο για νέες τεχνολογίες “Le Web” στο Παρίσι. Επιπρόσθετα, έχει ήδη μπει δυναμικά στην παγκόσμια αγορά.

Αξίζει ειδική αναφορά στον Γιώργο Δέδε και τον Παναγιώτη Λύρα, που έφεραν και στην Καλαμάτα την ιδέα του “Open Coffee”. Με αυτό τον τρόπο έφεραν κοντά ανθρώπους με ενδιαφέρον στις νέες τεχνολογίες, με σκοπό να το μετουσιώσουν σε επιχειρηματική δημιουργία…
Οι συναντήσεις θα συνεχιστούν το Φεβρουάριο.