Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στην Καλαμάτα

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στην Καλαμάτα

Έπειτα από πολύμηνη προετοιμασία και συνεννόηση με το Δημοτικό Ωδείο και το Μουσικό Σχολείο Καλαμάτας, στην Καλαμάτα θα γίνει η πρώτη – τόσο πολυπρόσωπη – έξοδος της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών από την πρωτεύουσα της χώρας.

Ειδικότερα, θα έλθει κλιμάκιο 19 μουσικών της ΚΟΑ με επικεφαλής το μαέστρο Νίκο Χαλιάσα, στο πλαίσιο του προγράμματος «Δικαίωμα στη Μουσική», που πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, το οποίο και καλύπτει όλα τα έξοδα.

Προβλέπεται ακόμη προσφορά δωρεάν σεμιναρίων επί τριήμερο (7, 8 και 9 Ιανουαρίου) σε σπουδαστές από την ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας, στα όργανα φλάουτο, κλαρινέτο, τρομπέτα, τρομπόνι, βιολί, τσέλο και κρουστά.

Επίσης, θα διοργανωθεί πανηγυρική συναυλία με ελεύθερη είσοδο, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο, αύριο Πέμπτη, 9 Ιανουαρίου, σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας, με συμμετοχή της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, αλλά και επιλεγμένων σπουδαστών από την περιοχή μας. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται δημοφιλή και αγαπητά έργα, όπως το Μπολερό του Ραβέλ, Ουγγρικοί Χοροί του Μπραμς, ορχηστικά μέρη από τις όπερες Κάρμεν του Μπιζέ και Καβαλερία Ρουστικάνα του Μασκάνι, η Γαλάζια Ραψωδία του Γκέρσουιν, καθώς και έργα Ροντρίγο, Γιόχαν Στράους υιού κ.λπ.

Στο μεταξύ, για την ενίσχυση του σημαντικού έργου του Κοινωνικού – Δημοτικού Φαρμακείου, ο Δήμος Καλαμάτας καλεί τους πολίτες να προσφέρουν φάρμακα που δεν έχουν λήξει και δεν τα χρειάζονται πια, προκειμένου να υποστηριχθεί η φαρμακευτική περίθαλψη ανασφάλιστων και αναξιοπαθούντων συνανθρώπων μας.