Κέντρο Εκπαίδευσης Πιλότων στην Καλαμάτα

Κέντρο Εκπαίδευσης Πιλότων στην Καλαμάτα

Το δήμαρχο Παν. Νίκα επισκέφθηκε χθες ο κ. Δήμος Δημητρόπουλος, εκπρόσωπος της εταιρείας HEROAviation. Η HERO Aviation είναι ένας διεθνής Οργανισμός Πτητικής Εκπαίδευσης στην Ελλάδα και τη Ρουμανία και έχει έγκριση από τον EASA στην παροχή εκπαίδευσης σε όλα τα επίπεδα. Δραστηριοποιείται στην παράδοση μαθημάτων σε μελλοντικούς πιλότους, από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό.
Το εξαιρετικό κλίμα της Ελλάδος και δη της Καλαμάτας, όπου βρίσκεται και η βάση της εταιρείας, δίνει τη δυνατότητα τα μαθήματα να συνεχίζονται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, γεγονός που έχει αναδείξει την πόλη μας ως διεθνές κέντρο εκπαίδευσης πιλότων.
Αυτή τη στιγμή στην εταιρεία έχουν εγγραφεί και εκπαιδεύονται 78 μαθητές, από τους οποίους οι 70 είναι αλλοδαποί, προερχόμενοι από 24 χώρες. Η εκπαίδευσή τους γίνεται με ιδιόκτητα αεροπλάνα, από καθηγητές, αξιωματικούς της αεροπορίας, πιλότους κ.λπ.
Ο εκπρόσωπος της εταιρείας κ. Δημητρόπουλος ανέλυσε στο δήμαρχο τα προφανή οφέλη που έχει η πόλη από τη λειτουργία της σχολής, με τη συνεχή παρουσία των μαθητών στην πόλη, αλλά και την προβολή της Καλαμάτας στις χώρες τους.
Βασικό αίτημα της σχολής είναι η λειτουργία του αεροδρομίου κατά τη χειμερινή περίοδο και το Σαββατοκύριακο, ώστε να δίνεται η δυνατότητα άνετης εκπαίδευσης και γενικότερα να υποστηρίζεται το έργο της, καθώς είναι αξιόπιστη και διεθνώς αναγνωρισμένη.
Επίσης, ο κ. Δημητρόπουλος εξέθεσε την άποψή του για την αναγκαιότητα λειτουργίας της Τριόδου, για την κάλυψη των αναγκών μικρών ιδιωτικών αεροπλάνων.
Ο δήμαρχος ευχαρίστησε τον κ. Δημητρόπουλο για την ενημέρωση, έδωσε τα συγχαρητήριά του για τη λειτουργία της σχολής και υποσχέθηκε να την υποστηρίξει κατά τη συνάντησή του με το διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας κ. Κούκη και τον υπουργό Μεταφορών κ. Χρυσοχοΐδη.
Σύντομα, ο κ. Νίκας θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις της σχολής, ώστε να ενημερωθεί πληρέστερα για το έργο που επιτελείται εκεί.