Καλαμάτα: Και πάλι στο προσκήνιο η «υπόθεση φαρμακοδιέγερσης» για Τσιμικλή

Καλαμάτα: Και πάλι στο προσκήνιο η «υπόθεση φαρμακοδιέγερσης» για Τσιμικλή

Μπορεί ο Παναγιώτης Τσιμικλής να αθωώθηκε το περασμένο Καλοκαίρι, όταν και κατηγορήθηκε για χρήση απαγορευμένης ουσίας, στο παιχνίδι με τον Φωστήρα που είχε γίνει στις 12 Μαΐου, ωστόσο ο 26χρονος αμυντικός μέσος της Μαύρης Θύελλας καλείται εκ νέου να ξεπεράσει… τα εμπόδια και να αποδείξει τα αυτονόητα, δηλαδή την αθώωσή του.
Ο Τσιμικλής βρέθηκε χθες στην Αθήνα, στην εκδίκαση της υπόθεσής του από την Β/θμια Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ, η οποία και την εξετάζει μετά την έφεση που ασκήθηκε, από την WADA, απέναντι στην πρωτόδικη απόφαση. Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο ο σκληροτράχηλος ποδοσφαιριστής της Μαύρης Θύελλας είχε εξασφαλίσει άδεια από τις τελευταίες υποχρεώσεις της ομάδας, και μετέβη χθες μαζί με τον δικηγόρο του, κ. Γρηγορίου, στην Ομοσπονδία. Τόσο ο ποδοσφαιριστής, όσο και οι άνθρωποι της Καλαμάτας που βρίσκονται στο πλευρό του, θεωρούν δεδομένη την εκ νέου δικαίωσή του και αντιμετωπίζουν την κλήση του ως μια σύντομη «περιπέτεια». Ωστόσο, υπάρχει πάντοτε και το αρνητικό σενάριο, που στην προκειμένη μπορεί να φέρει πολύμηνη ποινή και απουσίας από τους αγωνιστικούς χώρους.

Ήρθε χθες και ενσωματώνεται από σήμερα ο Οντβόνγκ
Εν τω μεταξύ έφθασε χθες το μεσημέρι στην Καλαμάτα ο Μπορίς Οντβόνγκ, ο οποίος ενσωματώνεται από σήμερα στις προπονήσεις της Θύελλας. Ο θηριώδης φορ έχει ελάχιστες πιθανότητες να βρίσκεται στην αποστολή για το ματς στη Βάρδα, αφού απουσιάζει αρκετό διάστημα, όμως είναι βέβαιο πως θα δώσει μεγάλη ώθηση στην επιθετική γραμμή, συνεισφέροντας στην προσπάθεια εξασφάλισης της πρωτιάς.

Φθάνει το δελτίο του Σκόνδρα
Ταυτόχρονα, σήμερα περιμένουν οι διοικούντες της Καλαμάτας, ότι θα εκδοθεί το δελτίο του Νίκου Σκόνδρα και θα βρίσκεται ο ικανός μέσος στη διάθεση του Μίλτου Γκόφα.  Ο Σκόνδρας είναι το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα και ο Αιγιώτης τεχνικός θα δώσει πάρα πολλές λύσεις τόσο ανασταλτικά, όσο και δημιουργικά.
 
Νοκ άουτ εν όψει Βάρδας ο Σκαρλάτος
Από κει και πέρα και όσον αφορά το καθαρά αγωνιστικό μέρος, η ομάδα ξεκίνησε από το γήπεδο του Ασπροχώματος νωρίς χθες το μεσημέρι την προετοιμασία για το εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΟ Βάρδας.
Η προπόνηση ξεκίνησε με πρόγραμμα που έκαναν οι παίκτες υπό τις οδηγίες του γυμναστή Ευτύχη Τασιόπουλο, ενώ στη συνέχεια το πρόγραμμα περιελάμβανε  πολύ πίεση με διαδρομές και αλλαγή παιχνιδιού υπό τις οδηγίες του προπονητή Μίλτου Γκόφα. Οι τερματοφύλακες ξεκίνησαν το πρόγραμμα τους με σκάλες και λαβές, μετά δούλεψαν δύναμη στα πάνω άκρα με ταχυδυναμικές ασκήσεις με στόχο μπλοκάρισμα, διώξιμο και τεχνική στα ελεύθερα κτυπήματα.
Ο Βασίλης Σκαρλάτος συνέχισε τη θεραπεία του με τον φυσικοθεραπευτή Λεωνίδα Παπανικολάου και φαίνεται ότι δε θα βρίσκεται στη διάθεση του Γκόφα για το ματς της Κυριακής στη Βάρδα, όπως άλλωστε και ο τιμωρημένος Τσιμικλής, στο οποίο θα δώσει κανονικά το παρών ο Καλαντζής, που εξέτισε την ποινή της μιας αγωνιστικής.
 
Θετική παρουσία στο φιλικό με την Κ18 της ΑΕΚ ο Ζαχαρόπουλος
Στο φιλικό που έδωσε χθες  η Εθνική ομάδα νέων με την ομάδα Κ18 της ΑΕΚ  συμμετείχε, παίζοντας καθ’ όλη τη διάρκεια του β’ ημιχρόνου ο Μιχάλης Ζαχαρόπουλος. Μάλιστα ο νεαρός μέσος της Μαύρης Θύελλας είχε πολύ καλή παρουσία και φαίνεται πως βάζει υποψηφιότητα για κλήση στις επόμενες αγωνιστικές υποχρεώσεις του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.
Με την Εθνική νέων αγωνίστηκαν οι: Θεοδωράκης (66΄ Ανδρούτσος), Φάζος, Παντελάκης, Σταυρόπουλος (46΄ Μανίκος), Κυριακόπουλος (46΄ Τσεβάς), Μήλιος (46΄ Πόζογλου), Κτιστόπουλος (46΄ Χατζηδημητρίου), Γιούκαρης (46΄ Ζαχαρόπουλος), Κρητικός, Κούτρης, Κουλούρης (63΄ Τσόφλιος).