Κλείνει τα μάτια στα προβλήματα του Νοσοκομείου η Δημοτική Αρχή

Κλείνει τα μάτια στα προβλήματα του Νοσοκομείου η Δημοτική Αρχή

Το… νόμισμα που λέγεται Νοσοκομείο Καλαμάτας έχει δύο όψεις. Η μία είναι αυτή που προσπαθεί να επικοινωνήσει ο διοικητής του Γ. Μπέζος και αναφέρεται στην ουσιαστική βελτίωση των υποδομών του, σε ιατρικό εξοπλισμό και κτηριακές εγκαταστάσεις.
Η άλλη πλευρά είναι αυτή που περιγράφουν οι ιατροί του και το Σωματείο Εργαζομένων. Ελλείψεις ανθρώπινου δυναμικού, κάτι που καθιστά…. υπεράνθρωπο το έργο τους.
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας, την περασμένη Δευτέρα, η παράταξη της «Λαϊκής Συσπείρωσης» κατέθεσε ψήφισμα συμπαράστασης στους εργαζομένους, που τέθηκε μέσω του Σωματείου Εργαζομένων, με σκοπό να υιοθετηθεί από το Σώμα.
Στο ψήφισμα μεταξύ άλλων, σημειώνονται τα εξής: «Στις αρχές του έτους ετοιμάζεται νέο πακέτο διαθεσιμότητας-απολύσεων, με στόχο αυτή τη φορά εργαζόμενους στα δημόσια νοσοκομεία. Μια σειρά από νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της περιφέρειας βάζουν λουκέτο, ενώ παράλληλα ετοιμάζεται και η κατάργηση της ειδικότητας των οδηγών στα νοσοκομεία, αλλά και αρκετών βοηθητικών ειδικοτήτων, όπως νυχτοφύλακες, θυρωροί, εργαζόμενοι στα πλυντήρια κ.ά., δείχνοντας σε όλους αυτούς την πόρτα της εξόδου, την απόλυση.
Συγκεκριμένα για τον κλάδο των οδηγών, πρόκειται για απροκάλυπτη επιχείρηση παράδοσης του συγκεκριμένου τομέα στην ιδιωτική πρωτοβουλία, όπως έγινε στο παρελθόν και στο Νοσοκομείο Καλαμάτας με τη σίτιση, τη φύλαξη, την καθαριότητα, τα πλυντήρια (πλέον τίθενται σε διαθεσιμότητα οι λιγοστοί εναπομείναντες εργαζόμενοι σε αυτούς τους κλάδους)».
Ο δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας διαφώνησε με το ύφος του ψηφίσματος, και πρότεινε σε 15 ημέρες να γίνει συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη δημόσια υγεία και την πρόνοια.

Του Αντώνη Πετρόγιαννη