Μεγάλος αριθμός αιτήσεων για μια εποχιακή θέση στην Aegean airlines

Μεγάλος αριθμός αιτήσεων  για μια εποχιακή θέση στην Aegean airlines

Ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες η διαδικασία πρόσληψης ιπτάμενων συνοδών
 
Του Αντώνη Πετρόγιαννη
 
Όσες ενδιαφέρονται να εργαστούν στην αεροπορική εταιρεία Aegean Airlines, έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν μία από τις θέσεις των ιπταμένων συνοδών που προσφέρονται αυτή την περίοδο. Όσες προσληφθούν, θα καλύψουν ανάγκες που θα προκύψουν τη θερινή περίοδο.
Καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των αιτήσεων είναι η 19η Ιανουαρίου, με εξαίρεση τη θέση της Αθήνας, για την οποία η ημερομηνία υποβολής λήγει 31/1.
Ειδικότερα, η ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Ε., προκειμένου να καλύψει τις επιχειρησιακές ανάγκες της για τη θερινή περίοδο, αναζητά: ιπτάμενες συνοδούς με έδρα την Αθήνα, τη Ρόδο, την Καλαμάτα, την Κω, το Ηράκλειο, την Κέρκυρα, τη Θεσσαλονίκη και τα Χανιά. Οι θέσεις εργασίας που προσφέρονται είναι συνολικά 32.
Απαιτούμενα προσόντα: Απολυτήριο Λυκείου, άριστη γνώση αγγλικών. Δεύτερη ξένη γλώσσα (γαλλικά ή ρωσικά ή ιταλικά) θα θεωρηθεί προσόν, πτυχία ανωτέρων ή ανωτάτων σχολών θα θεωρηθούν προσόν. Στα βιογραφικά είναι απαραίτητα τα ακόλουθα: η αναφορά του ύψους και του βάρους και η επισύναψη πρόσφατης φωτογραφίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ υπάρχουν ακόμη μερικές ημέρες μέχρι την καταληκτική ημερομηνία αιτήσεων, ο αριθμός που έχει ήδη κατατεθεί είναι πολύ μεγάλος, ένα ακόμα δείγμα της ανάγκης για εργασίας που υπάρχει στους νέους ανθρώπους.
Άλλωστε, αυτό έρχεται σε αντιστοιχία με τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν πρόσφατα στη δημοσιότητα, τα οποία δείχνουν διαρκή αύξηση της ανεργίας και συρρίκνωση των θέσεων απασχόλησης σε πείσμα της μαγικής εικόνας του υπουργού Εργασίας που προσπαθεί να πείσει εξαπατώντας ότι αυξάνονται οι θέσεις απασχόλησης!
«Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 94.531 άτομα σε σχέση με τον Οκτώβριο του 2012 (μείωση 2,6%) και κατά 21.861 άτομα σε σχέση με το Σεπτέμβριο του 2013 (μείωση 0,6%)» αναγράφεται στην ανακοίνωση-μαχαιριά της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για τα αποτελέσματα του Οκτωβρίου 2013.
Εκεί, ωστόσο, που υπάρχει το μεγάλο πρόβλημα είναι στους νέους ηλικίας 15 έως 24 ετών, το ποσοστό ανεργίας των οποίων διαρκώς γιγαντώνεται. Έτσι, τον Οκτώβριο του 2013 ανήλθε στο 57,9%, όταν το ίδιο διάστημα του περασμένου έτους ήταν 56%.
Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου, που στήριξαν οι τωρινοί κυβερνητικοί εταίροι Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, μείωσε τον κατώτατο μισθό σε νέους κάτω των 25 ετών στα 510,95 ευρώ, προκειμένου, δήθεν, να αυξηθεί η απασχόληση των ανθρώπων που προσπαθούν για πρώτη φορά να βρουν μία θέση στην αγορά εργασίας, κάτι που αποδείχθηκε παταγώδης αποτυχία.
Αντίστοιχα, η ανεργία στην ηλικιακή ομάδα 25-34 καταγράφηκε στο 37,8% και στην ηλικιακή ομάδα 35-44 στο 23,8%.