Μεθυσμένοι αλλοδαποί έριξαν κάδο σκουπιδιών στο σιντριβάνι της πλατείας των Φιλιατρών (φωτογραφίες)

Μεθυσμένοι αλλοδαποί έριξαν κάδο  σκουπιδιών στο σιντριβάνι της πλατείας των Φιλιατρών (φωτογραφίες)

«Ασέβεια», «βεβήλωση», «προσβολή στον πολιτισμό και την ιστορία μας», «πρόκληση», είναι μερικοί μόνο από τους χαρακτηρισμούς που απέδιδαν χθες κάτοικοι των Φιλιατρών σε μεθυσμένους αλλοδαπούς οι οποίοι, προχθές τη νύχτα, φέρεται να έριξαν κάδο γεμάτο σκουπίδια στο σιντριβάνι της κεντρικής πλατείας.
Το προσβλητικό θέαμα, σε ένα σημείο σήμα κατατεθέν της πόλης, όπως είναι το Φλωρεντιανό σιντριβάνι, αντίκρισαν χθες το πρωί κάτοικοι των Φιλιατρών.
Μιλώντας στο «Θ» ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης, Νίκος Φάμπας, που ενημέρωσε σχετικά το Δήμο, ανέφερε: «Περνούσα, γύρω στις 10 παρά το πρωί, από την πλατεία για να πάω να πάρω έναν καφέ για το μαγαζί μου και γυρίζοντας είδα κάτι περίεργο στο σιντριβάνι να επιπλέει. Πλησιάζω και βλέπω το κάδο μαζί με τα σκουπίδια. Εκνευρίστηκα πολύ. Λέω “δεν είναι δυνατόν”. Δεν το ’χα ξαναδεί αυτό το θέαμα, να πετάξουν, απ’ ό,τι έμαθα μετά, κάποιοι Βούλγαροι, πιτσιρικάδες, μεθυσμένοι, τον κάδο τη νύχτα… Εκεί γύρω στο σιντριβάνι έχει γίνει ένα γκέτο. Κάθονται εκεί γύρω μόνο Βούλγαροι, Ρουμάνοι. Δεν κάθεται κανείς Έλληνας, να μπεκροπίνει και όταν μεθύσει να πετάει στο σιντριβάνι τα μπουκάλια και όλα τα σκουπίδια. Εκεί γύρω υπάρχουν κάδοι, αλλά δεν αρκούνται σε αυτό. Πήγα και στο Δήμο και το είπα, αλλά κάτι πρέπει να γίνει. Να βγάλουμε κι εμείς, ως σύλλογος, ανακοινώσεις στη γλώσσα τους, να προσέχουν και να τηρούν την καθαριότητα. Δε γίνεται αυτό πια. Μη βρωμίζουν την πόλη». 

Του Ηλία Γιαννόπουλου