Νέες απάτες ηλικιωμένων στη Μεσσηνία είχε επιχειρήσει ο 45χρονος τσιγγάνος

Νέες απάτες ηλικιωμένων στη Μεσσηνία είχε επιχειρήσει ο 45χρονος τσιγγάνος

Για νέες απάτες εις βάρος ηλικιωμένων στη Μεσσηνία αναζητείται πλέον ο 45χρονος αθίγγανος Θωμάς Μάρκος του Νικολάου και της Σουλτάνας, που γεννήθηκε το 1969 στην Θεσσαλονίκη και τα στοιχεία του δόθηκαν στη δημοσιότητα με σχετική εισαγγελική διάταξη.
Ο συγκεκριμένος κατηγορείται ότι μαζί με άλλα 15 άτομα είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση και διέπρατταν απάτες σε βάρος ηλικιωμένων, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.
Ήδη στη Μεσσηνία σε βάρος του έχουν σχηματισθεί δικογραφίες, τουλάχιστον για 4 υποθέσεις.
Στην πρώτη περίπτωση, στις 23 Δεκεμβρίου το πρωί, ο 45χρονος τσιγγάνος πήγε σε ηλικιωμένη στο Αγριλόβουνο Μεσσηνίας και προσποιούμενος υπάλληλο της ΔΟΥ, απέσπασε από την ηλικιωμένη 350 ευρώ για δήθεν οικονομική εκκρεμότητα συγγενικού της προσώπου.
Επίσης, την ίδια ημέρα εξαπάτησε ηλικιωμένο στην Πολυθέα Μεσσηνίας. Προσποιούμενος ξανά υπάλληλο της ΔΟΥ, απέσπασε από τον ηλικιωμένο 1.200 ευρώ για δήθεν οικονομική εκκρεμότητα συγγενικού του προσώπου.
Στο μεταξύ, χθες αποκαλύφθηκε ότι στις 31 Οκτωβρίου προσπάθησε να εξαπατήσει με τον ίδιο τρόπο μια 84χρονη στο Τρίκορφο και την 1η Νοεμβρίου μία 75χρονη στα Δραΐνα. Όμως, δεν έγινε πιστευτός και αποχώρησε χωρίς να αφαιρέσει χρήματα από τις ηλικιωμένες.