Οκτώ δικογραφίες για «μαϊμού» συντάξεις

Οκτώ δικογραφίες για «μαϊμού» συντάξεις

Οκτώ δικογραφίες έχουν σχηματισθεί συνολικά στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καλαματας με ισάριθμες περιπτώσεις παράνομης είσπραξης συντάξεων ή συντάξεων «μαϊμού» στη Μεσσηνία.
Τρεις από αυτές έχουν πάρει ήδη το δρόμο της Ανάκρισης, με τη μία να έχει ολοκληρωθεί και να έχει σταλεί στο γραφείο της Εισαγγελέως Εφετών, προκειμένου να ορισθεί δικάσιμος.
Οι υπόλοιπες πέντε βρίσκονται στο στάδιο της προανάκρισης.
 
Σε βαθμό κακουργήματος
Η πρώτη υπόθεση, η οποία αναμένεται να εισαχθεί για εκδίκαση σε βαθμό κακουργήματος, προέκυψε μετά τον έλεγχο στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, απ’ όπου δόθηκε και η εντολή για διερεύνηση. Σύμφωνα με τα στοιχεία, αφορά την είσπραξη στην Καλαμάτα σύνταξης αναπηρίας από άτομο που δεν είχε δικαίωμα να την παίρνει για σχεδόν 25 χρόνια. Η υπόθεση θα εκδικασθεί στις αίθουσες του Δικαστικού Μεγάρου.
Η δεύτερη περίπτωση αφορά στην είσπραξη παράνομης σύνταξης από το Ενιαίο Ταμείο Ανεξάρτητα Απασχολουμένων, η οποία, επίσης, είναι σε βαθμό κακουργήματος. Η καταγγελία είχε γίνει απευθείας στον Άρειο Πάγο, απ’ όπου ήρθε και η σχετική εντολή για έρευνα.
 
Απάτη άνω των 70.000 ευρώ
Η τρίτη και τελευταία περίπτωση αφορά παράνομη παρακράτηση σύνταξης αποθανούσης. Ειδικότερα, σύμφωνα με την κατηγορία, ανηψιά συνέχιζε να εισπράττει τη σύνταξη της πεθαμένης θείας της. Μάλιστα, το εισπραχθέν ποσό φαίνεται να ξεπερνά τα 70.000 ευρώ και η κατηγορία είναι απάτη σε βάρος του Δημοσίου σε βαθμό κακουργήματος.
Στην περιοχή αρμοδιότητας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Καλαμάτας εξετάσθηκαν πάνω από 30 ύποπτες περιπτώσεις, χωρίς να προκύπτουν επιβαρυντικά στοιχεία για όλες. Η έρευνα ξεκίνησε από τις λίστες που είχαν αποστείλει οι ασφαλιστικοί οργανισμοί και οι οποίες αφορούσαν, κυρίως, όσους συνταξιούχους δεν εμφανίστηκαν στις τράπεζες κατά το στάδιο της απογραφής των ταμείων. 

Της Βίκυς Βετουλάκη

Οκτώ δικογραφίες για «μαϊμού» συντάξεις στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καλαμάτας

Οκτώ δικογραφίες για «μαϊμού» συντάξεις στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καλαμάτας

Οκτώ δικογραφίες έχουν σχηματισθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Καλαματας με ισάριθμες περιπτώσεις παράνομης είσπραξης συντάξεων ή συντάξεων «μαϊμού» στη Μεσσηνία…

Διαβάστε περισσότερα στο αυριανό φύλλο του “Θάρρους”