Ο Δήμος Μεσσήνης πρότεινε 21 σημεία για Wi Fi


Είκοσι ένα σημεία που θα μπορούσαν να αποτελέσουν τους κόμβους για δωρεάν ασύρματη εγκατάσταση στο διαδίκτυο, τόσο στην πόλη της Μεσσήνης όσο και σε Τοπικές Κοινότητες, πρότεινε ο Δήμος Μεσσήνης στο πλαίσιο της δράσης για τη δημιουργία του εθνικού δικτύου Wi-Fi.
Η πρόταση στάλθηκε στη Γ.Γ. Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων μετά από πρόσκλησή της, με σκοπό τη δημιουργία ενός αξιόπιστου εθνικού δικτύου Wi-Fi προς υλοποίηση της εξαγγελίας του πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά.
Το έγγραφο ζητούσε από τους Δήμους όλης της χώρας να υποδείξουν σημεία για την εγκατάσταση των κόμβων αυτού του δικτύου, με τον περιορισμό ότι αυτά δεν πρέπει να καλύπτονται από άλλες παρεμφερείς δράσεις και, επίσης, πρέπει να βρίσκονται σε οικισμούς με πληθυσμό μεγαλύτερο από 600 κατοίκους.
Ο Δήμος Μεσσήνης πρότεινε τα εξής σημεία: πλατεία Ιωάννη Αλευρά (κεντρική πλατεία Μεσσήνης), πλατεία Ιωάννη Αλευρά (μικρή πλατεία), Αρχαία Μεσσήνη (αρχαιολογικός χώρος), πλατεία Πεταλιδίου, Δημοτικό κάμπινγκ-παραλία – μαρίνα Αγίου  Ανδρέα, Πολυλίμνιο, πλατεία Δημαρχείου Μεσσήνης, παραλία Μπούκας, πλατεία Βαλύρας, πλατεία Ανδρούσας, πλατεία Λογγά, παραλία Ανάληψης, Κέντρο Καρτερολίου, πλατεία παλαιού Δημαρχείου, πλατεία συνοικισμού Μεσσήνης, Στάδιο Μεσσήνης, πλατεία Αριστομένη, πλατεία Τρικόρφου, πλατεία Χατζή, πλατεία Εύας, πλατεία Επισκοπής.
Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Μεσσήνης, η συμμετοχή μας στην παραπάνω δράση είναι εναρμονισμένη με τη φιλοσοφία και συνεχή προσπάθειά μας για την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών προς όφελος του πολίτη.