Ο Καλαματιανός ηθοποιός που μετέφερε στην Κίνα το αρχαίο δράμα της Επιδαύρου


Σε μια σπουδαία δουλειά συμμετείχε ο ταλαντούχος Καλαματιανός ηθοποιός Νεκτάριος Παπαλεξίου και συγκεκριμένα σε ένα δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ στο θέατρο Επιδαύρου για την Κρατική Ιαπωνική Τηλεόραση, ΝΗΚ, το οποίο και προβλήθηκε στο εν λόγω κανάλι το περασμένο Νοέμβριο, με τίτλο «Μεσόγειος, Αναζητώντας τη Θεά της Ομορφιάς», σε σκηνοθεσία Umezawa Eriko. 
Ο Νεκτάριος υποδύθηκε τον Ιππόλυτο, ενώ συμμετείχαν ακόμη οι ηθοποιοί Σολοπότια Έλενα, Ρευματά Έφη, Χαρατσάρη Κωνσταντίνα και Παπαδάκη Ιωάννα.
Ο Νεκτάριος δεν έμεινε σε αυτό, όμως, αφού αυτή την περίοδο βρίσκεται σε πρόβες για την παράσταση μυστήριο* που θα ανέβει στο θέατρο Rabbithole (Γερμανικού 20-Μεταξουργείο) στις αρχές Μαρτίου.
Π.Μπ.
 
 
*”Τι είναι τ’ όνομα; Αυτό που λέμε τριαντάφυλλο, κι αλλιώς να ονομαζότανε το ίδιο δεν θα μύριζε γλυκά;”
Η Νοσταλγία παρουσιάζει για πρώτη φορά Σαίξπηρ και αρνείται πεισματικά να αποκαλύψει το όνομα του έργου.
Πρώτη η ίδια προσκαλεί τις εκπλήξεις, επιλέγοντας τους ηθοποιούς του έργου μέσω μιας ακρόασης χωρίς ονόματα, ζητώντας από τους ενδιαφερόμενους να απαντήσουν σε μια γραπτή συνέντευξη χωρίς να αποκαλύψουν την ταυτότητά τους. Ακρόαση χωρίς ονόματα. Ακρόαση μεταμφιεσμένων, γιατί σημασία δεν είχαν τα ονόματα των υποψήφιων ηθοποιών αυτής της παράστασης, αλλά το πώς θα ανταποκρίνονταν σε αυτό το αλλιώτικο κάλεσμα.
Ο τίτλος θα ανακοινωθεί κατόπιν ενός διαλόγου μηνών με το κοινό, όσο το έργο προετοιμάζεται. Ίσως δεν ανακοινωθεί και ποτέ, παρά μόνο μετά τη λήξη των παραστάσεων, έτσι ώστε το κοινό να έρχεται στον χώρο ελεύθερο από προσδοκίες και προκαταλήψεις.