Παραδόθηκαν οι 75 υπολογιστές στο Σχολείου Ασπροχώματος (φωτογραφίες)


Κλιμάκιο του Δήμου Καλαμάτας, αποτελούμενο από τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Παύλο Μπουζιάνη, τον πρόεδρο Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σαράντο Μαρινάκη και τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Ασπροχώματος Ηλία Ζαγαρέλο, παρέδωσε χθες 75 υπολογιστές – έναν για κάθε μαθητή – στη διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Ασπροχώματος, Ζανέτ Σινάπη, παρουσία της προέδρου του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου, Παναγιώτας Τομαρά.
Οι υπολογιστές είναι προσφορά του Απόστολου Ταμπάκη, ομογενούς από τις ΗΠΑ, στη μνήμη της γυναίκας του, προέρχονται από το πρόγραμμα του καθηγητή του MIT Nicholas Negroponte και προορίζονται μόνο για σχολική χρήση.
Ο δωρητής κατάγεται από το Ασπρόχωμα και φοίτησε στο εκεί Δημοτικό Σχολείο στην Α΄ Τάξη. Τώρα ζει στη Νέα Υόρκη και είναι συνταξιούχος ορθοπαιδικός ιατρός. Η επιθυμία του είναι όλα τα παιδιά του σχολείου να εξοικειωθούν με τις νέες τεχνολογίες και για αυτό το σκοπό είναι προγραμματισμένη η επίσκεψη ενός συνεργάτη του, για την εκπαίδευση των δασκάλων – σε συνεργασία με το Τμήμα Πληροφορικής του Δήμου Καλαμάτας – σχετικά με τη χρήση των ηλεκτρονικών υπολογιστών, οι οποίοι θα παραμένουν στο σχολείο.
Όλοι οι παρευρεθέντες στη διαδικασία παράδοσης – παραλαβής εξέφρασαν ευχαριστίες προς το δωρητή για αυτή τη χειρονομία και ευχήθηκαν να αποτελέσει παράδειγμα για άλλους ομογενείς.