Προκαταρκτική του εισαγγελέα Καλαμάτας για το «νέφος» του Μελιγαλά

Προκαταρκτική του εισαγγελέα  Καλαμάτας για το «νέφος» του Μελιγαλά

Προκαταρκτική έρευνα για τη λειτουργία των μονάδων στη Βιομηχανική Περιοχή Μελιγαλά διέταξε αυτεπάγγελτα την Τρίτη ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Καλαμάτας, Δημήτρης Σταύρου, μετά τη σωρεία διαμαρτυριών των κατοίκων και τα σχετικά δημοσιεύματα για την αποπνικτική ατμόσφαιρα.
Το θέμα έχει απασχολήσει έντονα την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Μελιγαλά τα τελευταία δύο χρόνια, καθώς από τη λειτουργία, κυρίως, των πυρηνελαιουργείων δημιουργούνται έντονα προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών.
Μάλιστα, από πέρυσι ξεκίνησε η εγκατάσταση ειδικών μηχανημάτων μέτρησης της ρύπανσης και των αιωρούμενων σωματιδίων, ενώ το ίδιο έγινε και φέτος από την Αντιπεριφέρεια Μεσσηνίας.
Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι το πρόβλημα εξακολουθεί να είναι έντονο και οι κάτοικοι να διαμαρτύρονται, τα αποτελέσματα των μετρήσεων δείχνουν ότι δεν υπάρχει ζήτημα ρύπανσης. Τουλάχιστον όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα από τη Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, τα αποτελέσματα εξακολουθούν να δείχνουν πως δεν υπάρχει πρόβλημα για τη δημόσια υγεία.
Κατόπιν αυτών, ο εισαγγελέας Δημήτρης Σταύρου έδωσε εντολή στο Αστυνομικό Τμήμα Μελιγαλά να διενεργήσει προκαταρκτική έρευνα για τη λειτουργία όλων των μονάδων εντός της Βιομηχανικής Περιοχής, με νέους ελέγχους από τις αρμόδιες υπηρεσίες Περιβάλλοντος. Καίριο ερώτημα της έρευνας είναι πώς δημιουργείται όλο αυτό το ενοχλητικό σύννεφο και αν είναι επιβλαβές για τη δημόσια υγεία.

Της Βίκυς Βετουλάκη