«Πρωτιά» αεροδρομίου Καλαμάτας στις διεθνείς τουριστικές αφίξεις με αύξηση 61,25%

«Πρωτιά» αεροδρομίου Καλαμάτας  στις διεθνείς τουριστικές αφίξεις με αύξηση 61,25%

Στην πρώτη θέση κατατάσσεται, σύμφωνα με στοιχεία του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), το αεροδρόμιο Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» όσον αφορά στην ποσοστιαία αύξηση των διεθνών τουριστικών αφίξεων μεταξύ των ετών 2013 και 2012.
Σύμφωνα με όσα δημοσιοποιήθηκαν από το Δήμο Καλαμάτας, το 2013 οι διεθνείς τουριστικές αφίξεις στην Καλαμάτα ανήλθαν σε 57.967 έναντι 35.948 το 2012, αύξηση 61,25%. Δεύτερο ήταν το αεροδρόμιο Μυκόνου με αύξηση 26,69%. Πρώτο σε αριθμό διεθνών τουριστικών αφίξεων για το 2013 ήταν το αεροδρόμιο της Αθήνας με 2.619.455, ακολουθούμενο από εκείνο του Ηρακλείου με 2.475.927.
Υπενθυμίζεται πως το Δ.Σ. Καλαμάτας στην τελευταία του συνεδρίαση για το 2013 υιοθέτησε απόφαση με την οποία ζητεί την αναβάθμιση του αερολιμένα «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος», διεκδικώντας:
-Αναβάθμιση και επέκταση των υποδομών και εγκαταστάσεών του, καθώς, επίσης, τη στελέχωσή του με το απαραίτητο εξειδικευμένο προσωπικό, με σκοπό την εύρυθμη λειτουργία του όλο το 24ωρο, ώστε να μπορεί να επιτελεί και στο μέλλον το ρόλο του ως μοχλός τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής
-Βελτίωση της πρόσβασης σε συνδυασμό με το νέο άξονα Ριζόμυλου – Καλαμάτας και τον αυτοκινητόδρομο με τον οποίο αυτός θα συνδέεται. Η βελτίωση θα γίνει με ευθεία συνδετήρια οδό, που θα ξεκινά από τον άξονα Ριζομύλου – Καλαμάτας και με βόρεια κατεύθυνση θα καταλήγει στην είσοδο του αερολιμένα.
-Βελτίωση του νυν εθνικού δρόμου Ασπροχώματος – Μεσσήνης, ιδίως με την κατασκευή κυκλικού κόμβου στην είσοδο του αερολιμένα, για λόγους ασφαλείας και  αποφυγής ατυχημάτων.
Ο κ. Νίκας, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου, πρόκειται να συναντηθεί προσεχώς με το διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας Δ. Κούκη και τον υπουργό Μεταφορών Μιχ. Χρυσοχοΐδη, για να τους θέσει την αναγκαιότητα αναβάθμισης του αερολιμένα Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος», δεδομένης της μεγάλης αύξησης των διεθνών αφίξεων, που αναμένεται να γίνουν φέτος πολύ περισσότερες λόγω συνδέσεως με είκοσι και πλέον πόλεις της Ευρώπης.