Πρώιμη η επιλογή υποψηφίου δημάρχου στο «Δίκτυο»

Πρώιμη η επιλογή υποψηφίου δημάρχου στο «Δίκτυο»

Ο Μάιος μας έφτασε, εμπρός βήμα ταχύ, λέει ο λαός. Και επειδή το συγκεκριμένο μήνα θα έχουμε και δημοτικές εκλογές, οι παρατάξεις στο Δήμο Καλαμάτας ετοιμάζονται η μία μετά την άλλη, σχεδιάζοντας την τακτική και την πολιτική πρόταση που θα παρουσιάσουν στους δημότες.
Πρώτη δημόσια συζήτηση των διαδικασιών θα γίνει από το «Δίκτυο Ενεργών Πολιτών», μεθαύριο Κυριακή, σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης, με απολογισμό πεπραγμένων αλλά και εκλογή ευρείας Συντονιστικής Επιτροπής, η οποία θα αναλάβει σε εύλογο χρονικό διάστημα να οριστικοποιήσει τους σχεδιασμούς του συνδυασμού, να υποδείξει επικεφαλής και να προχωρήσει στην κατάρτιση του προεκλογικού προγράμματος.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η οποία υπογράφεται από το σημερινό επικεφαλής Σταμάτη Μπεχράκη, «σκοπός των διαδικασιών αυτών είναι η δημιουργία προϋποθέσεων για τη συγκρότηση ευρύτατου αντιμνημονιακού αυτοδιοικητικού ψηφοδελτίου στις επερχόμενες εκλογές.
Για την επιτυχία αυτού του στόχου επιδιώκουμε τη συνεργασία και συμπαράταξη πλατιών κοινωνικών και αυτοδιοικητικών δυνάμεων, ώστε να γίνει εφικτή η ανατροπή της σημερινής φιλομνημονιακής αυταρχικής Δημοτικής Αρχής, η οποία περιορίζεται σε έργα βιτρίνας, παραβλέποντας τις πραγματικές κοινωνικές ανάγκες και μη έχοντας ένα συνολικό σχέδιο για το Δήμο.
Οι δημότες Καλαμάτας διαπιστώνουν καθημερινά ότι οι καταστροφικές συνέπειες των μνημονίων δεν αφορούν μόνο στα νοικοκυριά, αλλά και την αυτοδιοίκηση. Βιώνουν συνεχώς τα αδιέξοδα που παράγει το θεσμικό πλαίσιο του “Καλλικράτη”.
Γι’ αυτό, λοιπόν, θα πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, ώστε να αλλάξει με σχέδιο, όραμα και προσανατολισμό του Δήμου σε κατεύθυνση αναπτυξιακή, δημοκρατική, φιλοπεριβαλλοντική, στο πλευρό των δοκιμαζόμενων πολιτών.
Καλούμε ιδιαίτερα να πάρουν μέρος στις διαδικασίες μας οι συνδημότες μας από τους πρώην Καποδιστριακούς Δήμους Αρφαρών, Θουρίας και Άριος, των τοπικών κοινοτήτων των χωριών του Ταϋγέτου, έτσι ώστε να καταγραφεί η φωνή της “περιφέρειας” της Καλαμάτας που θίγεται βάναυσα τόσο από την πολιτική της Δημοτικής Αρχής όσο και από την αυτοδιοικητική καλλικράτεια υποβάθμισή τους.
Θα συγκροτηθούν από τη συνέλευση τοπικές επιτροπές στο πλαίσιο της νέας συντονιστικής επιτροπής, ώστε να εκφράζεται επί ίσοις όροις η φωνή όλων των περιοχών.
Καλούμε τους πολίτες που συμφωνούν με τα παραπάνω να συμμετέχουν ισότιμα στην πρώτη αυτή ανοικτή συνέλευση στο ξενοδοχείο REX την Κυριακή στις 5.00 μ.μ., ώστε να εκλέξουμε νέα Συντονιστική Επιτροπή, να διαμορφώσουμε από κοινού την εκλογική μας τακτική και πρόγραμμα μπροστά στην επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση».
Πάντως, με αφορμή κάποια δημοσιεύματα προέκυψαν παρερμηνείες γύρω από την ταυτότητα της δημοτικής κίνησης, αλλά και το τι μέλλει γενέσθαι την Κυριακή. Σε σχετική ερώτηση του «Θ», ο κ Μπεχράκης ξεκαθάρισε ότι «τα μέλη της κίνησής μας δεν έχουν όλα συγκεκριμένη κομματική ταυτότητα. Είμαστε αυτοδιοικητική κίνηση και το εννοούμε. Μάλιστα, είμαστε υπερήφανοι για τον τρόπο της μέχρι σήμερα λειτουργίας μας, η οποία διακρίνεται από συλλογική λειτουργία, σε αντίθεση με άλλες παρατάξεις που είναι είτε προσωποπαγείς είτε έχουν κομματική προέκταση. Η διαδικασία που επιλέγουμε γίνεται για μην υπάρξουν αιφνιδιασμοί στις δυνάμεις που μας στηρίζουν, αλλά και να αποκτήσουν οι ίδιες τον απαραίτητο χρόνο να εκφραστούν». 

Του Αντώνη Πετρόγιαννη