Σημαντική διάκριση για την “Costa Navarino”

Σημαντική διάκριση για την “Costa Navarino”

Μία ακόμη σημαντική διάκριση έλαβε η Costa Navarino, καθώς βρίσκεται ανάμεσα στους τρεις φιναλίστ της κατηγορίας «Destination», στο διεθνώς αναγνωρισμένο θεσμό Tourism for Tomorrow Awards.

Στα φετινά βραβεία, η Costa Navarino αποτελεί το μοναδικό φιναλίστ από την Ελλάδα, ανάμεσα σε υποψηφιότητες εταιρειών και οργανισμών από 56 χώρες.
Με όραμα την τοποθέτηση της Μεσσηνίας στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη, στην Costa Navarino δημιουργούνται υποδομές που διαφυλάσσουν και προβάλλουν το φυσικό πλούτο της περιοχής.

Σε αυτό το πλαίσιο, η ΤΕΜΕS έχει ακολουθήσει αυστηρούς κανόνες σε όλα τα στάδια ανάπτυξης και λειτουργίας του προορισμού, γεγονός που ξεχώρισε η επιτροπή των βραβείων, και στο οποίο αναφέρθηκε σχετικά, ξεκινώντας από το όραμα του αείμνηστου Καπετάν Βασίλη Κωνσταντακόπουλου για την περιοχή.

Στην αξιολόγηση γίνεται ιδιαίτερη μνεία στις περιβαλλοντικές πρακτικές που εφαρμόζει η Costa Navarino, όπως το πρόγραμμα μεταφύτευσης ελαιοδέντρων, με στόχο να διατηρηθεί αναλλοίωτη η φυσιογνωμία του τοπίου της περιοχής.

Το πρόγραμμα σημειώνει μέχρι σήμερα ποσοστό επιτυχίας που αγγίζει το 100%.