Στο …σπίτι του θα διεκδικήσει το τρόπαιο ο Ακρίτας

Στο …σπίτι του θα διεκδικήσει το τρόπαιο ο Ακρίτας

Κάτω από ιδανικές προϋποθέσεις θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει ο Ακρίτας τον τίτλο του πρωταθλητή Πελοποννήσου στο βόλεϊ νεανίδων και την πρόκριση στην τελική 8άδα του Πανελλήνιου πρωταθλήματος, καθώς το final 4 της ΕΣΠΕΠ θα διεξαχθεί αυτό το Σαββατοκύριακο στο Κλειστό της Παραλίας.
Η έναρξη έχει προγραμματιστεί να γίνει αύριο στις 5 το απόγευμα με τον πρώτο ημιτελικό ανάμεσα στον Απόλλωνα Πάτρας και τη ΓΕ Ναυπλίου, ενώ ο Ακρίτας θ’ αναμετρηθεί στις 7 μ.μ. με τον ΓΣ Άργους, με τους υπεύθυνους του συλλόγου να προσκαλούν τον φίλαθλο κόσμο να στηρίξει τον πρώτο αυτό αγώνα των κοριτσιών και την προσπάθειά τους να βρεθούν αρχικά στον τελικό της Κυριακής (3 μ.μ. ο μικρός και 5 μ.μ. ο μεγάλος).

Υπεύθυνοι προπονητές των νεανίδων του Ακρίτα είναι η Μαίρη Τσιριμπή και ο Κώστας Κουτράκης που θα διαλέξουν την 12άδα από τις εξής 15 παίκτριες: 
Σπυριδούλα Σκλήρη, Πατρίτσια Γκομούλκα, Σοφία Καρακύκλα, Ευτέρπη ουκούτση, Αγγελική Σπηλιωτοπούλου, Χριστίνα Μουστάκη, Ιφιγένεια Σαμπάτη, Δήμητρα Παυλέα, Μελίνα Κατσογιάννη, Αφροδίτη Βέλμαχου, Βάσια Μαρίνη, Αλεξάνδρα Κυβέλου, Μαρία και Φένια Κουκούτση, Γιωτάννα Βούρλα.
 
Η συνέντευξη Τύπου 
Τις λεπτομέρειες και τη σημασία της φιλοξενίας του final 4 νεανίδων της ΕΣΠΕΠ στην Καλαμάτα παρουσίασαν σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν χθες στα γραφεία του Κλειστού της Παραλίας, ο πρόεδρος του αθλητικού Φορέα του Δήμου Καλαμάτας, Γιάννης Αδαμόπουλος, ο πρόεδρος της Ένωσης βόλεϊ Πελοποννήσου, Κώστας Βλάσσης, ενώ μίλησαν ο προπονητής του Ακρίτα, Κώστας Κουτράκης και η αρχηγός των νεανίδων, Σπυριδούλα Σκλήρη.
 
Γιάννης Αδαμόπουλος (πρόεδρος Κοινωνικής Προστασίας και Αθλητισμού Δήμου Καλαμάτας): Σκοπός η αναβάθμιση και προβολή της πόλης 
«Θα ήθελα να καλωσορίσω στην πόλη μας το ετήσιο Final 4 νεανίδων στο βόλεϊ να πω ότι είμαι πολύ χαρούμενος που βλέπω ότι και η δημοτική Αρχή και οι ομάδες στέκονται στο ύψος των περιστάσεων. Προσπαθούμε να φέρουμε στην Καλαμάτα όσο το δυνατόν περισσότερες διοργανώσεις, με σκοπό την αναβάθμιση και την προβολή της πόλης.
Θέλω να ευχαριστήσω πολύ τον πρόεδρο της Ένωσης Σωματείων Πετοσφαίρισης Πελοποννήσου, κ. Βλάσση, ο οποίος στέκεται δίπλα στο Φορέα Κοινωνικής Προστασίας και Αθλητισμού, δίπλα μου και βοηθάει με όποιο τρόπο έχει για την αναβάθμιση του Σταδίου της Παραλίας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω και τον Ακρίτα, ο οποίος πάει από το καλό στο καλύτερο, είναι κι αυτός δίπλα μας και δεν μπορούμε παρά να τον στηρίζουμε κι εμείς», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Αδαμόπουλος.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο πρόεδρος του αθλητικού Φορέα διευκρίνισε ότι δεν ζητήθηκε από το Δήμο οικονομική στήριξη για τη συγκεκριμένη διοργάνωση, με την προπονήτρια του Ακρίτα, Μαίρη Τσιριμπή να παρεμβαίνει λέγοντας ότι εφ όσον ο σύλλογός της κατόρθωσε να εξασφαλίσει άλλη πηγή χρηματοδότησης δεν θέλησε να επιβαρύνει το Δήμο, εκ μέρους του οποίου έχει προτεραιότητα η ανακαίνιση του Κλειστού.
 
Κώστας Βλάσσης (πρόεδρος Ένωσης Σωματείων Πετοσφαίρισης Πελοποννήσου): Συγχαρητήρια στον Ακρίτα… 
Ο Κώστας Βλάσσης από την πλευρά του …ανταπέδωσε τις ευχαριστίες στον Γιάννη Αδαμόπουλο και το Δήμο, τονίζοντας ότι μέσα σ’ αυτή τη δύσκολη κατάσταση που περνάει η χώρα κατόρθωσαν να αναβαθμίσουν αρκετούς αθλητικούς χώρους και κυρίως το κλειστό της παραλίας. «Ένα πολύ γερασμένο γήπεδο θα γίνει καινούργιο –όχι ότι δεν θέλουμε κι άλλα πράγματα…» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βλάσσης, ενώ ειδικά για το final 4 νεανίδων της ΕΣΠΕΠ ανέφερε: «Είναι πολύ ευχάριστο που μέσα σε αυτή την οικονομική κρίση παίζουμε ακόμα βόλεϊ. Είναι μια διέξοδος για τα παιδιά κι ένας άθλος για τα σωματεία που μπορούν ακόμη να αντεπεξέρχονται σε αυτές τις δύσκολες συγκυρίες.
Συγκεκριμένα, ο Ακρίτας μπόρεσε μόνος του να καλύψει τα έξοδα για αυτή τη διοργάνωση –κάτι που σπάνια είναι δυνατόν από πλευράς σωματείων- και του αξίζουν συγχαρητήρια.
Πιστεύω ότι θα ολοκληρώσουμε όλα τα final 4 της Ένωσης για να δείξουμε ότι αντέχουμε μέσα στην κρίση -κυρίως για την κοινωνική συνοχή και για να δίνουμε διέξοδο στα παιδιά που πρέπει ν’ αθλούνται» κατέληξε ο πρόεδρος της ΕΣΠΕΠ.
 
Κώστας Κουτράκης (προπονητής Ακρίτα): 
«Εύχομαι καλή χρονιά σε όλο τον κόσμο και σε όλες τις ομάδες που εκπροσωπούν το νομό μας στο βόλεϊ. Εύχομαι να συνεχίσουν να δουλεύουν σωστά και δυναμικά και να πετύχει ο καθένας τους στόχους που έχει θέσει» ξεκίνησε τις δηλώσεις του ο Κώστας Κουτράκης και συνέχισε:
«Όσον αφορά τον Ακρίτα, πετύχαμε να φέρουμε το final 4 Πελοποννήσου στην κατηγορία των νεανίδων στην πόλη μας. Το θέλαμε πάρα πολύ. Χάρις σε κάποιους ανθρώπους το καταφέραμε γιατί οι εποχές είναι δύσκολες και χωρίς υποστήριξη αυτό δεν θα ήταν εφικτό. Ήταν ένας μεγάλος στόχος και ο λόγος είναι ότι θέλουμε να αναδείξουμε τη σωστή δουλειά που γίνεται στο σύλλογο. Δουλεύουμε σχεδόν καθημερινά. Η ομάδα μας είναι έτοιμη και εύχομαι το καλύτερο αποτέλεσμα. Ακόμα και την πρόκριση. Αγωνιστικά είμαστε πολύ καλά, δεν έχουμε καθόλου ελλείψεις και ολοκληρώνουμε αύριο (σ.σ. σήμερα) την προετοιμασία μας.
Μακάρι να παίξουμε καλά –όπως το συνηθίζουμε τώρα τελευταία- και να ευχαριστηθεί ο κόσμος βόλεϊ» ανέφερε από την πλευρά του ο Κώστας Κουτράκης.
Τέλος, η αρχηγός της ομάδας νεανίδων του Ακρίτα, Σπυριδούλα Σκλήρη, αφού μετέφερε τις ευχές για καλή χρονιά εκ μέρους των συμπαικτριών της δήλωσε λακωνικά: «Είμαι πολύ χαρούμενη που είμαστε στην 4άδα του final 4 και θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο».