Σύσκεψη στο Δημαρχείο Καλαμάτας με τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης

Σύσκεψη στο Δημαρχείο Καλαμάτας  με τους επικεφαλής της αντιπολίτευσης

Αίτημα του Στ. Μπεχράκη για συζήτηση περί απορριμμάτων στο Δημοτικό Συμβούλιο

Του Αντώνη Πετρόγιαννη

Έπειτα από αρκετό χρονικό διάστημα, χθες το μεσημέρι ο δήμαρχος Παν. Νίκας είχε συνάντηση με τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Στην πρόσκλησή του απάντησαν από τη μείζονα μειοψηφία ο Θόδωρος Μπρεδήμας, η «Λαϊκή Συσπείρωση» εκπροσωπήθηκε από τον Κώστα Μιχαλόπουλο, ενώ από το «Δίκτυο Ενεργών Πολιτών» το «παρών» έδωσε ο επικεφαλής της παράταξης, Σταμάτης Μπεχράκης. Απουσίαζε για προσωπικούς του λόγους ο επικεφαλής της «Πρωτοπορίας», Νίκος Φωτέας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το… μενού της συνάντησης περιλάμβανε τα πάντα. Από χαλαρή συζήτηση για τις επόμενες δημοτικές εκλογές μέχρι και ενημέρωση από την πλευρά του δημάρχου για την πορεία ορισμένων έργων του Δήμου Καλαμάτας, αλλά και κάποιες πρωτοβουλίες που αναμένεται να ληφθούν προς τιμήν προσωπικοτήτων της πόλης.
Επίσης, ο κ. Νίκας ζήτησε από τους παριστάμενους να βρεθούν στην ενημερωτική συνάντηση του Σαββάτου στην Καλαμάτα για την ολική διαχείριση των απορριμμάτων.
Από την πλευρά του, ο Στ. Μπεχράκης ζήτησε το συγκεκριμένο θέμα να συζητηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο με σχετική ενημέρωση από την ανάδοχο εταιρεία, αλλά και να κατατεθούν προτάσεις – απόψεις από όλους τους αρμόδιους φορείς, συλλόγους – κινήσεις και τους πολίτες.
«Πρόκειται για μια σύμβαση με μεγάλη διάρκεια, και δεν μπορεί να καλείται να πληρώσει ο δημότης ένα σοβαρό χαράτσι, και το Δημοτικό Συμβούλιο να μη συζητά, να μην έχει άποψη και να μην την εκφράζει», σημείωσε.
Τέλος, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας έθεσε επιτακτικά, με τη σύμφωνη γνώμη του κ. Μπεχράκη, το ζήτημα ανέγερσης μνημείου για τους εκτελεσθέντες στην Καλαμάτα από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής. «Φέτος, συμπληρώνονται 70 χρόνια από την αποφράδα ημερομηνία. Επιτέλους, ο Δήμος Καλαμάτας και η Δημοτική Αρχή πρέπει να ξεπεράσουν τις όποιες γραφειοκρατικές διαδικασίες και να προχωρήσουν στην πρέπουσα απόδοση τιμής στη μνήμη των χαμένων συμπατριωτών μας. Η όποια καθυστέρηση μέχρι σήμερα είναι αδικαιολόγητη», σχολίασε.