Τοπικό ποδόσφαιρο: Τα χθεσινά αποτελέσματα και οι σημερινοί αγώνες (φωτογραφίες)

Τοπικό ποδόσφαιρο: Τα χθεσινά αποτελέσματα και οι σημερινοί αγώνες (φωτογραφίες)

Τα αποτελέσματα των χθεσινών συναντήσεων της 16ης αγωνιστικής (πρεμιέρα του β΄ γύρου) της Α΄ Τοπικής, της 15ης αγωνιστικής της Β΄ Τοπικής, αλλά και της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Γ΄ Τοπικής Κατηγορίας είχαν ως εξής:
 
Α΄ Τοπική
ΑΣ Ανδρούσας-ΑΟ Διαβολιτσίου      2-0
Αρφαρά-Ολυμπιακός Κ.         0-0
Ομόνοια-Κυπαρισσία 1-3
 
Β΄ Τοπική
Ηρακλής Κυπ.-Άμφεια           1-0
ΑΣ Μάνεσι-ΑΠΣ Άρις Κ.       4-0
Θουρία-Νέος Άρις      2-2
Κεραυνός Κ.-Αστέρας Μ.      0-0
Καλλιθέα-ΑΟ Βέργας            3-1
Μιλτιάδης-Πεταλίδι    1-0
Χανδριναϊκός-ΑΟ Πατίστα     5-0
ΑΕ Λογγάς-Ανάληψη 3-0
 
Γ΄ Τοπική
Πλατύ-Θύελλα Μερ.  1-3
Πράσινα Π.-Ίκαρος Κ.            2-0
ΑΕ Μάνης-Θησέας Κ.            3-0

ΑΣ ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ-ΑΟ ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ 2-0
«Καθάρισε» με Καντζιλιέρη, Θεοδοσόπουλο από το α’ ημίχρονο
Στην έδρα της δεν συνηθίζει να κάνει …δώρα η Ανδρούσα, καθώς μόνο το Δώριο και το Φαραί έχουν καταφέρει να αποσπάσουν ισοπαλίες, και δεν χαρίστηκε ούτε χθες στον ΑΟ Διαβολιτσίου. Η ομάδα του Κώστα Καλογερόπουλου επέστρεψε στις νίκες με 2-0, αφήνοντας τους φιλοξενούμενους με τις εντυπώσεις και τις ανεκμετάλλευτες ευκαιρίες, τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο 45λεπτο.
Ουσιαστικά το 3ποντο «κλείδωσε» από το α’ μέρος για τους γηπεδούχους, καθώς στο 20’ ο Καντζιλιέρης με κεφαλιά, έπειτα από κόρνερ του Βλαχόπουλου, άνοιξε το σκορ, ενώ στο 35’ ο Θεοδοσόπουλος, με ένα διαγώνιο σουτ κεραυνό έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στο απέναντι «παραθυράκι» του Κουκούτση.
Με το 2-0 σε βάρος του ο ΑΟΔ του Σωτήρη Δημάκη, που βρίσκεται σε δύσκολη θέση, παραμένοντας στις χαμηλές θέσεις της Α’ Τοπικής, ανοίχτηκε για το γκολ, χωρίς όμως να καταφέρει να αξιοποιήσει κάποιες από τις καλές φάσεις που δημιούργησε, ενώ ταυτόχρονα έντονος ήταν ο κίνδυνος του διασυρμού, καθώς οι επιθετικοί της Ανδρούσας έβγαιναν επικίνδυνα στις αντεπιθέσεις.
Παράπονα εκφράζουν οι γηπεδούχοι για τη διαιτησία του Δημήτρη Νίκα (Τσίρμπας-Κασκάνης οι βοηθοί του), ζητώντας πέναλτι σε ένα μαρκάρισμα πάνω στον Μαραγκούλια περίπου στο 70ό λεπτό, σε μια φάση που ήταν πολύ «οριακή».
ΑΣ ΑΝΔΡΟΥΣΑΣ: Σιώτος, Κρεμμύδας, Φαράντος, Καντζιλιέρης (80’ λ. τρ. Λάζαρης), Γκούνης, Κοντόπουλος, Κολυβάρης, Μαραγκούλιας, Κάλλας (90’ Κωνσταντόπουλος), Βλαχόπουλος, Θεοδοσόπουλος (70’ Μουλαβασίλης).
ΑΟ ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ: Κουκούτσης, Πάλιας, Θεοφ. Δημητρίου (68’ Αλ. Αντωνοπούλου), Ζερίτης, Π. Δημητρίου (80’ Χαρίτος), Βεργόπουλος, Παπαδόγιαννης (46’ Κουπούζος), Θεοδωρόπουλος, Ζάκκας, Δασκαλάκης, Γεωργαντάς.

Αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2 με τον Νέο Άρι στο «Π. Γεωργανάς» 
«Σκόνταψε» ο Πανθουριακός… 

Σκόνταψε ο πρωτοπόρος του 1ου Ομίλου του πρωταθλήματος της Β΄ Τοπικής Κατηγορίας Πανθουριακός καθώς περιορίστηκε σε ισοπαλία 2-2 με τον Νέο Άρι χθες στο Δημοτικό Γήπεδο Σπερχογείας «Πέτρος Γεωργανάς».
Τα γκολ της ομάδας της Θουρίας σημείωσε ο Χρυσοβαλάντης Σπυρόπουλος (16’  και 55’  με κεφαλιά και σουτ αντίστοιχα), ενώ για το Νέο Άρι σκόραραν οι Γιάννη Γρίβας (37’) και Γιάννη Κοψαχείλης (57’).
Δοκάρι για τον Νέο Άρι είχε ο Γιάννη Γρίβας (80’ σε σουτ).
Διαιτητής ήταν ο Σταύρος Λάμιας με βοηθούς τους Χαράλαμπο Καστανά και Βασίλη Βρυώνη

Ο Χανδριναϊκός 5-0 τον ΑΟ Πατίστα 
Ο Χανδριναϊκός πέτυχε εντυπωσιακή νίκη 5-0 επί του ΑΟ Πατίστα χθες στο Δημοτικό Γήπεδο Σουληναρίου. Τα γκολ σημείωσαν οι Θανάσης Κοντός (16΄ και 40΄), Νίκος Καραμπάτσος (18΄), Στέλιος Ηλιόπουλος (56΄) και Γιώργος Κουφός (79΄).
Διαιτητής ήταν ο Γιώργος Κότσαρης που είχε βοηθούς τους Γιάννη Λουκά και Έκτορα Παναγιωτόπουλο.
ΧΑΝΔΡΙΝΑΪΚΟΣ (Δημήτρης Μάλαμας): Π. Νικητόπουλος, Μάραντος, Φωτόπουλος, Πύρας, Κουφός, Κότι (69΄ Γιάνναρης), Κατσιγιάννης, Κοντός (71΄ Καραταράκης), Καραμπάτσος, Ηλιόπουλος, Διαμαντόπουλος (61΄ Ντένις).
ΑΟ ΠΑΤΙΣΤΑ (Τάκης Βασιλόπουλος): Ζερμπίνος, Γ. Καρδάσης, Κακαλέτρης (46΄ Ν. Καναλουπίτης), Κούνης, Π. Καναλουπίτης, Ζησιμάτος, Κ. Καρδάσης (86΄ Μπαστακός), Γαλανόπουλος (67΄ Χριστόπουλος), Κυριόπουλος, Κοδρένι.

ΤΑ ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΟΥΛΙΑ 2-0 ΤΟΝ ΙΚΑΡΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 
Με γκολ σε κάθε ημίχρονο

Τα Πράσινα Πουλιά επέστρεψαν στις νίκες (μετά την ήττα από την Αναγέννηση Παραλίας στο ντέρμπι κορυφής), καθώς επικράτησαν με 2-0 του Ίκαρου Καλαμάτας, σε ματς που διεξήχθη χθες το απόγευμα στο Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης» και ήταν για την 12η αγωνιστική του 3ου ομίλου του πρωταθλήματος της Γ΄ Τοπικής κατηγορίας.
Τα γκολ σημείωσαν οι Γιάννης Μάλαμας (20΄) και Χρήστος Λυμπερόπουλος (70΄).
Πολύ καλή ήταν η διαιτησία του Βασίλη Σακκά, που είχε βοηθούς τον Λάμπρο Στέφανο και τη Σταυρούλα Μπότη.
ΠΡΑΣΙΝΑ ΠΟΥΛΙΑ (Παναγιώτης Πολίμος): Εξαρχάκος, Λούτα, Δαλκαφούκης, Πρίφτης, Ίσσαρης (80΄ Μπάλας), Βαλσαμάκης, Μάλαμας, Παπαθεοδώρου (65΄ Στυλιανόπουλος), Λυμπερόπουλος, Δημητρέας (46΄ Αλεβίζος).
ΙΚΑΡΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (Τάκης Καρύδης): Βλαχάκης, Ξεροβάσιλας, Δαβίλας, Σιμόπουλος, Μαυροειδής, Καρλαύτης, Τενέντες, Κουβαράς, Γ. Τσάμπρας, Γαλίτης.
Παρατηρητής αγώνα ήταν ο Γιάννης Μπότης, ενώ γιατρός ο Γιάννης Στεφανούρης.
Οι συνθέσεις
Πανθουριακός (Κώστας Καρλάυτης): Παπατζίκης, Επικαστριτσέας, Μωράκης, Δουρούμης, Β. Καρλαύτης, Σεφεράι, Σισμανίδης (60’ Σταλιάς), Χόλμπαν, Παπαδημητρίου (46’ Αναστασόπουλος), Σπυρόπουλος.
Νέος Άρις (Παναγιώτης Μαρκόπουλος): Ρουμελιώτης, Π. Σκαλιώτης, Σκουράκης (50’ Καλογερόπουλος), Κωστόπουλος, Δασκαρόλης (80’ Ι. Σπηλιώτης), Κοψαχείλης, Αθ. Μαρκόπουλος, Αναστασόπολος, Αντ. Μαρκόπουλος, Κόντης (65’ Σαμιώτης), Γρίβας

ΣΤΟ ΜΑΤΣ ΚΕΡΑΥΝΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΙΚΡΟΜΑΝΗΣ
Λευκή ισοπαλία στο «Π. Μπαχράμης»
 
Ισόπαλο χωρίς γκολ έληξε το ματς μεταξύ του Κεραυνού Καλαμάτας και του Αστέρα Μικρομάνης, που διεξήχθη  χθες βράδυ στο δημοτικό γήπεδο «Π. Μπαχράμης» και περιλαμβανόταν στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου του πρωταθλήματος της Β΄ Τοπικής κατηγορίας.
Ο αγώνας ήταν δυνατός, με λίγες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες. Πέναλτι (για τον καταλογισμό του υπήρξαν διαμαρτυρίες από πλευράς Κεραυνού Καλαμάτας) για τον Αστέρα Μικρομάνης έχασε ο τερματοφύλακας Βασίλης Μητσέας, στο 17΄, το απέκρουσε ο Παναγιώτης Κουρεντζής. Ντεμπούτο για τον Αστέρα Μικρομάνης έκανε ο νεοαποκτηθέντας χαφ Μιχάλης Γυφτοχρήστος (αντιμετώπισε την προηγούμενη ομάδα του).
Το ματς σφύριξε ο Κώστας Ψηλοπαναγιώτης, που είχε βοηθούς τους Δημήτρη Ταβουλαρέα και Χάρη Τσοπανάκη.
ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ (Τάσος Χαρίτος): Κουρεντζής, Ορφανός (76΄ Νινιός), Δημητρίου, Λότσης, Γιαμαρέλος, Μπεσσής, Κοζοκάρου (81΄ Μυστριώτης), Κότσης, Γαλίτης (88΄ Δούβαλης), Σταθόπουλος, Νιάρχος.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΙΚΡΟΜΑΝΗΣ (Σταύρος Φράγκος): Μητσέας, Αναζίκος, Αθ. Καρδάσης, Μωραγιάννης, Γ. Σκαρπαλέζος, Γυφτοχρήστος, Μπαρούνης (70΄ Α. Φράγκος), Πραστέλας (32΄ λ. τρ. Κωνσταντακόπουλος), Μουρούφας, (60΄ Δ. Φράγκος), Μιχ. Σκαρπαλέζος, Π. Καρδάσης.
Παρατηρητής αγώνα ήταν ο Γιώργος Κατσαφάδος, ενώ γιατρός ο Νίκος Μπάκας.
 
Ο ΠΑΟ Καλλιθέας 3-1 τον ΑΟ Βέργας 
Ο ΠΑΟ Καλλιθέας επικράτησε χθες στην έδρα του με 3-1 του ΑΟ Βέργας, ανεβαίνοντας στην κατάταξη του 2ου Ομίλου του πρωταθλήματος της Β΄ Τοπικής Κατηγορίας. Τα γκολ της ομάδας της Πυλίας πέτυχαν οι Γιάννης Κατσίβας (19΄), ο νεαποκτηθείς Γιώργος Βαγγέλης Καλλής (28΄) και ο Βαγγέλης Καλογερόπουλος (63΄), ενώ για το συγκρότημα της Βέργας σκόραρε ο Στέφανος Ξένιος (70΄).
Διαιτητής ήταν ο Μάριος Καρβούνης με βοηθούς τους Κώστα Αδαμόπουλο και Αντώνη Καλογερόπουλο.
ΠΑΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ (Βασίλης Ράλλης): Δημητρακόπουλος, Νταϊφώτης, Γάλλος, Δ. Λίγγρης, Καλογερόπουλος, Κάππος (12΄ λ.τρ. Τάφα), Στ. Σαρδέλης, Δ. Καλδής (71΄ Π. Λέκκας), Κατσίβας, Γ. Καλδής (59΄ Μπαρδόσι), Ανεστόπουλος.
ΑΟ ΒΕΡΓΑΣ (Τάκης Σακελλαρόπουλος):  Γκαρμίρης, Γεννάτος (73΄ Γιαννακόπουλος), Ζαγαρέλος (53΄ Τριάντος), Βουρλάκος, Κολοκάθης, Βέλμαχος, Αλεξανδρόπουλος, Σακελλαρόπουλος, Πουλουπάτης, Ξένιος, Νικολόπουλος.
-Παρατηρητής αγώνα ήταν ο Δημήτρης Διακουμόπουλος, ενώ γιατρός η Μργαρίτα Φυρτωγά.
 
H AE ΛΟΓΓΑΣ 3-0 ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΑΝΑΛΗΨΗΣ 
Νίκη – «οξυγόνο»
 
Η ΑΕ Λογγάς επιβλήθηκε χθες στο γήπεδό της 3-0 του Ολυμπιακού Ανάληψης, παίρνοντας έτσι βαθιά βαθμολογική ανάσα στην προσπάθεια που κάνει για παραμονή στη Β΄ Τοπική κατηγορία.
Τα γκολ σημείωσαν οι Παναγιώτης Τραγομαλάς (35΄), Γιώργος Γελαδάς (45΄) και Βασίλης Πέτσι (78΄).
Οι «ερυθρόλευκοι» της Ανάληψης τα έχουν με την τύχη τους, καθώς έχασαν πέναλτι με τον Τάσο Βλαχάκη στο 13΄ καθώς έστειλε την μπάλα άουτ, είχαν  δοκάρι με τον Νίκο Γεωργακόπουλο στο 70΄ και αρκετές ευκαιρίες.
Πολύ καλή ήταν η διαιτησία του Στάθη Ζαρακοβίτη που είχε βοηθούς τον Κώστα Ξηρόκωστα και την Αναστασία Τσουκάλη.
ΑΕ ΛΟΓΓΑΣ (Γιώργος Χριστόπουλος, Νίκος Φρίμας): Ηλιόπουλος, Καρόκε, Μπόγιο (83΄ Κοσμάς), Β. Αδαμόπουλος, Γ. Χριστόπουλος, Τραγομαλάς (90΄ Σουγλέρης), Πέτσι, Κυριόπουλος, Θ. Βέργης, Γελαδάς, Τσούμπας (92΄ Δ. Βέργης).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ (Κώστας Παλαμάρας): Στ. Ξυνός, Πετρόγιαννης, Λαμπρόπουλος (63΄ Λιανός), Αγγ. Ανρεάδης, Παπανικολόπουλος, Λινάς, Μιχαλόπουλος, Κ. Παναγιωτόπουλος, Αβιζιώτης (56΄ Γεωργακόπουλος), Βλαχάκης, Παναγόπουλος (41΄ Κουτσοπέτρος).

O AO ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ 3-1 ΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ ΣΤΟ «Γ. ΛΟΥΚΑΡΕΑΣ» 
«Καθάρισε» από το α΄ ημίχρονο 

Σημαντικό διπλό για τον ΑΟ Κυπαρισσίας, καθώς επικράτησε με 3-1 της Ομόνοιας χθες στο Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας», παραμένοντας έτσι στο ρετιρέ του πρωταθλήματος της Α΄ Τοπικής κατηγορίας.
Η τριφυλιακή ομάδα καθάρισε από το α΄ημίχρονο, όταν και προηγήθηκε χάρις σε γκολ του Άντι Στρέπι (το πρώτο ήταν καταπληκτικό, ενώ το δεύτερο οφσάιντ).
Στο β΄ ημίχρονο ο ΑΟΚ πέτυχε και τρίτο γκολ με τον Γιώργο Μητρόπουλο. Η Ομόνοια πάλεψε, είχε ορισμένες ευκαιρίες και το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει το σκορ σε 3-1 με πέναλτι γκολ του Γιάννη Ντόκο.
Η Καλαματιανή ομάδα με ανάλογες εμφανίσεις μπορεί να πάρει θετικά αποτελέσματα και να  διεκδικήσει την παραμονή στην κατηγορία.
ΦΑΣΕΙΣ – ΓΚΟΛ
18΄ο Γιώργος Μητρόπουλος σέντρα, ο Άντι Στρέπι φοβερή κεφαλιά, κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Θεόδωρο Σταθά, η μπάλα στα δίχτυα (0-1).
20΄ ο Γιώργος Καλογερόπουλος σέντρα, ο Βασίλης Παναγιωτόπουλος ανάμεσα από τους Σάκη Σταματόπουλο, Γιώργο Γαργαρώνη, έκανε το γυριστό σουτ, ο Παντελής Μπίζος απέκρουσε εντυπωσιακά.
33΄ο Γιάννης Ντόκο ωραίο γύρισμα, ο Παντελής Μπίζος πρόλαβε και μπλόκαρε προ του Βασίλη Παναγωτόπουλου.
37΄ο Λάζαρος Ντανταβασίλης εκτέλεση φάουλ., ο Βαγγέλης Γυφτέας κοντινή κεφαλιά, ο Σάκης Σταματόπουλος κόντραρε και ο Παντελής Μπίζος μπλόκαρε την μπάλα.
41΄ ο Βασίλης Παναγιωτόπουλος ωραίο γύρισμα, ο Γιάννης Κάππος δεν μπόρεσε  να πλασάρει.
49΄ο Μιχάλης Σιγέρης κάθετη πάσα στον Άντι Στρέπι, ο οποίος άργησε και κλείστηκε από τους αμυντικούς της Ομόνοιας.
51΄ο Γιώργος Παναγόπουλος κάθετη πάσα στον Άντι Στρέπι, που ήταν σε θέση οφσάιντ, όπως και ο Γιώργος Μητρόπουλος, ο Σλοβένος επιθετικός προχώρησε και με πλασέ διαμόρφωσε το 0-2.
Ο β΄ βοηθός διαιτητή Νίκος Τουρλομούσης δεν υπέδειξε το οφσάιντ, κάτι που προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες της Ομόνοιας. Ο πρόεδρος Γιάννης Μανωλόπουλος και ο προπονητής Σωτήρης Μπουραντώνης, εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο κυρίως για να ηρεμήσουν τους ποδοσφαιριστές που διαμαρτύρονταν στον βοηθό διαιτητή. Παράλληλα υπήρξαν διαμαρτυρίες και από φιλάθλους που βρίσκονταν στην κερκίδα ενώ έγινε και ρίψη αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο. Μετά από 3λεπτη διακοπή, το ματς συνεχίστηκε.
84΄ ο Γιώργος Σούπουλι ωραίο γύρισμα, ο Γιώργος Μητρόπουλος με πλασέ πέτυχε το 0-3.
90΄ο Βαγγέλης Γυφτέας σουτ, ο Σάκης Σταματόπουλος απέκρουσε την
μπάλα με το χέρι και ο διαιτητής Γιώργος Μπλάνας έδωσε το πέναλτι.  Ακούστηκε δε μια ακατονόμαστη φράση από ποδοσφαιριστή στην περιοχή της Κυπαρισσίας που έμεινε ατιμώρητη. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε ο Γιάννης Ντόκο, διαμορφώνοντας το τελικό 1-3.
 Ο άλλος βοηθός διαιτητή ήταν ο Νίκος Γκούμας.
ΟΜΟΝΟΙΑ (Σωτήρης Μπουραντώνης, Ντίνος Δημητρακόπουλος): Σταθάς, Αργ. Κωστόπουλος, Ντάσης, Ντέρτζια, Ντανταβασίλης, Γυφτέας, Ντόκο, Κάππος, Παναγιωτόπουλος (77΄ Δρογγίτης), Π. Μπουραντώνης (62΄ Σπυρόπουλος), Καλογερόπουλος (56΄ Ασημακόπουλος).
ΑΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ (Τάκης Παναγόπουλος): Μπίζος, Ανδρουτσής, Γιαννόπουλος, Σιγέρης (65΄ Μανδραπήλιας), Γαργαρώνης, Σταματόπουλος, Μιτρόβ, Ντιόπ, Στρέπι (67΄ Σούπουλι), Μητρόπουλος (85΄ Λυδιώτης), Παναγόπουλος.
–          Παρατηρητής αγώνα ήταν ο Νίκος Τάγαρης, ενώ γιατρός ο Γεώργιος Πανομήτρος.
–          Το ματς παρακολούθησαν 200 και πλέον φίλαθλοι.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 0-0 
Μοιρασμένη… μετριότητα 

Σ’ ένα μέτριο ποιοτικά παιχνίδι, από το οποίο οι περίπου 100 θεατές θα θυμούνται μονάχα δύο εντυπωσιακές επεμβάσεις του τερματοφύλακα των γηπεδούχων, Γιώργου Νιάρχου, Αστέρας Αρφαρών και Ολυμπιακός Καλαμάτας αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα. Το «στείρο» 0-0 φανερώνει πλήρως και με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο την παρουσία των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων στον κάκιστο αγωνιστικό χώρο του γηπέδου των Αρφαρών, που δεν επιτρέπει να παιχτεί καλό ποδόσφαιρο, ωστόσο κρίνεται απόλυτα δίκαιο ως αποτέλεσμα.
Οι δύο ομάδες επικεντρώθηκαν στο να κρατήσουν το μηδέν και το πέτυχαν με σχετική μάλιστα ευκολία, ωστόσο το στοιχείο αυτό, όπως άλλωστε και το γηπεδικό, επηρέασε ποιοτικά την αναμέτρηση της 16ης αγωνιστικής και 1ης του 2ου γύρου του πρωταθλήματος της Α΄ κατηγορίας.  Η ομάδα των Αρφαρών προσέθεσε έτσι έναν ακόμη υπερπολύτιμο βαθμό στο ενεργητικό της, ανοίγοντας τη διαφορά από ομάδες που έχουν τον ίδιο στόχο και που γνώρισαν την ήττα στα χθεσινά ματς – μιλάμε για την Ομόνοια και το Διαβολίτσι – ενώ οι ερυθρόλευκοι έδωσαν συνέχεια στο αήττητο σερί τους με τον Διονύση Πουλή στον πάγκο και διατήρησαν την παρουσία τους στην πρώτη οκτάδα του βαθμολογικού πίνακα.
 
Από μία φάση για τον καθένα στο πρώτο 45λεπτο
Το ματς ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς, καθώς ο Ολυμπιακός μόλις στο 5΄ και αφού είχε προηγηθεί ένας ξέφρενος ρυθμός εκατέρωθεν, έφθασε πολύ κοντά στο γκολ. Ο Καραγιάννης βρήκε τον Αλεξανδρόπουλο, αυτός βγήκε τετ-α-τετ με τον Νιάρχο, που αντέδρασε εντυπωσιακά, διώχνοντας σε κόρνερ το σουτ του μεσοεπιθετικού του Καλαματιανού σωματείου. Η συνέχεια του παιχνιδιού δεν ήταν ωστόσο ανάλογη, με το ρυθμό να πέφτει κατακόρυφα στην εξέλιξη του ημιχρόνου. Είναι χαρακτηριστικό πως οι δύο ομάδες δεν μπήκαν ποτέ περιοχή και το μόνο που καταγράφηκε, στο 27΄, ήταν μια προσπάθεια των γηπεδούχων, που ξεκίνησε από στημένη φάση. Ο Κάρτσωνας εκτέλεσε κόρνερ, ο Μάρης δεν μπόρεσε να απομακρύνει και η μπάλα πήγαινε προς την εστία, αλλά βρήκε πάνω στο σώμα του παίκτη του Αστέρα Γιαννακόπουλου για ν’ απομακρυνθεί.
 
Μία από τα ίδια στην επανάληψη
Ελάχιστα πράγματα άλλαξαν στην επανάληψη, με το παιχνίδι να εξελίσσεται κυρίως στο χώρο της μεσαίας γραμμής και να χαρακτηρίζεται από δυνατές μάχες, όλες όμως σε αθλητικά πλαίσια και λανθασμένες μεταβιβάσεις. Στο 50΄ ο Ολυμπιακός ζήτησε το γκολ, όμως στο γύρισμα του Αλεξανδρόπουλου, που εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Φέστα, δεν βρέθηκε κάποιος συμπαίκτης του στο δεύτερο δοκάρι, ενώ οι γηπεδούχοι απάντησαν στο 69΄ με τον Μάρη να διώχνει με υπερένταση το μακρινό αλλά πολύ επικίνδυνο σουτ του Μπούρα.
Στους ίδιους ρυθμούς και το τελευταίο 20λεπτο, όταν ο Ολυμπιακός είχε την φλύαρη υπεροχή. Οι φιλοξενούμενοι λίγο έλειψε να πετύχουν το γκολ που θα τους χάριζε τη νίκη, όμως ο Νιάρχος απέδειξε γιατί θεωρείται ένας εκ των κορυφαίων, εάν όχι ο κορυφαίος, τερματοφύλακας της κατηγορίας. Ο Αλεξανδρόπουλος  έβγαλε σέντρα από αριστερά, και ο Χαραλαμπόπουλος στην προσπάθειά του να απομακρύνει έστειλε τη μπάλα προς την εστία της ομάδας του, όμως ο υψηλόσωμος πορτιέρο αντέδρασε εξαιρετικά κερδίζοντας το χειροκρότημα και την αποδοχή, ακόμη και των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού.
Κάπου εκεί ολοκληρώθηκε το ματς, με τον διαιτητή της αναμέτρησης κ. Πλακογιάννη να δέχεται τα συγχαρητήρια για την πολύ καλή του παρουσία, κάτι που ίσχυσε και για τους βοηθούς Καραπιπέρη, Αθανασοπούλου.
AΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ: Νιάρχος, Κ. Φέστας, Μπούρας, Σ. Φέστας, Χαραλαμπόπουλος, Γιαννακόπουλος, Γιαννακούντζος, Κάρτσωνας (53΄ Τσιλίκος), Λυμπιώτης (80΄ Κορμπής), Σακκάς, Ταχταμπάς (69΄ Ματθαίος).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛ.: Μάρης, Σίνος, Μίντζηρας, Μπάλλας, Αργάνης, Μπαλαλάς (84΄ Παπαβασιλόπουλος), Τζίφας, Αλεξανδρόπουλος (87΄ Μαρούδας), Φουρναράκος, Καραγιάννης (60΄ Πανταζής), Παπαλέξης.
 
Ευχές στον εορτάζοντα Σούλη Γκούζο
Οι δύο ομάδες διατηρούν πολύ καλές σχέσεις και δεν είναι αυτό τυχαίο. Άλλωστε αρκετοί παίκτες του Ολυμπιακού  έχουν φορέσει στο παρελθόν τη φανέλα του Αστέρα Αρφαρών. Πάντως και οι διοικήσεις των δύο σωματείων δείχνουν το δρόμο και δεν αποτέλεσαν έκπληξη οι θερμές ευχές ανθρώπων του Αστέρα στον εορτάζοντα παράγοντα της ομάδας του Ολυμπιακού, Σούλη Γκούζο. 
 
 
 


A΄  ΤΟΠΙΚΗ
Ενδιαφέροντα ματς σε Μελιγαλά, Μεθώνη, Γαργαλιάνους, Πύλο και Σπερχογεία
 
Με πέντε ενδιαφέροντα ματς  πέφτει σήμερα η αυλαία της 16ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α΄ Τοπικής κατηγορίας. Συγκεκριμένα, ο Εθνικός Μελιγαλά αντιμετωπίζει το γειτονικό Δωριέα Δωρίου, ο ουραγός ΑΟ Μεθώνης φιλοξενεί τον δεύτερο της κατάταξης Πάμισο Μεσσήνης, ο Τέλος Άγρας Γαργαλιάνων «κοντράρεται» με τον ΑΟ Φαραί, ο Τσικλητήρας Πύλου υποδέχεται την Εράνη Φιλιατρών, ενώ ο ΑΟ Σπερχογείας «συγκρούεται» με τον Απόλλωνα Καλαμάτας.
 
ΕΘΝΙΚΟΣ Μ. – ΔΩΡΙΟ
Μονόδρομος είναι η νίκη για τον Εθνικό Μελιγαλά κόντρα στον Δωριέα Δωρίου, για να παραμείνει κοντά στην κορυφή. Ο προπονητής Αντώνης Μαυρέας θα έχει στη διάθεσή του και τους Στάθη Θανόπουλο, Γιώργο Κωνσταντόπουλο (ξεπέρασαν τους τραυματισμούς τους). Νοκ άουτ είναι ο Δημήτρης Κουτίβας (τραυματίας).
Χωρίς τους Γιάννη Γκότση, Τάσο Βεσέλι (ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς) θ’ αγωνιστεί η ομάδα του Δωρίου. Ο τεχνικός Γιάννης Αντωνόπουλος και οι ποδοσφαιριστές του στοχεύουν σ’  ένα θετικό αποτέλεσμα.
 
ΑΟ ΜΕΘΩΝΗΣ – ΠΑΜΙΣΟΣ Μ.
Ενισχυμένος με τον Γιάννη Σανταμούρη (νεοαποκτηθείς τερματοφύλακας), θ’ αντιμετωπίσει τον Πάμισο Μεσσήνης ο ΑΟ Μεθώνης. Ο τεχνικός Θανάσης Λακριντής, ο συνεργάτης του Κώστας Γεωργακόπουλος και οι ποδοσφαιριστές τους βλέπουν μόνο νίκη για να πάρουν βαθιά βαθμολογική ανάσα.
Με στόχο το «διπλό» θ’ αγωνιστούν οι «πράσινοι» της Μεσσήνης για να διατηρήσουν  την επαφή τους με την κορυφή. Το τεχνικό δίδυμο Σπύρος Τσίκινης, Νίκος Γεωργακλής προβληματίζονται για τη συμμετοχή του Βασίλη Αλεβίζου (τραυματίστηκε στο προηγούμενο ματς με τον ΑΣ Ανδρούσας). Στη σημερινή συνάντηση αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του το μεταγραφικό απόκτημα Δημήτρης  Μανωλόπουλος (προέρχεται από το Μεσσηνιακό).
 
Τ. ΑΓΡΑΣ – ΑΟ ΦΑΡΑΙ
Επιστροφή στις νίκες (μετά την ήττα από τον ΑΟ Κυπαρισσίας στο τριφυλιακό ντέρμπι) θέλει στο σημερινό εντός έδρας αγώνα με τον ΑΟ Φαραί ο Τέλος Άγρας Γαργαλιάνων, παραμένοντας στην πρώτη κατάταξη της βαθμολογίας.
Ο τεχνικός των ερυθρολεύκων των Γαργαλιάνων Γιώργος Μηλίτσης δεν αντιμετωπίζει  ιδιαίτερα προβλήματα. Ένα θετικό αποτέλεσμα θα προσπαθήσει ν’ αποσπάσει η Καλαματιανή ομάδα ανεβαίνοντας βαθμολογικά. Ο τεχνικός Βασίλης Μπλέτσας και ο τεχνικός σύμβουλος Μιχάλης Φασουλής δεν μπορούν να υπολογίζουν στα πλάνα τους στην παρουσία  των Γιώργου Βαρθαλάμη, Γιάννη Βόλου (τραυματίες). Αμφίβολη δε είναι η συμμετοχή του Ηλία Φλέσσα (παραμένει για μεγάλο διάστημα εκτός αγωνιστικής δράσης λόγω τραυματισμού). Καινούρια πρόσωπα στο ρόστερ είναι ο τερματοφύλακας Παναγιώτης Αναστασόπουλος (προέρχεται  από τη Δόξα Καλαμάτας) Δημήτρης Μπούνας (αποκτήθηκε από τον ΑΟ Σπερχογείας).
 
ΠΥΛΟΣ  – ΕΡΑΝΗ Φ.
Νίκη με καλή εμφάνιση θα προσπαθήσει να συνδυάσει κόντρα στην Εράνη Φιλιατρών ο Τσικλητήρας Πύλου ξεκινώντας θετικά τις υποχρεώσεις του στον β΄ γύρο. Ο προπονητής Κώστας Κλάδης και ο συνεργάτης του Χαράλαμπος Ράλλης δεν θα έχουν στη διάθεσή τους τους Παναγιώτη Καλδή, Στέλιο Σωτηρόπουλο, Γιώργο Μακρή (τραυματίες).
Να συνεχίσει τις αξιόλογες εμφανίσεις και τα καλά αποτελέσματα θέλει η Φιλιατρινή ομάδα. Ο τεχνικός Μιχάλης Ζάγκος προβληματίζεται για τη συμμετοχή των Αντρέι Κιούτακ, Παναγιώτη Κώτσου (ταλαιπωρήθηκαν από τραυματισμούς).
Υπολογίζεται κανονικά ο Ανδρέας Χρονόπουλος (αποθεραπεύτηκε).
 
ΑΟ ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑΣ – ΑΠΟΛΛΩΝ Κ.
Με στόχο την τρίτη σερί νίκη (προηγήθηκε το «διπλό κόντρα στον Δωριέα Δωρίου και η επικράτηση με την Εράνη  Φιλιατρών στο Κύπελλο Μεσσηνίας) υποδέχεται τον Απόλλωνα Καλαμάτας ο ΑΟ Σπερχογείας για ν’ απομακρυνθεί από την επικίνδυνη ζώνη. Ο προπονητής, Τάσος Χατζηαγγελής, προβληματίζεται για τη συμμετοχή των Γιώργου Δωδέκατου, Γιάννη Γιακουμή (απουσίασαν από τον αγώνα Κυπέλλου με την Εράνη Φιλιατρών λόγω τραυματισμού).
Στο ρόστερ εντάχθηκε ο Πασχάλης Παντσιώτης, ενώ αποχώρησε ο Δημήτρης Μπούνας. Ένα θετικό αποτέλεσμα θα προσπαθήσει ν’ αποσπάσει ο Απόλλωνας Καλαμάτας, βελτιώνοντας τη θέση του στην κατάταξη.
Ο τεχνικός των «μαυρόασπρων» Γιώργος Γρηγορόπουλος και ο συνεργάτης του Βαγγέλης Σκουρλέτης, δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα.

Αναλυτικά οι σημερινές συναντήσεις με τους διαιτητές που τις σφυρίζουν, έχουν ως εξής…
Ώρα 3.00 μ.μ.
Γήπεδο Μελιγαλά
Εθνικός Μελιγαλά – Δώριο: Τσεκούρας, Κασκάνης, Κατσάς
Γήπεδο Μεθώνης
Μεθώνη – Πάμισος: Ψηλοπαναγιώτης, Γεωργαντάς, Καλογερόπουλος
Γήπεδο Γαργαλιάνων
Τέλος Άγρας Γαργαλιάνων – ΑΟ Φαραί: Πλακογιάννης, Τσίρμπας, Τσοπανάκης
Γήπεδο Πύλου
Τσικλητήρας Πύλου – Εράνη Φιλιατρών: Καρβούνης, Ξηρόκωστας, Τσουκάλη
Δημοτικό Γήπεδο Σπερχογείας «Π. Γεωργανάς»
Σπερχογεία – Απόλλων Καλαμάτας: Νίκας, Τουρλομούσης, Λουκάς

B΄  ΤΟΠΙΚΗ
Ο Ακρίτας Κορώνης δοκιμάζεται με τον Αίαντα Καλαμάτας 
Ο Ακρίτας Κορώνης, που οδηγεί την κούρσα στον 2ο όμιλο του πρωταθλήματος της Β΄ Τοπικής κατηγορίας, δοκιμάζεται σήμερα με τον φορμαρισμένο Αίαντα Καλαμάτας στο δημοτικό γήπεδο «Παναγιώτης Μπαχράμης» για την 15η αγωνιστική.
Στον ίδιο όμιλο, ο Παπαφλέσσας Χώρας φιλοξενεί τον Πανιώνιο, ενώ ο Παναθηναϊκός Καλαμάτας «κοντράρεται» με τον Παπαφλέσσα Βλαχόπουλου.
Στον 1ο όμιλο, ο Ηρακλής Καλαμάτας «συγκρούεται» με τον ΑΟ Ασπροχώματος, ενώ η ΑΕ Αβίας περιμένει τον Αστέρα Βαλύρας.

Αναλυτικά τα σημερινά ματς με τους διαιτητές που τα «σφυρίζουν» έχουν ως εξής:
Ώρα 3.00 μ.μ.
Γήπεδο Κάμπου
ΑΕ Αβίας – Αστέρας Βαλύρας: Καραπιπέρης, Παλλαδινός, Γιαννέας
Γήπεδο Χώρας
Παπαφλέσσας Χώρας – Πανιώνιος Κ.: Ζαρακοβίτης, Κουτσαναστάσης, Αντωνόπουλος
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
Παναθηναϊκός Καλαμάτας – Παπαφλέσσας Βλαχόπουλου: Σκόρδος, Αγγελακάκης, Δεδούσης
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Αίαντας Καλαμάτας – Ακρίτας Κορώνης: Καστανάς, Τσουλάκος, Παναγιωτόπουλος
6.00 μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης
Ηρακλής Καλαμάτας – Ασπρόχωμα: Γκούμας, Ταβουλαρέας, Σταυρόπουλος
Ρεπό: Δόξα Καλαμάτας.

Γ΄  ΤΟΠΙΚΗ
Οκτώ συναντήσεις σήμερα…
 
Αγωνιστική δράση και στους τρεις ομίλους σήμερα του πρωταθλήματος της Γ΄ Τοπικής κατηγορίας.
Στον 1ο όμιλο, όπου διεξάγεται η 12η αγωνιστική, ο ΑΟ Διοδίων υποδέχεται τον ΠΑΟΚ, ενώ ο Πανευαϊκός αντιμετωπίζει το Διαγόρα Κοπανακίου.
Στον 2ο όμιλο, όπου διεξάγεται η 10η αγωνιστική, ο ΑΣ Αμφιθέας φιλοξενεί την πρωτοπόρο ΑΕ Αιθαίας, ο Νέστορας Πύλου περιμένει  τον ΑΟ Στενωσιάς, ο ΑΟ Νέδουσα Αλαγονίας «κοντράρεται» με τον Αχιλλέα Αβραμιού, ενώ η Θύελλα Χαρακοπιού αντιμετωπίζει τον ΑΟ Χατζή.
Στον 3ο όμιλο, όπου διεξάγεται η 12η αγωνιστική, η Αναγέννηση Παραλίας, που οδηγεί την κούρσα, «συγκρούεται» με τη Θύελλα Παραλίας, ενώ η ΑΕΚ Καλαμάτας «κοντράρεται» με τον Ατρόμητο Καλαμάτας.

Αναλυτικά οι σημερινές συναντήσεις με τους διαιτητές που τις σφυρίζουν, έχουν ως εξής:
Ώρα 10.30 π.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Π. Μπαχράμης»
Νέδουσα Αλαγονίας – Αχιλλέας Αβραμιού: Λουκάς, Παυλοπούλου, Ζέρβα
11.00 π.μ.
Γήπεδο Πύλου
Νέστορας Πύλου – Στενωσιάς: Γκούμας, Μπασιλάρης, Καμπούρης
Γήπεδο Κορώνης
Θύελλα Χαρακοπιού – ΑΟ Χατζή: Τσουλάκος, Τσέλο, Τζιαμουράνης
Γήπεδο Αγίου Νικολάου Μεσσήνης
ΑΣ Αμφιθέας – ΑΕ Αιθαίας: Ταβουλαρέας, Γαλακούτης, Αναγνωστόπουλος
Δημοτικό Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας»
ΑΕΚ Καλαμάτας – Ατρόμητος Καλαμάτας: Σερεμέτης, Μανιατέας, Σκορπιδέας
12.00 μ.
Γήπεδο Ανδρούσας
ΑΟ Διοδίων – ΠΑΟΚ: Σακκάς, Κοντογιάννης, Κυριόπουλος
Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ
Αναγέννηση Παραλίας – Θύελλα Παραλίας: Π. Ηλιόπουλος, Ρέκκας, Στέφανος
3.00 μ.μ.
Γήπεδο Ανδρούσας
Πανευαϊκός – Διαγόρας Κοπανακίου: Μακρής, Παυλοπούλου, Αναγνωστόπουλος
Ρεπό: ΑΕ Γαργαλιάνων, ΠΑΟ Καλού Νερού, ΑΣ Δαναός