Το… οικονομικό θαύμα της Δημοτικής Αρχής

Το… οικονομικό θαύμα της Δημοτικής Αρχής

Το 2014 είναι πρωτίστως προεκλογική χρονιά για την αυτοδιοίκηση. Έτσι, οι Δημοτικές Αρχές ανά το νομό ξεκινούν τον απολογισμό του έργου τους.
Χθες, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Καλαμάτας Π. Μπουζιάνης, αλλά και ο δήμαρχος Παν. Νίκας, παρουσίασαν το «οικονομικό θαύμα» της Δημοτικής Αρχής. Με μειωμένους πόρους κατά 60-70% (ποικίλλει το ποσοστό ανάλογα με το ποιος το λέει), με πεταμένα εκατομμύρια ευρώ σε σκουπιδοεργολάβους, με τη δαμόκλεια σπάθη των μνημονίων πάνω από το κεφάλι του, κατάφερε να κλείσει το ταμείο του 2013 με πλεόνασμα. Ανήλθε σε 7.773.665,97 ευρώ, έναντι 6.099.600,27 ευρώ την αντίστοιχη ημερομηνία πέρυσι.
Βέβαια, τα παραπάνω νούμερα είναι επί της ουσίας διαφορετικά, αφού ο κ. Μπουζιάνης υποστήριξε ότι με πραγματικούς όρους το πλεόνασμα είναι 6.770.000 ευρώ. Όπως και να «μεταφραστεί», όμως, υπάρχει πλεόνασμα.
Αυτό «καταδεικνύει νοικοκυρεμένη διαχείριση στο Δήμο Καλαμάτας», τόνισε σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Π. Νίκας, χαρακτηρίζοντας το γεγονός «εξόχως σημαντικό».
Πρόσθεσε δε πως «όλα τα στοιχεία είναι ελεγμένα, όλες οι διαδικασίες είναι εγκεκριμένες από υπερκείμενες Αρχές. Το Παρατηρητήριο των ΟΤΑ ελέγχει τα πάντα κι όλες οι διαδικασίες έγιναν στην ώρα τους».
Ο ίδιος ευχαρίστησε για το αποτέλεσμα τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Παύλο Μπουζιάνη, τη διευθύντρια, τους προϊσταμένους και τους υπαλλήλους της Διεύθυνσης Οικονομικών του Δήμου Καλαμάτας.
Τόνισε ακόμη πως ο Δήμος πλήρωσε όλες του τις υποχρεώσεις, που συνίσταντο, κυρίως, σε οφειλές των πρώην Δήμων Αρφαρών, Θουρίας και Άριος. Όπου αυτό δεν έγινε, οφείλεται σε έλλειψη δικαιολογητικών ή δικαστικές αποφάσεις.

Του Αντώνη Πετρόγιαννη