Το όνειρο γίνεται πραγματικότητα για τον Μιχάλη Ζαχαρόπουλο

Το όνειρο γίνεται πραγματικότητα για τον Μιχάλη Ζαχαρόπουλο

Ο 19ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΣΟΣ ΚΛΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΝ Θ. ΠΑΧΑΤΟΥΡΙΔΗ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΝΕΩΝ

ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΓΙΑ ΟΝΤΒΟΝΓΚ ΚΑΙ ΤΣΙΜΙΚΛΗ

Του Νίκου Μπαλόπουλου

Ο 19χρονος μέσος της Καλαμάτας Μιχάλης Ζαχαρόπουλος, θα θυμάται σίγουρα για το υπόλοιπο της ζωής του τη χθεσινή ημέρα. Ο πολλά υποσχόμενος ποδοσφαιριστής, που ξεκίνησε με τη διαδρομή του από τον Πανιώνιο Καλαμάτας, παίζοντας για πρώτη φορά με τους κυανέρυθρους σε επίπεδο ανδρικής ομάδας το 2009, κλήθηκε χθες από τον Ομοσπονδιακό προπονητή Θόδωρο Παχατουρίδη να συμμετάσχει στις προπονήσεις της εθνικής ομάδας νέων, που θα πραγματοποιηθούν από 27 έως 29 Ιανουαρίου στις εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά. Το ταλέντο του Ζαχαρόπουλου, σε συνδυασμό με την εμπιστοσύνη που του έδειξε ο Μίλτος Γκόφας, ο οποίος στα δύσκολα του έδωσε θέση στο αρχικό σχήμα, αλλά και την πάντοτε πολύτιμη παρουσία – συνεισφορά του Μεσσήνιου Ομοσπονδιακού προπονητή Βασίλη Γεωργόπουλου, ήταν μερικά από τα στοιχεία που έκαναν στην προκειμένη τη διαφορά.

Μόνο ο Ζαχαρόπουλος και ακόμη ένας «εκτός» Σούπερ Λίγκα
Η κλήση του Ζαχαρόπουλου στην εθνική ομάδα, έρχεται να αποδείξει ότι ο νομός μας εξακολουθεί να διαθέτει πολλούς ταλαντούχους ποδοσφαιριστές και καλό θα είναι οι προπονητές των Σωματείων, να δείχνουν εμπιστοσύνη σε τέτοια παιδιά. Η κλήση του στην εθνική ομάδα, αποκτά ξεχωριστή σημασία για έναν ακόμη λόγο. Ο 19χρονος ποδοσφαιριστής, που κάνει πολύ δουλειά στο χώρο της μεσαίας γραμμής, όντας ταυτόχρονα τυχερός που αγωνίζεται στο πλευρό του Παναγιώτη Τσιμικλή, είναι ο ένας εκ των δύο ποδοσφαιριστών που δεν προέρχονται από ομάδες της Σούπερ Λίγκα. Οι 20 παίκτες προέρχονται από συλλόγους της Α΄ Εθνικής, κυρίως από Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και μόνο ο Ζαχαρόπουλος με τον Μιχάλη Χατζηδημητρίου του Εθνικού Γαζώρου (ομάδα Β΄ εθνικής) έρχονται από χαμηλότερα πρωταθλήματα.
Πλέον ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για το όνειρο και η επίτευξη μιας πορείας αντίστοιχης με του σημαντικότερου σύγχρονου Μεσσήνιου ποδοσφαιριστή, Σωκράτη Παπασταθόπουλου, που αποτελεί τη δεδομένη χρονική στιγμή πρότυπο για όλους τους νεαρούς αθλητές.

Σήμερα τα σπουδαία για Οντβόνγκ και Τσιμικλή
Από κει και πέρα, η χθεσινή ημέρα ήταν κενή για τους παίκτες της Καλαμάτας, που εκμεταλλεύτηκαν το ρεπό το οποίο τους έδωσε ο Μίλτος Γκόφας. Από σήμερα πάντως ξεκινά η προετοιμασία για το Κυριακάτικο ματς με τον Εθνικό Σαγέικων, όπου ο στόχος είναι ξεκάθαρος και έχει να κάνει με την κατάκτηση του τριπόντου. Η σημερινή ημέρα θα δώσει απαντήσεις στο σήριαλ Οντβόνγκ, καθώς αναμένεται η απάντησή του αναφορικά με την επιστροφή του στην ομάδα, ενώ ταυτόχρονα θα έρθει και η απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής για την τιμωρία του Παναγιώτη Τσιμικλή που αποβλήθηκε στο ματς του Ναυπλίου.