Υποψήφιος για το Δήμο Μεσσήνης και πάλι ο Νίκος Τζώρτζης

Υποψήφιος για το Δήμο Μεσσήνης  και πάλι ο Νίκος Τζώρτζης

Ξεκαθαρίζει σιγά σιγά το εκλογικό σκηνικό στη Μεσσήνη, αφού μετά το συνδυασμό του σημερινού δημάρχου Στάθη Αναστασόπουλου, την ανακοίνωση υποψηφιότητας του Κων. Σπυρόπουλου (σε συνέντευξή του στο «Θ»), την κάθοδο στις εκλογές αποφάσισαν τα μέλη του συνδυασμού «Ενωτική Δημοτική Κίνηση Δήμου Μεσσήνης», με επικεφαλής τον κ. Νικ. Τζώρτζη.
Η απόφαση ελήφθη το βράδυ της Κυριακής, μετά την κεκλεισμένων των θυρών συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Μεσσήνης.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η συγκέντρωση πήγε αρκετά καλά, αφού σε αυτή έδωσε «το παρών» ένας μεγάλος αριθμός μελών του συνδυασμού και όλοι συναίνεσαν στο να καταβληθεί και νέα προσπάθεια.
Η γενική εκτίμηση είναι ότι επρόκειτο για μια καλή συγκέντρωση με αντιπροσωπευτική συμμετοχή. Όλοι παραδέχθηκαν πως τα προβλήματα μπορούν να λυθούν με καλή διάθεση, που επιδείχθηκε κατά τη συνάντηση.

Τέλος στις ανυπόστατες φήμες
Θα πρέπει, επίσης, να αναφερθεί πως έγινε κριτική στις ενέργειες του συνδυασμού, ενώ δεν αμφισβητήθηκε ο επικεφαλής του. Διατυπώθηκαν παράπονα για τον τρόπο χειρισμού κάποιων θεμάτων και ιδιαίτερα εκείνων που αφορούσαν στις επαφές του κ. Τζώρτζη με την περιφέρεια του Δήμου, ενώ καταγγέλθηκαν οι αναληθείς και ανυπόστατες φήμες που έφεραν άτομα του συνδυασμού να συμμετέχουν σε άλλα ψηφοδέλτια.
Έτσι, όπως μας επισήμαναν στελέχη του συνδυασμού, δόθηκε απάντηση στα σενάρια που κυκλοφορούσαν κι έφεραν τον επικεφαλής να συμμετέχει ή και να συνεργάζεται με άλλα ψηφοδέλτια.
Ο συνδυασμός θα επιδιώξει ευρύτερες συμμαχίες, χωρίς να αποκλείεται κανένας και χωρίς να υπάρχουν βλέψεις για χρίσματα ή στηρίξεις.

Ομόνοια και σύμπνοια
Αφού επιβεβαιώθηκαν η ομόνοια του συνδυασμού, η αποφασιστικότητα και η σύμπνοια των μελών του να συμμετέχουν ξανά στο εγχείρημα, ο κ. Τζώρτζης φάνηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τη συνάντηση και θα συνεχίσει, όπως ανέφερε, τις διεργασίες συγκρότησης ενός μεγαλύτερου μετώπου.
«Πρέπει να πάμε ενωμένοι και να μας διακρίνει η σύνεση και να μην έχουμε διασπάσεις σε αυτή την εκλογική μάχη», φέρεται να σημείωσε, για να συναντήσει η στάση του τη σύμφωνη στάση των παρισταμένων.
Η διαδικασία διήρκεσε πλέον των τριών ωρών και όπως μας πληροφόρησαν στελέχη του συνδυασμού, «δεν υπήρχε περίπτωση να μη δοθεί συνέχεια στην προσπάθεια που ξεκίνησε το 2010. Ο κόσμος που μας ψήφισε, μας δημιούργησε μια μεγάλη υποχρέωση, να συνεχίσουμε. Μετά και τη σύμπνοια που επιδείχθηκε ξεκινάμε, πάντα με γνώμονα τη συνεργασία των παρατάξεων που έχουν τις ίδιες με εμάς ανησυχίες για το μέλλον του τόπου μας».
Όπως αναμένεται, θα διοργανωθούν συγκεντρώσεις ανά Δημοτική Ενότητα, με απώτερο στόχο μια τελική στη Μεσσήνη.

Λιγοστές «απώλειες»
Όπως προέκυψε κατά τη συνάντηση, θα υπάρξουν λιγοστές «απώλειες», αφού ελάχιστες περιπτώσεις ατόμων, εκλεγμένων, είπαν πως δε θα συμμετέχουν ενεργά στο ψηφοδέλτιο, αλλά θα το υποστηρίξουν ενεργά, και άλλοι που, ενώ φαινόταν πως δε θα συμμετέχουν, το ξανασκέπτονται.        

Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου