Όταν η “Μαύρη Θύελλα” νίκησε τον Παναθηναϊκό (βίντεο)


Ήταν , σαν σήμερα, Σάββατο 25 Ιανουαρίου … πριν 17 χρόνια όταν η Καλαμάτα πέτυχε μια από τις μεγαλύτερες νίκες στην ιστορία της. 

Η σεζόν 1996-97 βρήκε τη Μαύρη Θύελλα για πρώτη φορά στην ιστορία της δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην Α’ Εθνική. Από την ομάδα είχαν αποχώρησει οι Λυμπερόπουλοs (ΠΑΟ),  Τζόνσον (Αντερλεχτ), Μιλόγεβιτs,  Μουφ, Δερμιτζάκηs, Τσάναs, Γκόλιαs, Δουβίκαs, Βαβίληs, Τζαναβάραs και Κωνσταντινίδηs ενώ εκείνη τη σεζόν ήρθαν οι Αλβέρτηs, Κουτσουρέs, Μικέs, Λάρσον, Μπάτσιοs, Mποντίν και Ντάντασον.Προπονητήs ήταν από την προηγούμενη ο Σουηδόs Μπο Πέτερσον. 

Η Καλαμάτα το απόγευμα του Σαββάτου 25 Ιανουαρίου , νίκησε με 1-0 τον Παναθηναϊκό , που την προηγούμενη σεζόν είχε φτάσει στους 4 της Ευρώπης και είχε πάρει το πρωτάθλημα. Το χρυσό γκολ για τη Μαύρη Θύελλα είχε πετύχει ο 17χρονος τότε Πίτερ Οφορίκουε.  Προπονητής του Παναθηναϊκού ήταν ο Βέλιμιρ Ζάετς. 

Η Μαύρη Θύελλα κέρδισε σχετικά εύκολα την παραμονή της εκείνη τη σεζόν και εκτός από τη νίκη με το Παναθηναϊκό είχε αποσπάσει ισοπαλία με 2-2 στο Καραϊσκάκη απέναντι στον Ολυμπιακό ενώ είχε συντρίψει και με 5-0 την  ομάδα του Άρη Θεσσαλονίκης. 

Πηγή: www.kalamatafchistory.gr

http://youtu.be/NFB6IKnRCJg