13 τόνοι ανακυκλώσιμων ειδών ρουχισμού μεσα στο 2013 στην Καλαμάτα!

13 τόνοι ανακυκλώσιμων ειδών ρουχισμού μεσα στο 2013 στην Καλαμάτα!

Αποτελεσματική η συνεργασία Δήμου Καλαμάτας και ιδιωτικής εταιρείας
 
Ικανοποιητικά εξελίσσεται η συνεργασία του Δήμου Καλαμάτας με την εταιρεία Recycom, η οποία έχει τοποθετήσει – με την έγκριση του Δήμου – 20 κόκκινους κάδους στην πόλη που δέχονται χρησιμοποιημένα ρούχα και υποδήματα. Η εταιρεία Recycom αξιοποιεί τα είδη αυτά κι έχει την υποχρέωση – σε αντάλλαγμα – να παρέχει στο Δημοτικό Παντοπωλείο αμεταχείριστα ενδύματα και τρόφιμα.
Με πρόσφατη επιστολή της προς το δήμαρχο Παν. Νίκα η εταιρεία κάνει απολογισμό αυτής της συνεργασίας κατά τη χρονιά που πέρασε.
Στην επιστολή αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:
«Αξιότιμε κε δήμαρχε, στο χρονικό διάστημα του έτους 2013 η εταιρεία ανακύκλωσης ενδυμάτων-υποδημάτων Recycom αποκόμισε από τους κάδους που έχουν τοποθετηθεί στο Δήμο σας συνολικά 13 τόνους ενδυμάτων-υποδημάτων. Η Recycom έκανε δωρεά 515 καινούργια ενδύματα που αγόρασε για να τα προσφέρει στους Δήμους, ενώ από τη διαλογή που έκανε από τα ανακυκλωθέντα ενδύματα-υποδήματα, δώρισε 525 κομμάτια στο Παντοπωλείο του Δήμου σας για τις άπορες οικογένειες.
Παράλληλα η Recycom από την πλευρά της δώρισε επιπλέον 248 συσκευασίες διαφόρων τροφίμων στο Δήμο σας (π.χ. όσπρια, ζυμαρικά, αλεύρι, ζάχαρη κ.λπ.). Επιπλέον, κάθε πρόβλημα που δημιουργήθηκε, όπως η ρίψη αντικειμένων εξ αμέλειας, λύθηκε άμεσα. Η εταιρεία μας συνεισφέρει και θα συνεχίσει να συνεισφέρει στο Δήμο σας, με στόχο τη βοήθεια περισσοτέρων άπορων οικογενειών».
Ο Δήμος Καλαμάτας, με εντολή του κ. Νίκα, στο πλαίσιο της πετυχημένης συνεργασίας με την εταιρεία Recycom, ζητεί τη διεύρυνση του προγράμματος ανακύκλωσης ενδυμάτων-υποδημάτων με την τοποθέτηση περισσότερων κάδων.
Α.Π.