190 κιλά ελαιολάδου στο Δημοτικό Παντοπωλείο

190 κιλά ελαιολάδου  στο Δημοτικό Παντοπωλείο

Σε 190 κιλά ελαιολάδου αντιστοιχούν τα μισθώματα σε είδος που κατέβαλαν οι ενοικιαστές ελαιοπεριβόλων ιδιοκτησίας του Δήμου Καλαμάτας, όπως προβλέπεται στα σχετικά συμφωνητικά.
Οι ενοικιαστές αναδείχθηκαν κατόπιν σχετικών διαγωνισμών και υποχρεούνται να αποδίδουν ως μίσθωμα ποσοστό επί του παραγομένου ελαιολάδου. Το ελαιόλαδο συγκεντρώθηκε από τη Διεύθυνση Γεωτεχνικών του Δήμου Καλαμάτας και παραδίδεται σε συσκευασίες των 5 λίτρων στο Δημοτικό Παντοπωλείο, για συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη.
Με τις εκμισθώσεις αυτές επιτυγχάνονται τρεις στόχοι: διαφυλάσσεται και διατηρείται σε καλή κατάσταση η δημοτική περιουσία, οι καλλιεργητές έχουν ένα μικρό έσοδο, ενώ ενισχύεται με είδος αναγκαίο, δηλαδή εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, το Δημοτικό Παντοπωλείο, για την ανακούφιση εκατοντάδων οικογενειών που έχουν ανάγκη.
Με σκοπό την ενίσχυση των αναξιοπαθούντων συνανθρώπων μας μέσω του Δημοτικού Παντοπωλείου, ο Δήμος θα προχωρήσει στην εκμίσθωση και άλλων κτημάτων που του ανήκουν και συγκεκριμένα: του ελαιοπερίβολου Παναγιώταρου, εκτάσεως 18 στρεμμάτων, στη Μικρή Μαντίνεια, ενός ελαιοπερίβολου 8,5 στρεμμάτων στον Άγιο Κωνσταντίνο Στρατοπέδου, στην Καλαμάτα, κτήματος χέρσου, 2 στρεμμάτων, στην Ανατολική Παραλία Καλαμάτας, και κτήματος στην Αγία Τριάδα, περιοχή Τσόλκα.
Επιπλέον, θα προταθεί: α) ελιές στο πάρκο του Δυτικού Κέντρου να δοθούν στον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίας Τριάδος για φροντίδα και συγκομιδή β) οι ελιές στο νέο Δημαρχείο να δοθούν στο ΚΕΘΕΑ για φροντίδα και συγκομιδή.