To Λάδι Βιώσας στη Διεθνή Έκθεση Βερολίνου

To Λάδι Βιώσας στη Διεθνή Έκθεση Βερολίνου

Με τρία βραβεία έκλεισε το 2013 για την εταιρεία
 
Με εξωστρέφεια και δυναμισμό μπαίνει στη νέα χρονιά το «Λάδι Βιώσας» (high premium extra virgin olive oil). Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας και του εκτελεστικού διευθυντή Βασίλη Νικολαΐδη, το μεσσηνιακό ελαιόλαδο θα συμμετέχει αυτόνομα, χωρίς την αρωγή δημόσιων φορέων, στην 79η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων και Ποτών “Green Week International”, η οποία θα διεξαχθεί μεταξύ 17 και 26 Ιανουαρίου στον εντυπωσιακό εκθεσιακό χώρο Messe του Βερολίνου.
Η παγκόσμια έκθεση διεξάγεται από το 1926 και συγκεντρώνει κάθε χρόνο πλήθος κόσμου, με αποκορύφωμα την περυσινή χρονιά (2013), που συγκέντρωσε περισσότερους από 100.000 εμπορικούς επισκέπτες και εκπροσώπους από 70 χώρες.
Το συγκεκριμένο λάδι έχει τα πλέον πρωτότυπα ονόματα, παραπέμπει άμεσα στην αρχαία ελληνική φιλοσοφία, έρχεται με κομψή συσκευασία υψηλής αισθητικής, που επίσης αναφέρεται σημειολογικά στο δωρικό ρυθμό και, κυρίως, είναι ένα εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο που διαπρέπει ως high premium στην παγκόσμια αγορά.
Το «Λάδι Βιώσας_high premium extra virgin olive oil» έχει κατορθώσει να συνδυάσει όλα τα χαρακτηριστικά που κάνουν το ελαιόλαδο το πιο δυνατό εξαγώγιμο προϊόν της χώρας μας σε ένα πακέτο ακαταμάχητο, στυλάτο, ταυτόχρονα μοντέρνο και με αναφορά στο κλασικό, το οποίο εξάγεται αυτή τη στιγμή σε Γαλλία, Γερμανία, Βέλγιο, Ολλανδία και Καναδά.
Το όνομά του είναι άμεση αναφορά στο «Λάθε βιώσας», μια φράση που συνοψίζει τη φιλοσοφία του Επίκουρου για τη ζωή. Όπως αναφέρει η ομάδα που βρίσκεται πίσω από τη δημιουργία και προώθηση του λαδιού, η φράση «σημαίνει να ζεις στο περιθώριο της τρέχουσας τάξης πραγμάτων, εν κρυπτώ, διαφυλάσσοντας προπάντων την ψυχική σου ηρεμία. Αποτελεί μια άποψη πλήρως αντίθετη με την τρέχουσα, όπου η διασημότητα, το life style, η καταξίωση, η αναγνωρισιμότητα αποτελούν τις εκ των ων ουκ άνευ έννοιες της σύγχρονης μιντιακής πραγματικότητας».
Το Λάδι Βιώσας είναι ίσως το μοναδικό ελαιόλαδο που δημιουργείται με πλήρως καθετοποιημένες διαδικασίες παραγωγής από την ελαιοσυγκομιδή μέχρι το (βραβευμένο) design του. Για το περί ου ο λόγος: Η φιάλη διακρίνεται για το λιτό και απέριττο στιλ της, με διακριτική έμπνευση από το δωρικό ρυθμό, χωρίς συναισθηματισμούς, υπερβολές και κραυγαλέες αναφορές σε εντόπια στοιχεία, όπως σημαίες και άλλα φολκλορικά.
Το λάδι παράγεται σε αριθμημένες φιάλες, με γραμματοσειρά και υπογραφή του μεγάλου Μεσσήνιου χαράκτη-ζωγράφου Τ. Κατσουλίδη. Η παραγωγή (ήταν και) είναι βιολογική από ελαιόδεντρα στο ορεινό Κεφαλόβρυσο Μεσσηνίας, στα 600 μέτρα ύψος, κορωνέικης ποικιλίας. Η καλλιέργεια γίνεται με σεβασμό στους Κώδικες Ορθής Γεωργικής Πρακτικής. Επίσης, παράγονται σε micro-batch τα ιδιαίτερα Agrumato ελαιόλαδα με ταυτόχρονη έκθλιψη ελαιοκάρπου και εσπεριδοειδών.
Αξίζει να αναφερθεί ότι το συγκεκριμένο ελαιόλαδο βραβεύτηκε για την ποιοτική του συσκευασία στο φεστιβάλ ελληνικού γευστικού πολιτισμού «Ελλάδα-Γιορτή-Γεύσεις» που πραγματοποιήθηκε στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων τον Απρίλιο του 2013.
Επίσης, στο πλαίσιο της 5ης Μεσογειακής Έκθεσης ελιάς και ελαιολάδου «ΕΛΑΙΟΤΕΧΝΙΑ 2013», που πραγματοποιήθηκε το Μάρτιο του 2013 στο πρώην δυτικό αεροδρόμιο-Ελληνικό, τo Λάδι Βιώσας_high premium extra virgin olive oil απέσπασε δύο βραβεία στο διαγωνισμό ανάδειξης της καλύτερης Συσκευασίας Τυποποιημένου Ελαιολάδου. Το βραβείο «Καινοτομίας» (ΑΡΓΥΡΟ ΑΡΙΣΤΕΙΟ ’13) και «Συνολικής Εικόνας» (ΧΑΛΚΙΝΟ ΑΡΙΣΤΕΙΟ ’13).