Έφθασε στο Συμβούλιο της Επικρατείας το θέμα του ΓΠΣ Μεσσήνης

Έφθασε στο Συμβούλιο της  Επικρατείας το θέμα του ΓΠΣ Μεσσήνης

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας έφθασε το θέμα της έγκρισης του τροποποιημένου τεχνικού δελτίου του ΕΠΠΕΡ για τη μελέτη του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Μεσσήνης και της παραλαβής του οριστικού σταδίου Β1 της συγκεκριμένης μελέτης, μετά τις σχετικές προσφυγές που κατέθεσε ο Μιχ. Γεωργιόπουλος.
Με απόφασή του από το 2007 το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης ενέκρινε το τροποποιημένο τεχνικό δελτίο ΕΠΠΕΡ για την εκπονούμενη τότε μελέτη του ΓΠΣ του Δήμου, σχετικά με το επιλέξιμο ποσό της δαπάνης, το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της μελέτης και την αύξηση του ΦΠΑ από 18% σε 19% για το ποσό που δεν έχει πληρωθεί από το ΕΠΠΕΡ.
Κατά της απόφασης, ο κ. Γεωργιόπουλος άσκησε προσφυγή, που έγινε δεκτή από το γ.γ. της Περιφέρειας Πελοποννήσου και ακυρώθηκε στη συνέχεια από την επιτροπή του άρθρου 152 στην οποία προσέφυγε ο Δήμος. Κατά αυτής της απόφασης ο προσφεύγων άσκησε αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας.
Με άλλη του απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης είχε εγκρίνει την παραλαβή του οριστικού Β1 σταδίου της μελέτης του ΓΠΣ και τη γεωλογική μελέτη καταλληλότητας προς δόμηση. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση ακολούθησε η ίδια διαδικασία, με τον κ. Γεωργιόπουλο να προσφεύγει, να γίνεται δεκτή η προσφυγή του από το γ.γ. της Περιφέρειας, να ακυρώνεται αυτή στη συνέχεια από την επιτροπή του άρθρου 152 και κατά αυτής να ασκείται αίτηση ακύρωσης ενώπιον του ΣτΕ.
Το θέμα συζητήθηκε την Τρίτη στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Μεσσήνης, όπου ο αντιδήμαρχος Ι. Μπρατσιάκος επισήμανε ότι, επειδή οι αποφάσεις αυτές αφορούν στην πραγματοποίηση του ΓΠΣ του Δήμου, που αποτελεί σημαντική προτεραιότητα για το Δήμο και τους δημότες, ο χειρισμός τους απαιτεί εξειδικευμένες νομικές γνώσεις και εμπειρία για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των τιθέμενων νομικών ζητημάτων προς το συμφέρον του Δήμου. Έτσι, πρότεινε την ανάθεσή τους σε συγκεκριμένη δικηγόρο, κάτι που αποφασίστηκε ομόφωνα.