Αγώνας στο δρόμο και στο ΣτΕ κατά της διαθεσιμότητας από τους καθηγητές (φωτογραφίες και βίντεο)


Διπλή μάχη κατά της διαθεσιμότητας έδωσαν χθες οι εκπαιδευτικοί της χώρας. Απεργία, αλλά και μαχητική παρουσία στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου εκδικάστηκε η αίτηση ακύρωσης της ΟΛΜΕ κατά της διαθεσιμότητας.
Η συνδικαλιστική ηγεσία των καθηγητών κάλεσε τους εκπαιδευτικούς να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργία και στην απεργιακή συγκέντρωση.
Την ίδια ώρα η ΟΛΜΕ κάλεσε τους αρμόδιους υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Παιδείας να καθίσουν στο τραπέζι του διαλόγου. Όπως αναφέρεται σε σχετική επιστολή, στις 22 Μαρτίου λήγει το 8μηνο των εκπαιδευτικών που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και τουλάχιστον 537 εκπαιδευτικοί κινδυνεύουν να απολυθούν.
Οι εκπρόσωποι των καθηγητών εκφράζουν την ελπίδα η συνειδητή επιλογή του υπουργείου Παιδείας να υπονομεύσει τη λειτουργία της τεχνικής εκπαίδευσης, θέτοντας σε διαθεσιμότητα μεγάλο αριθμό καθηγητών, και η εκ των υστέρων προσπάθειά του με αυθαίρετες πράξεις και ψευδο-ερμηνευτικές εγκυκλίους να καλύψει τα προβλήματα που το ίδιο δημιούργησε με την προχειρότητά του, να βρουν την απάντησή τους και στη δικαστική κρίση. Γιατί στη συνείδηση της εκπαιδευτικής κοινότητας και όλων των εργαζομένων έχουν ήδη καταδικαστεί.
«Οι εκπαιδευτικοί», τονίζει η ΟΛΜΕ, «θα συνεχίσουμε τους αγώνες μας για την επαναλειτουργία όλων των τομέων και των ειδικοτήτων της ΤΕΕ που καταργήθηκαν και την επιστροφή όλων των εκπαιδευτικών που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα στις θέσεις τους».
Σχετική εκδήλωση διαμαρτυρίας και πορεία στους δρόμους της Καλαμάτας έγινε χθες και από εκπαιδευτικούς της πόλης.
Α.Π.