Αεροδρόμιο πρώτης γραμμής αυτό της Καλαμάτας


Απόφαση της Κυβέρνησης για την αναβάθμιση του

Επίσκεψη το Σάββατο του διοικητή της ΥΠΑ Δημήτρη Κούκη

Τα αεροδρόμια της χώρας θα επιθεωρηθούν έως την έναρξη της θερινής τουριστικής περιόδου από τη διοίκηση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, σε μία προσπάθεια να επιβεβαιωθεί το επίπεδο υπηρεσιών προς το επιβατικό κοινό και, όπου είναι δυνατόν, να βελτιωθεί.
Πρώτος σταθμός του διοικητή της ΥΠΑ, Δημ. Κούκη, ήταν χθες το πρωί το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, ενώ έως τις 15 Φεβρουαρίου θα γίνει επιθεώρηση και στα τρία αεροδρόμια της Κρήτης. Ανάλογες επιθεωρήσεις θα γίνουν στα αεροδρόμια της Βόρειας Ελλάδος (Θεσσαλονίκη- Καβάλα), το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου.
Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε συμμετείχαν, εκτός του κ. Κούκη, ο αερολιμενάρχης Δημήτρης Μανδηλάρης, ο δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος, ενώ στο χώρο του αεροδρομίου βρέθηκε και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας Περ. Μαντάς.
Σε δηλώσεις του ο κ. Κούκης τόνισε ότι με βασικούς πνεύμονες τα αεροδρόμια του Αράξου και της Καλαμάτας η Πελοπόννησος μπορεί να αναδειχθεί σε βασικό τουριστικό προορισμό. Επίσης, το γεγονός ότι για το έτος 2013 ο αερολιμένας «καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» αναδείχθηκε «πρωταθλητής» στην προσέλευση νέων επιβατών από το εξωτερικό, αυξάνει τις ευθύνες της κυβέρνησης για ουσιαστικές επενδύσεις στους χώρους του, έτσι ώστε να μετατραπεί σε προορισμό πρώτης γραμμής.
Στην κατεύθυνση αυτή έχουν προγραμματιστεί μια σειρά από έργα αναβάθμισης των χώρων του, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία. Ο κ. Κούκης αναφέρθηκε στη βελτίωση του διαδρόμου και τροχοδρόμου, τον εκσυγχρονισμό του ηλεκτρικού δικτύου και δικτύου φωτοσήμανσης, στην κατασκευή πύργου ελέγχου και σε μια σειρά άλλες παρεμβάσεις.
Α.Π.