Ανακοίνωση υποψηφίων δημάρχων του ΚΚΕ για Μεσσηνία χθες από τον Ν. Καραθανασόπουλο

Ανακοίνωση υποψηφίων δημάρχων του ΚΚΕ  για Μεσσηνία χθες από τον Ν. Καραθανασόπουλο

Του Αντώνη Πετρόγιαννη

Τις θέσεις του ΚΚΕ για τις διπλές εκλογές του Μαΐου, τις αυτοδιοικητικές και τις ευρωεκλογές, παρουσίασε χθες στην Καλαμάτα ο βουλευτής Νίκος Καραθανασόπουλος, σε εκδήλωση που έγινε στο ξενοδοχείο «Φαραί Παλλάς».
Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, δεν υπήρξε καμία έκπληξη στα ονόματα, ενώ δεν έχουν οριστικοποιηθεί ακόμα οι υποψήφιοι στους Δήμους Δυτικής Μάνης και Οιχαλίας.
Συγκεκριμένα για τους Δήμους της Μεσσηνίας υποψήφιοι θα είναι οι: Καλαμάτας Π. Κουφαλάκος, Μεσσήνης Κ. Αποστολόπουλος, Πύλου- Νέστορος Σοφ. Αποστολοπούλου και Τριφυλίας Σαρ. Κουκούμης. Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου υποψήφιος θα είναι ο Ν. Γόντικας, ενώ ο μέχρι πρότινος επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο Δήμο Καλαμάτας, Ν. Διασάκος, θα είναι υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας.
Στην ομιλία του ο κ. Καραθανασόπουλος τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι αυτή τη διπλή εκλογική μάχη το ΚΚΕ θα τη δώσει «ενιαία σε όλη τη χώρα, σαν ένας άνθρωπος, όλοι μια γροθιά, μέσα στο λαό, στους τόπους δουλειάς, στους κλάδους, στα εργοστάσια, έξω από τα ταμεία ανεργίας, στα γραφεία, στις υπηρεσίες, στα μαγαζιά, στα σχολεία, στις σχολές, στα νοσοκομεία, στις γειτονιές, στα χωριά, στα αθλητικά και πολιτιστικά κέντρα, παντού όπου ζει, εργάζεται, ψάχνει για δουλειά, μορφώνεται, υποφέρει και στενάζει η εργατική – λαϊκή οικογένεια, η νεολαία της πατρίδας μας».
Πρόσθεσε, επίσης, ότι «απευθύνουμε κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ. Η πρότασή μας αφορά και το σήμερα και το αύριο. Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ, η συμπόρευση μαζί του και στις ευρωεκλογές και στις Περιφέρειες και τους Δήμους, θα δυναμώσει τη φωνή των εργαζομένων, θα γίνει ικανό να αποκαλύπτει από καλύτερες θέσεις τους αντιλαϊκούς σχεδιασμούς τους, να αποτρέπουμε αντιλαϊκά μέτρα, να προωθούμε την κοινωνική Λαϊκή Συμμαχία, που θα ανοίξει το δρόμο για συνολικότερες αλλαγές και ανατροπές στο επίπεδο της εξουσίας.
Μπορούμε να δυναμώσουμε τη λαϊκή οργάνωση, την αλληλεγγύη, τη συμμετοχή του λαού και της νεολαίας στην πάλη, με αισιοδοξία, με μαχητικότητα, με πίστη ότι ο λαός μπορεί να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων προς όφελός του και όχι θεατής στα διάφορα αντιλαϊκά σενάρια αναπαλαίωσης του πολιτικού σκηνικού, εναλλαγής κυβερνήσεων “εντός των τειχών και των δεσμών”, που το μόνο “νέο” που φέρνουν είναι νέες αυταπάτες, νέες απογοητεύσεις, νέα χαμένα χρόνια».