Ανακοινώνει σήμερα την υποψηφιότητά του ο Κατσίβελας

Ανακοινώνει σήμερα την υποψηφιότητά του ο Κατσίβελας

Στην επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του ως δημάρχου στο δήμο Τριφυλίας αναμένεται πως θα προβεί σήμερα ο διοικητής της 6ης Υ.ΠΕ. και πολιτευτής της ΝΔ Παναγιώτης Κατσίβελας. Το απόγευμα της Παρασκευής ο κ. Κατσίβελας συναντήθηκε με δημοτικούς συμβούλους της Συμπολίτευσης του δήμου Τριφυλίας από τις Δημοτικές Ενότητες Κυπαρισσίας, Αυλώνος και Αετού και άλλους πολίτες στο Τουριστικό Περίπτερο του δήμου στην Κυπαρισσία και, αφού ξεκαθάρισε τη θέση του επιβεβαιώνοντας την υποψηφιότητά του, συζήτησαν για τις εκλογές με πίστη ότι όλα θα πάνε καλά! Ανάλογες συναντήσεις προγραμματιζόταν να γίνουν χθες και στις υπόλοιπες Δημοτικές Ενότητας. Με τις πρώτες αυτές επαφές και συναντήσεις του κ. Κατσίβελα και, βεβαίως, με την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του ξεκαθαρίζει το προεκλογικό τοπίο σχετικά με την υποψηφιότητά του που εδώ και καιρό «κυκλοφορούσε» στην περιοχή και διαμορφώνεται μια πιο ευδιάκριτη εικόνα στο προεκλογικό παζλ.
Όπως έχει επισημανθεί, πάντως, οι συνθήκες που επικρατούν στην Τριφυλία ενόψει των εκλογών του Μαίου είναι πρωτοφανείς και πρωτόγνωρες, από κάθε άποψη, και  ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσες και για το πώς, τελικά, θα διαμορφωθεί το προ-εκλογικό σκηνικό αλλά, βεβαίως, και για ίδιο το εκλογικό αποτέλεσμα! Πολίτες – δημότες, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων και ιδεολογικών καταβολών, βλέποντας το προεκλογικό σκηνικό, όπως μέχρι στιγμής φαίνεται και χωρίς κανείς με βεβαιότητα να γνωρίζει ή να δύναται έστω να εικάζει πως αυτό, τελικά, θα διαμορφωθεί, διαπιστώνουν ότι οι εκλογές του Μαΐου δε θα έχουν καμία απολύτως σχέση με τις προηγούμενες εκλογές του 2010, αλλά ούτε και με άλλες τοπικές εκλογικές αναμετρήσεις του παρελθόντος!
Ο Ευστάθιος Ανδρινόπουλος συνεχίζει και εντείνει τις επαφές του με πολίτες και εν δυνάμει υποψηφίους του συνδυασμού του με στόχο τη συγκρότηση ανεξάρτητου, υπερκομματικού και πολυσυλλεκτικού σχήματος. Εντείνονται οι συζητήσεις για αυτόνομη αυτοδιοικητική κάθοδος από τη μείζονα μειοψηφία του Δ.Σ. Τριφυλίας (Ανεξάρτητη Δημοτική Συνεργασία) με υγιή ανασύνταξη των δυνάμεών της και ανανέωση του στελεχιακού της δυναμικού.
Υποψήφιος με τη Λαϊκή Συσπείρωση έχει ανακοινωθεί επίσημα πως θα είναι ο Σαράντος Κουκούμης. Εκλογικό συνδυασμό με νέα και άφθαρτα πρόσωπα συγκροτεί η Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Κίνηση Τριφυλίας που τις δύο προηγούμενες μέρες είχε αλλεπάλληλες συσκέψεις της Συντονιστικής της Επιτροπής και της Επιτροπής Προγράμματος ενώ χθες ήταν η καταληκτική ημερομηνία για την εγγραφή Μελών της που θα είναι το εκλεκτορικό σώμα. Μέχρι τα τέλη του μήνα έως το αργότερο τις αρχές Μαρτίου αναμένεται πως θα έχει εκλεγεί μέσα από τις διαδικασίες της ο επικεφαλής. Μέσα, δε, σε όλα αυτά, κανείς δεν ξέρει και κανείς δε μπορεί να προβλέψει με βεβαιότητα τι μπορεί, ενδεχομένως, να «σκάσει» αύριο ενόψει των εκλογών του Μαΐου! Τις τελευταίες μέρες, κυρίως στα Φιλιατρά και την Κυπαρισσία, ακούγεται έντονα πως, μεταξύ αυτοδιοικητικών παραγόντων, νυν και πρώην, καθώς και ενεργών πολιτών με έντονη κοινωνική αναφορά και δράση, από όλους τους πολιτικούς χώρους, έχει ανοίξει ένας δίαυλος επικοινωνίας με θέμα συζήτησης τις εξελίξεις ενόψει των δημοτικών εκλογών και την εξέταση του ενδεχόμενου συγκρότησης εκλογικού συνδυασμού.
 
Του Ηλία Γιαννόπουλου