Ανησυχία του δημάρχου Μεσσήνης για την αναδιάρθρωση στην Αστυνομία (βίντεο)

Ανησυχία του δημάρχου Μεσσήνης για την αναδιάρθρωση στην Αστυνομία (βίντεο)

Μετά το δημοσίευμα του “Θάρρους” περι κατάργησης της Αστυνομικής Διεύθυνσης

Της Βίκυς Βετουλάκη

Την ανησυχία του για τις επιχειρούμενες αλλαγές στη Μεσσηνία με το σχέδιο νόμου για την αναδιάρθρωση της Αστυνομίας εξέφρασε χθες με δηλώσεις του ο δήμαρχος Μεσσήνης, Στάθης Αναστασόπουλος, με αφορμή το κυριακάτικο πρωτοσέλιδο του «Θάρρους».
Το νομοσχέδιο που έχει κατατεθεί στη Βουλή προβλέπει ότι με την εφαρμογή του η βασική μονάδα αποτελέσματος και διοίκησης θα βρίσκεται πλέον στην Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση, στις έδρες των Περιφερειών, δηλαδή για εμάς στην Τρίπολη. Αυτό πρακτικά σημαίνει ουσιαστική κατάργηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, ως προς τον επιτελικό της χαρακτήρα, και μεταφορά όλου του σχεδιασμού στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου, η οποία θα μετονομαστεί σε Περιφερειακή. Παράλληλα, η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας με την εφαρμογή του νομοσχεδίου θα μετατραπεί σε ένα απλό τμήμα που θα αναφέρεται στην Περιφερειακή Διεύθυνση Ασφάλειας, που θα έχει έδρα στην… Πάτρα!

Παρέμβαση δημάρχου
Αναφερόμενος στο δημοσίευμα του «Θάρρους» χθες ο κ. Αναστασόπουλος, τόνισε: «Αυτό σημαίνει ότι καταργείται η Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας με παράλληλη μεταφορά του σχεδιασμού στην Τρίπολη, ενώ η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας θα μετατραπεί σε απλό τμήμα και θα ανήκει στην Περιφερειακή Διεύθυνση Ασφαλείας με έδρα την Πάτρα.
Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση των αστυνομικών υπηρεσιών, με άμεση συνέπεια στην ασφάλεια της υπαίθρου. Το ζητούμενο είναι, η οποιαδήποτε αναδιάρθρωση τελικά ισχύσει να λάβει υπόψη τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής, ανάλογα με την ένταση της εγκληματικότητας και το είδος αυτής. Επίσης, θα πρέπει να είναι προσανατολισμένη προς τις θέσεις που έχουν κατατεθεί από τα συνδικαλιστικά όργανα της Αστυνομίας.
Η θέση της Δημοτικής Αρχής είναι ότι οι δημότες μας και οι περιουσίες τους πρέπει να είναι ασφαλείς και οι όποιες αλλαγές θα πρέπει να το εξασφαλίσουν».  

http://youtu.be/2Ifynm8mIxs