Απογευματινή – λαϊκή παράσταση σήμερα με «Μάνα κουράγιο»

Απογευματινή – λαϊκή παράσταση  σήμερα με «Μάνα κουράγιο»

Καθημερινά έως και 24 Φεβρουαρίου στις 9.00 το βράδυ συνεχίζονται στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας οι παραστάσεις του θεατρικού έργου του Μπέρτολ Μπρεχτ «Μάνα κουράγιο» από το θεατρικό σχήμα Συν1-Μιχάλης Τούμπουρος, ενώ το Σαββατοκύριακο στις 8.00. Μάλιστα, σήμερα Τσικνοπέμπτη θα δοθεί μία απογευματινή – λαϊκή παράσταση με γενική είσοδο 8 ευρώ. 
Εισιτήρια προπωλούνται στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας καθημερινά 6.00 με 9.00 μ.μ. 
Η «Μάνα κουράγιο» είναι ένα αντιπολεμικό έργο, βαθιά αναλυτικό και αποκαλυπτικό για τα αίτια των πολέμων, το οποίο προβάλλει τη συνένοχη «άγνοια» των συγκρουόμενων, τις αναπόφευκτες ηθικές, οικονομικές και συνέπειές τους και την ουσιαστική έλλειψη νικητών. Από την αρχή του έργου φαίνεται η απροθυμία και η αντίθεση του λαού στη στράτευση, η αποπροσανατολιστική ιδεολογία και η διεφθαρμένη ψυχολογία των ισχυρών και των οργάνων τους, το αδιέξοδο του πολέμου και η ισοπέδωση των ηθικών αξιών από την άγρια επιθετικότητα και το ένστικτο της αυτοσυντήρησης. 
Το έργο ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Κώστα Κατσουλάκη και μουσική Πάουλ Ντεσσάου (Paul Dessaw). Σκηνικά – Κοστούμια: Κώστας Κατσουλάκης. Βοηθός Σκηνοθέτη: Όλγα Θεοδώρου. Προσαρμογή τραγουδιών: Πάνος Κουραμπάς, Μιχάλης Καραγιάννης. Παίζουν με αλφαβητική σειρά: Ηλίας Γιαννόπουλος, Λευτέρης Καρμοίρης, Τάκης Κρόμπας, Πάνος Κουραμπάς, Νίκος Κυριακουλάκος, Παναγιώτης Κυριακουλάκος, Βάλια Κυριακουλάκου, Έφη Λεάκου, Κώστας Μακρής, Βάσω Μαραβά, Χρύσα Μαργαριτίδη, Ρούλα Μέντη, Βασίλης Μητσέας, Έφη Μπετιχαβά, Σοφία Μποτσέα, Λευτέρης Πουλέτης, Αλέκα Σταυριανέα, Μιμίκα Τάσση, Ηλίας Τεντζογλίδης, Τάκης Τσαπόγας, Χρήστος Τσουμελέας, Γεωργία Τσώνη, Ειρήνη Χειλά.