Από Μάρτιο θα επαναλειτουργήσει το δημόσιο ΚΤΕΟ

Από Μάρτιο θα επαναλειτουργήσει το δημόσιο ΚΤΕΟ

Το Μάρτιο αναμένεται να επαναλειτουργήσει το δημόσιο ΚΤΕΟ στη Μεσσήνη, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε χθες ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Παναγιώτης Αλευράς.
Το δημόσιο ΚΤΕΟ έκλεισε πέρυσι το Γενάρη, με απόφαση του υπουργού Μεταφορών, προκειμένου να γίνει αναβάθμισή του και να λάβει πιστοποίηση, όμως οι διαδικασίες καθυστέρησαν, με αποτέλεσμα εδώ κι ένα χρόνο να μη λειτουργεί.
 
3 διαγωνισμοί
Σύμφωνα με τον κ. Αλευρά, από την πρώτη στιγμή δε θεώρησε σωστό το κλείσιμο των δημόσιων ΚΤΕΟ, λέγοντας ότι θα έπρεπε να γίνουν παράλληλα οι διαδικασίες εκσυγχρονισμού και πιστοποίησης. Αυτό, όπως είπε, έχει ως αποτέλεσμα το Δημόσιο να χάνει έσοδα και σε ό,τι αφορά τη Μεσσηνία, 40-45.000 ευρώ το μήνα.
«Ξεκινήσαμε τη διαδικασία, αλλά για να γίνει προμήθεια νέου εξοπλισμού, πρέπει να υπάρξει έγκριση από το Ενιαίο Πρόγραμμα Προμηθειών, το οποίο ξεκινά το Μάρτιο και η διαδικασία διαρκεί περίπου ένα μήνα. Έτσι, ο πρώτος διαγωνισμός για το ΚΤΕΟ της Μεσσηνίας έγινε στις 3 Ιουνίου 2013, κατατέθηκε ένσταση από ιδιώτη για τις προδιαγραφές των μηχανημάτων και ο διαγωνισμός ακυρώθηκε. Ο δεύτερος διαγωνισμός έγινε στις 27 Αυγούστου 2013, αλλά κι αυτός ακυρώθηκε με ευθύνη του υπουργείου, καθώς έγινε τροποποίηση κάποιων μηχανημάτων, που τελικά δε χρειάζονταν. Ο τρίτος διαγωνισμός έγινε στις 20 Δεκεμβρίου 2013 και υπήρξε γόνιμος. Στις 24 Ιανουαρίου 2014 αναδείχθηκε προσωρινός μειοδότης και αύριο (σ.σ. σήμερα) στην Οικονομική Επιτροπή θα γίνει έγκριση του διαγωνισμού. Έτσι, μπαίνουμε στην τελική ευθεία, ολοκληρώνεται η διαδικασία προμήθειας του εξοπλισμού, εκτιμούμε ότι μέχρι τέλος Φλεβάρη θα έχουμε προμηθευτεί τα μηχανήματα και στα μέσα Μαρτίου θα έχει γίνει η πιστοποίηση και η εκπαίδευση του προσωπικού, ώστε να ξεκινήσει και πάλι τη λειτουργία του», τόνισε ο κ. Αλευράς.
Κατέληξε δε, λέγοντας ότι της Μεσσηνίας, αν και υπήρξε καθυστέρηση, θα είναι ένα από τα 12 δημόσια ΚΤΕΟ που θα έχουν πιστοποιηθεί σε όλη την Ελλάδα και το πρώτο στην Πελοπόννησο.

Της Βίκυς Βετουλάκη