Αρχίζει σήμερα το 6ο διήμερο Συνέδριο Υγείας Μεσσηνίας

Αρχίζει σήμερα το 6ο διήμερο  Συνέδριο Υγείας Μεσσηνίας

Με δύο κλινικά εργαστήρια ξεκινούν σήμερα, στις 4.00 το απόγευμα στο ξενοδοχείο Elite, οι διήμερες εργασίες του 6ου Συνεδρίου Υγείας Μεσσηνίας, όπως ανέφερε χθες, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο πρόεδρος της Ιατρικής Εταιρείας Μεσσηνίας, Αναστάσιος Πουλόπουλος.
Όπως ανέφερε ο κ. Πουλόπουλος, το συνέδριο είναι πολυθεματικό, θα ενημερώσει τους γιατρούς και θα τους προσφέρει νέα γνώση, που θα διατεθεί στη συνέχεια στους ασθενείς. Συνδιοργανώνεται από την Ιατρική Εταιρεία Μεσσηνίας και την Πανεπιστημιακή Κλινική Εντατικής Νοσηλείας (Παν/κή ΜΕΘ) του Γενικού και Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς «Οι Άγιοι Ανάργυροι» και τελεί υπό την αιγίδα του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας.
Στις 8.00 το βράδυ θα δοθεί διάλεξη με θέμα «Βιοποικιλότητα και Φυσικά Προϊόντα: Αέναος Βιομηχανική Εκμετάλλευση;», από τον καθηγητή Πανεπιστημίου Αθηνών, Λέανδρο-Αλέξιο Σκαλτσούνη, με ελεύθερη προσέλευση για κάθε ενδιαφερόμενο.
Στον ίδιο χώρο, στις 7.30, θα γίνει και η έναρξη των εργασιών του συνεδρίου, ενώ θα απονεμηθεί τιμητική διάκριση στον αθλητή ειδικών ικανοτήτων, Γεώργιο Λαζαρίδη. Θα ακολουθήσει μουσική εκδήλωση από τον κιθαρίστα Αντ. Κουφουδάκη, ενώ στον ίδιο χώρο θα υπάρχει και έκθεση σπόρων από τους Σποροφύλακες.
Τη δεύτερη ημέρα, συνέχισε ο κ. Πουλόπουλος, θα γίνουν πολλά και στρογγυλά τραπέζια, μεταξύ αυτών ένα για τις εξαρτήσεις (αλκοόλ, ουσίες, διαδίκτυο, τροφή), καθώς και με άλλα ενδιαφέροντα θέματα, όπως για τον καρκίνο.
Αναφερόμενος στη βράβευση του Γ. Λαζαρίδη, σημείωσε ότι θα τιμηθεί η ακάματη και αδάμαστη θέληση του ανθρώπου να κάνει πράγματα πέρα από τα όρια που θέτει η ζωή και η κοινωνία και κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους με την υγεία, αλλά και τους πολίτες, να παρακολουθήσουν τις εργασίες.

Καλέσματα για παρακολούθηση
Η γραμματέας της Ιατρικής Εταιρείας, Κατερίνα Λαμπροπούλου, επισήμανε πως στόχος είναι η ενεργός συμμετοχή των εμπλεκομένων με την υγεία και απηύθυνε κάλεσμα σε όλους, προσδοκώντας την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή.
Ο αντιπρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής, Ι. Μπουρής, μίλησε για τη πολύ προσεκτική επιλογή των ομιλητών, που είναι καταξιωμένοι στο χώρο τους, καθώς θα αναπτυχθούν επίκαιρα και ενδιαφέροντα θέματα, ενώ καταλήγοντας κάλεσε κι αυτός ιατρούς και πολίτες να παρακολουθήσουν το συνέδριο, σημειώνοντας πως «όλοι θα ωφεληθούν».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Επιτροπής Προβολής του συνεδρίου, Στέλιος Μανωλακάκης, κάλεσε γιατρούς, νοσηλευτές και κοινό να παρακολουθήσουν τα τόσα πολλά αξιόπιστα και ενδιαφέροντα που θα ακουστούν.