«Βγήκαν» οι τιμές αποζημίωσης για το Βελίκα-Νιοχώρι

«Βγήκαν» οι τιμές αποζημίωσης  για το Βελίκα-Νιοχώρι

Εκδόθηκε, όπως ανακοίνωσε χθες ο δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος, η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Καλαμάτας για τον προσδιορισμό της προσωρινής τιμής μονάδας των ακινήτων και των επικειμένων που απαλλοτριώθηκαν από το Δήμο για την υλοποίηση του ενταγμένου στο ΕΣΠΑ έργου «Βελτίωση οδού Βελίκα – Νεοχώρι».
Ο κ. Αναστασόπουλος πρόσθεσε πως «ανοίγει ο δρόμος με αυτή την απόφαση για την ολοκλήρωση της κατασκευής του έργου, εντός του προβλεπόμενου χρονοδιαγράμματος και την απορρόφηση του ενταγμένου ποσού. Με την απόφαση αυτή άμεσα θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την παρακατάθεση του ποσού που προσδιορίστηκε στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Παράλληλα, η Τεχνική Υπηρεσία προετοιμάζει πρόταση για την εν μέρει τροποποίηση της μελέτης, όσον αφορά στο πλάτος καταστρώματος και της αντιμετώπισης του προβλήματος του επικίνδυνου βράχου στο μέσο περίπου της διαδρομής. Η πρόταση θα πρέπει να ελεγχθεί και να εγκριθεί από τη Διαχειριστική Αρχή και θα είμαστε έτοιμοι για την υλοποίησή της».
Τέλος, ανέφερε πως θα κληθούν από το Δήμο οι παρόδιοι ιδιοκτήτες την επόμενη εβδομάδα σε συνάντηση εργασίας, προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες διευκρινίσεις, ενώ ζήτησε την ανοχή τους ώστε να ξεκινήσουν άμεσα τα έργα ακόμα και νωρίτερα από την απόφαση της παρακαταθήκης.