«Δημοτική Κάρτα Αλληλεγγύης» αποφάσισε να εκδώσει ο Δήμος Πύλου – Νέστορος

«Δημοτική Κάρτα Αλληλεγγύης» αποφάσισε  να εκδώσει ο Δήμος Πύλου – Νέστορος

Μια ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία, στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής, έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Πύλου – Νέστορος. δρομολογώντας τις διαδικασίες για τη «Δημοτική Κάρτα Αλληλεγγύης».
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Π. Πετρόπουλος,
αφορμή αυτής της κοινωνικής δράσης είναι η οικονομική κρίση που διέρχεται η χώρα. Η κρίση πλήττει αδιάκριτα επαγγελματίες, επιχειρήσεις, μικρομεσαίους, δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και ιδιαίτερα τους απλούς πολίτες, αγρότες, επιστήμονες, νέους, που τους καθιστά πολλές φορές αδύναμους να ανταπεξέλθουν στις βασικές και απαραίτητες καθημερινές ανάγκες διατροφής, ένδυσης, ιατρικής και φαρμακευτικής περίθαλψης κ.λπ.
Η ανεργία, η μείωση μισθών και συντάξεων, τα χρέη, καθιστούν το πρόβλημα εντονότερο στην κοινωνία και στους δημότες, όπου οι ευκαιρίες εργασίας είναι ελάχιστες και ο ανταγωνισμός λόγω της παρουσίας των οικονομικών μεταναστών μεγαλύτερος.
 
Τι θα περιέχει η κάρτα, ποιοι τη δικαιούνται
Με βάση τα παραπάνω, ο Δήμος θα εκδώσει και θα εφοδιάσει με ειδική ονομαστική κάρτα κάθε οικογένεια ή μεμονωμένο άτομο που έχει αποδεδειγμένη ανάγκη, όπως: άτομα με ειδικές ανάγκες, άτομα με βεβαιωμένο ποσοστό αναπηρίας, άνεργοι, πολύτεκνοι, ανασφάλιστοι κ.λπ.
Όλα αυτά θα αποδεικνύονται από: εκκαθαριστικό ΔΟΥ, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, αποφάσεις των αρμόδιων οργάνων για αναπηρία,  και προνοιακό επίδομα.
Έτσι, ο Δήμος Πύλου – Νέστορος ζητά από τους: επιχειρηματίες καταστηματάρχες τροφίμων, ενδύσεων κ.λπ., ιατρούς, οδοντίατρους, ιδιοκτήτες φροντιστηρίων και άλλους, αν επιθυμούν να προσφέρουν τα είδη τους ή τις υπηρεσίες τους με συγκεκριμένη ετήσια έκπτωση στους κατόχους της κάρτας.
Με τον τρόπο αυτό και οι επιχειρηματίες θα μπορέσουν να αυξήσουν την πελατεία τους και ανταποδοτικά να προβληθούν μέσα από τη Δημοτική Κάρτα Αλληλεγγύης.
Ακολούθως ο δήμαρχος Δ. Καφαντάρης σημείωσε πως είναι μια σημαντική προσπάθεια από πλευράς του Δήμου Πύλου – Νέστορος να υλοποιήσει τη συγκεκριμένη δράση και πρότεινε ως πολιτικό υπεύθυνο της δράσης αυτής τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Π. Πετρόπουλο, ως υπεύθυνο της
υπηρεσίας τον υπάλληλο του Δήμου Χαρ. Θεοδωρόπουλο και τους
δημοτικούς υπαλλήλους Νικ. Νικολόπουλο και Θεόδ. Σαρδέλη.
Με την υλοποίηση της κοινωνικής δράσης από το Δήμο Πύλου – Νέστορος και με τίτλο «Δημοτική Κάρτα Αλληλεγγύης» συμφώνησε η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων, με εξαίρεση την κα Σοφία Αποστολοπούλου, η οποία ψήφισε «παρούσα» και κατέθεσε σχετική επιστολή στα πρακτικά του Συμβουλίου.

Του Χάρη Χαραλαμπόπουλου