Ενδιαφέρον για τις δράσεις πρόληψης παιδιών στην Καλαμάτα

Ενδιαφέρον για τις δράσεις πρόληψης παιδιών στην Καλαμάτα

Δράση προληπτικής Οδοντιατρικής και Ιατρικής θα πραγματοποιήσει ο Οργανισμός «Το Χαμόγελο του Παιδιού», σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας, τον Ιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας και το Νοσοκομείο Καλαμάτας, υπό την αιγίδα του υπουργείου Υγείας.
Για την εφαρμογή της δράσης, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» θα διαθέσει το κινητό πολυϊατρείο «Ιπποκράτης», όπου τα παιδιά θα έχουν τη δυνατότητα να υποβληθούν, σε μία επίσκεψη, σε προληπτικό οδοντιατρικό, παιδιατρικό, οφθαλμολογικό και ωτορινολαρυγγολογικό έλεγχο.
Ο «Ιπποκράτης» στελεχώνεται από εθελοντές οδοντιάτρους και ιατρούς των αντίστοιχων ειδικοτήτων, καθώς και από νοσηλευτικό ή άλλο προσωπικό του Συλλόγου. Σε προληπτικό οδοντιατρικό / ιατρικό έλεγχο υποβάλλονται μόνο τα παιδιά, τα οποία συνοδεύονται από τους γονείς / κηδεμόνες / εκπαιδευτικούς κι έχουν μαζί τους υπογεγραμμένη σχετική υπεύθυνη δήλωση.
Στην Καλαμάτα, αυτή η δράση προληπτικής Ιατρικής και Οδοντιατρικής προγραμματίζεται να διεξαχθεί από τις 22 μέχρι τις 24 Φεβρουαρίου. Το κινητό πολυϊατρείο «Ιπποκράτης» θα σταθμεύσει στο προαύλιο του 3ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμάτας (Βασ. Γεωργίου & Aκρίτα), με ωράριο λειτουργίας 8.30 – 16.30.
Επισημαίνεται ότι πολίτες της Καλαμάτας έχουν δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για ραντεβού, προκειμένου να εξετασθούν τα παιδιά τους.
Ήδη έχουν ορισθεί 94 ραντεβού και υπάρχει δυνατότητα για άλλα 11. Τηλέφωνα επικοινωνίας για ραντεβού: 27213 61833, ώρες: 9.00-14.00, Διεύθυνση Πρόνοιας Δήμου Καλαμάτας, γραφείο 858, ισόγειο Διοικητηρίου. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Το κινητό πολυϊατρείο «Ιπποκράτης» στην πλατεία της Μεσσήνης
Στην κεντρική πλατεία της Μεσσήνης θα βρίσκεται από τη Δευτέρα έως και την Παρασκευή το κινητό πολυϊατρείο «Ιπποκράτης», στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος Προληπτικής Ιατρικής – Οδοντιατρικής του Οργανισμού «Χαμόγελο του Παιδιού».
Η κινητή μονάδα θα φιλοξενήσει παιδιά κάθε ηλικίας, τα οποία θα εξεταστούν δωρεάν από παιδίατρο, οδοντίατρο, οφθαλμίατρο και ωτορινολαρυγγολόγο.