Επικίνδυνες νεαρές γυναίκες ποτίζουν με ναρκωτικό ηλικιωμένους και τους ληστεύουν

Επικίνδυνες νεαρές γυναίκες ποτίζουν  με ναρκωτικό ηλικιωμένους και τους ληστεύουν

4 περιστατικά στην Καλαμάτα αλλά και σε Βόλο ,Πρέβεζα και Κατερίνη

Της Βίκυς Βετουλάκη

Πότιζαν τα ηλικιωμένα θύματά τους με υπνωτικό και στη συνέχεια έκλεβαν ό,τι έβρισκαν τρεις νεαρές γυναίκες, τις οποίες αναζητά η Αστυνομία στη μισή Ελλάδα, ανάμεσά τους και η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.
Η δράση τους είναι άκρως επικίνδυνη και είχε επισημανθεί από το «Θάρρος» κατά τη παρουσίαση κρουσμάτων ληστείας με αυτή τη μεθοδολογία τους προηγούμενους μήνες στην Καλαμάτα, με θύματα ηλικιωμένες γυναίκες που διαμένουν μόνες.
Με το πρόσχημα πώλησης είτε συναγερμών είτε χυμών, οι νεαρές έμπαιναν στα σπίτια των θυμάτων και τα νάρκωναν, δίνοντάς τους ή εξαναγκάζοντάς τα να δοκιμάσουν το… χυμό.

Τις κοίμιζαν
Συγκεκριμένα, η Αστυνομία αναζητά μια 40χρονη, μια 42χρονη και μια 35χρονη. Όπως φαίνεται, τουλάχιστον τους τελευταίους 4 μήνες οι τρεις πήγαιναν σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και με το πρόσχημα ότι προωθούν συστήματα συναγερμού ή χυμούς, προσέγγιζαν ηλικιωμένους. Φρόντιζαν πάντοτε να εντοπίζουν θύματα μεγάλης ηλικίας που διέμεναν μόνα τους και τους έπειθαν να μπουν στο σπίτι για να τους δείξουν τα προϊόντα τους. Εκεί, τους έδιναν να δοκιμάσουν χυμό, στον οποίο είχαν φροντίσει να ρίξουν υπνωτικό, με αποτέλεσμα το θύμα να χάνει τις αισθήσεις του για αρκετές ώρες και αυτές ανενόχλητες να αδειάζουν τα σπίτια.
Στην Καλαμάτα έχουν καταγραφεί τέσσερα τέτοια περιστατικά με τις νεαρές γυναίκες.
Ειδικότερα, στις 13/12/2013, μεσημεριανές ώρες, η 40χρονη επισκέφθηκε 84χρονη στο σπίτι της στην παραλία με το πρόσχημα ότι πουλάει χυμό και την έπεισε να μπει. Την έπεισε, επίσης, να δοκιμάσει και λίγο αργότερα η 84χρονη έχασε τις αισθήσεις της. Η 40χρονη της αφαίρεσε τη βέρα και το σταυρό που φορούσε.
Η 84χρονη χρειάσθηκε να διακομισθεί στο νοσοκομείο, όταν εντοπίσθηκε από συγγενείς της.
Την ίδια σχεδόν στιγμή και στην ίδια περιοχή, η 35χρονη επισκέφθηκε 86χρονη με το πρόσχημα ότι μοιράζει διαφημιστικά φυλλάδια, αλλά η ηλικιωμένη δεν πείσθηκε και δεν την άφησε να μπει στο σπίτι.

Έκανε και ανάληψη
Στις 25/10/2013, πάντα μεσημεριανές ώρες, η 40χρονη πήγε στο σπίτι 81χρονης στο κέντρο της Καλαμάτας και προσποιήθηκε ότι πουλά συστήματα συναγερμού. Ακολούθως, επιτέθηκε στην ηλικιωμένη και την ψέκασε με σπρέι που της προκάλεσε έντονη ζάλη. Στη συνέχεια την ανάγκασε να πιει ένα ροζ υγρό, στον οποίο, όπως αποδείχτηκε, είχε βάλει υπνωτικά.
Μόλις το θύμα κοιμήθηκε, η 40χρονη ανενόχλητη αφαίρεσε ένα κινητό τηλέφωνο, κοσμήματα, 40 ευρώ και δύο κάρτες ανάληψης μαζί με τους μυστικούς κωδικούς. Λίγη ώρα αργότερα πήγε στην τράπεζα και με τις κάρτες της 81χρονης έκανε ανάληψη 1.720 ευρώ. Μάλιστα, καταγράφηκε και από τις κάμερες ασφαλείας του πιστωτικού ιδρύματος.
Την ίδια μέρα, η 40χρονη επισκέφθηκε και το σπίτι 78χρονης, χρησιμοποιώντας πάλι ως πρόσχημα την πώληση συστήματος συναγερμού. Όταν προσπάθησε να πείσει την 78χρονη να πιει το υγρό, εκείνη, επικαλούμενη προβλήματα υγείας, αρνήθηκε να δοκιμάσει. Μάλιστα, για να καταφέρει να πείσει την ηλικιωμένη τηλεφώνησε σε συνεργό της, η οποία προσποιήθηκε την ειδική, αλλά και πάλι δεν έπεισαν τη γυναίκα και έτσι δεν κατάφεραν να τη ληστέψουν.

Αναγνωρίσθηκαν
Στο μεταξύ, σε δύο από τα σπίτια οι δράστιδες παράτησαν τα συστήματα συναγερμού, που δήθεν πωλούσαν, τα οποία και παραδόθηκαν στην αστυνομία, ενώ στο σπίτι του ενός θύματος βρέθηκαν αποτυπώματα της 40χρονης.
Στο ίδιο σπίτι οι αστυνομικοί βρήκαν υπολείμματα του ροζ υγρού στο ποτήρι, το οποίο στάλθηκε για ανάλυση.
Τόσο στο υγρό αυτό όσο και στο αίμα των θυμάτων ανιχνεύθηκαν οι ουσίες που τις ύπνωσαν.
Η έρευνα της Αστυνομίας έχει αποδείξει ότι οι τρεις γυναίκες έχουν δράσει σε πολλές περιοχές της Ελλάδας. Μάλιστα, ενώ βρίσκονταν στην Καλαμάτα, επικοινώνησαν με υποψήφιο θύμα στην Πρέβεζα, το οποίο και λήστεψαν με τον ίδιο τρόπο την επόμενη ημέρα, μεταβαίνοντας στην περιοχή.
Δικογραφίες σε βάρος των τριών γυναικών έχουν σχηματισθεί για ληστείες σε βάρος μοναχικών ηλικιωμένων σε Βόλο, Κατερίνη, Λιβαδειά και Πρέβεζα.
Οι δράστιδες έχουν αναγνωρισθεί από τα θύματά τους και αναζητούνται.