Επιστολή της Καλαμάτας 80 για σχόλιο του «Θ»

Επιστολή της Καλαμάτας 80 για σχόλιο του «Θ»

«Σε απάντηση του δημοσιεύματος σας στην Ηλεκτρονική Έκδοση του «Θάρρους με τίτλο «Αν βάλουμε νέο χορτάρι στο γήπεδο της παραλίας, μπορεί να γίνει εκεί το Μουντιάλ;» έχουμε να επισημάνουμε τα ακόλουθα:
1.   Στο κλειστό της παραλίας δεν μπήκε μόνο νέο δάπεδο, αλλά στα πλαίσια του δυνατού γίνεται μια συνολική προσπάθεια αναβάθμισης των υφιστάμενων υποδομών και οι εργασίες δεν έχουν τελειώσει ακόμα. Επιθυμητό θα ήταν να υπάρχουν όχι 1 αλλά 10 υπερσύχρονα στάδια στην πόλη και να λειτουργούν με τις πιο σύγχρονες υποδομές, αλλά αυτό σήμερα δεν μπορεί να είναι πραγματικότητα. Θεωρούμε λοιπόν  ότι στις ημέρες που ζούμε δεν είναι και μικρή υπόθεση να υπάρχουν έργα ουσίας τα οποία πραγματικά αναβαθμίζουν τους χώρους για όσους καθημερινά περνούν αρκετές ώρες προπόνησης σε αυτούς και για τους φιλάθλους που επισκέπτονται τους αθλητικούς χώρους.
2.   Δεν υπάρχουν καθίσματα στις κερκίδες αλλά αυτές έχουν επισκευαστεί, βαφτεί και καθημερινά αλλά κυρίως τα σαββατοκύριακα φιλοξενούν αρκετούς φιλάθλους, με κορύφωση το παιχνίδι της ΑΟ Καλαμάτα ‘80 με τις ομάδες Καρδίτσα και Κολλέγιο Αθηνών όπου περισσότεροι από 800 φίλαθλοι παρακολούθησαν τα παιχνίδια.
3.   Δεν υπάρχουν πράγματι δημοσιογραφικά θεωρεία αλλά στην πραγματικότητα δεν χρειάζονται για την καθημερινή λειτουργία του γηπέδου. Επιπλέον σας παρακαλούμε να κάνετε υπομονή μέχρι την πραγματοποίηση των διοργανώσεων και αν δεν μείνετε ικανοποιημένος από όσα μέσα διατεθούν για την εξυπηρέτηση των δημοσιογράφων του γραπτού και του ηλεκτρονικού τύπου τότε θα έχετε δίκιο να διαμαρτύρεστε.
4.   Ίσως δεν είστε ενημερωμένος σχετικά και για τον λόγο αυτό κάνετε το συγκεκριμένο σχόλιο αλλά τα συγκεκριμένα ματς έχουν εκ προοιμίου χαρακτηριστεί ειδικού χαρακτήρα. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα δοθούν εισιτήρια σε οργανωμένους οπαδούς. Έτσι και αλλιώς στο σκεπτικό μας όταν αποφασίσαμε να διεκδικήσουμε την συγκεκριμένη διοργάνωση ήταν αυτή να αποτελέσει μια γιορτή του βόλεϊ για όλους όσοι θα συμμετάσχουν. Θέλουμε σε αυτή την γιορτή να έρθουν όσοι πραγματικά αγαπάνε το άθλημα και όχι όσοι αγαπάνε κόκκινα, κίτρινα, πράσινα, μαύρα ή άλλα χρώματα. Σκοπός μας είναι το γήπεδο να γεμίσει από τους ανθρώπους αυτούς που έρχονται στους αγώνες των τοπικών ομάδων και από αθλητές και αθλήτριες των ακαδημιών καθώς και παιδιά της πόλης μας οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να δουν αγώνες υψηλού επιπέδου, να χειροκροτήσουν όλες τις ομάδες και όλες τις προσπάθειες, ανεξάρτητα από το τελικό αποτέλεσμα, να αγαπήσουν το άθλημα μας και να «δεθούν» με τον αθλητισμό.
Σε μια τέτοια γιορτή δεν υπάρχουν χώροι για διαχωριστικά, κλουβιά και άλλα μέσα φύλαξης των «θηρίων». Μήπως είδατε διαχωριστικά στον πρόσφατα διεξαχθέντα τελικό του κυπέλλου μπάσκετ μεταξύ του Παναθηναικού και του Άρη στο Ηράκλειο; Είναι προφανές ότι και η διάθεση των εισιτηρίων καθώς και των ελάχιστων διαπιστεύσεων θα γίνει με τρόπο που να διασφαλιστεί ο βασικός στόχος της συγκεκριμένης διοργάνωσης που είναι να αρχίσει, να εξελιχτεί και να ολοκληρωθεί σαν γιορτή. Και είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε οτιδήποτε χρειαστεί για να το επιτύχουμε.
5.   Θα ήταν  κομψότερο  εκ μέρους σας το σχετικό άρθρο να το συνοδεύει μια πιο πρόσφατη φωτογραφία η οποία αποδίδει τη σημερινή εικόνα του γηπέδου η οποία είναι σαφώς ανώτερη αυτής που έμμεσα αφήνετε να εννοηθεί με την φωτογραφία που δημοσιεύσατε.
Θα θέλαμε να σας τονίσουμε ότι το συγκεκριμένο σχόλιο το θεωρούμε εντελώς άκομψο. Θα περιμέναμε τέτοιες προσπάθειες οι οποίες ξεκινούν και υλοποιούνται από ερασιτέχνες παράγοντες με επαγγελματικές υποχρεώσεις (ως προς το αποτέλεσμα της προσπάθειας) να αγκαλιάζονται και να προβάλλονται από τα τοπικά ΜΜΕ όπως ακριβώς αγκαλιάζονται και υλοποιούνται από τον Δήμο Καλαμάτας. Είναι δεδομένο ότι λάθη και παραλείψεις μπορούν να υπάρξουν σε αυτή την προσπάθεια για την πραγματοποίηση μιας τέτοιας προσπάθειας. Είναι όμως εξαιρετικά σημαντικό να αναγνωρίζεται η καλή πρόθεση και η προσπάθεια και να μην ψάχνει αφορμές και να «δημιουργεί» ευκαιρίες για να σχολιάσει αρνητικά και να μειώσει την όποια προσπάθεια γίνεται.
Η κριτική είναι θετική και μας βοηθάει να γίνουμε καλύτεροι αλλά θα πρέπει να γίνεται με βάση την πραγματική κατάσταση που επικρατεί κάθε στιγμή και ύστερα από ενημέρωση για όλες τις παραμέτρους που αφορά το σχόλιο. Στην αντίθετη περίπτωση θεωρούμε ότι ο σχολιαστής το μόνο που επιτυγχάνει είναι να εκτίθεται όπως συνέβη και στην συγκεκριμένη περίπτωση.
Παραμένουμε πάντα στην διάθεση σας για να σας ενημερώνουμε σχετικά με τα θέματα του βόλεϊ και περιμένουμε  την ανάρτηση της επιστολής μας σε αντίστοιχη θέση με το σχόλιο σας στην ηλεκτρονική και πιθανόν και στην έντυπη μορφή της εφημερίδας όπου εργάζεστε.

Κλείνοντας θα θέλαμε να απαντήσουμε στο ερώτημα που βάζετε με τον τίτλο του σχολίου με την προοπτική που εμείς βλέπουμε τον αθλητισμό. Αν αλλάζαμε το χορτάρι στο γήπεδο της παραλίας μπορεί να μην γινόταν τελικός μουντιάλ αλλά θα μπορούσε για παράδειγμα να γίνει τελικός κυπέλλου Ελλάδας χωρίς οργανωμένους φιλάθλους, τελικός κυπέλλου ερασιτεχνών ή κάποια άλλα διοργάνωση η οποία θα αποτελούσε γιορτή για τον αθλητισμό και παράλληλα θα πρόβαλε και την πόλη μας.
 
Με τιμή
Το Δ.Σ του Α.Ο. ΚΑΛΑΜΑΤΑ 80
 
Απάντηση «Θ»
Ακολουθώντας τη δεοντολογία δημοσιεύουμε, ως οφείλουμε την επιστολή σας. Όσον αφορά στο σχόλιο που μας προτρέπετε να προβούμε, αυτό θα γίνει όταν και εφόσον εμείς το κρίνουμε απαραίτητο. 

Δείτε το αρχικό σχόλιο του Θάρρους εδώ