Η απεργία έκλεισε και χθες τα εκδοτήρια των εισιτηρίων

Η απεργία έκλεισε και χθες  τα εκδοτήρια των εισιτηρίων

Απεργία πραγματοποιήθηκε χθες στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, χωρίς όμως να επηρεάσει τη λειτουργία του Ιδρύματος. Συγκεκριμένα, 2-3 γιατροί δε δέχονταν ασθενείς, ενώ αποκλεισμένα ήταν και τα εκδοτήρια των εισιτηρίων για τα τακτικά ιατρεία. Έτσι, οι ασθενείς έκαναν επίσκεψη χωρίς να πληρώνουν 5 ευρώ.
Όσο για τους λόγους της χθεσινής απεργίας, ήταν οι εξής:
-Ανάπτυξη σύγχρονου, αποκλειστικά δημόσιου και δωρεάν συστήματος υγείας, με προσανατολισμό στην πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση, με κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης.
-Ενιαίο, αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα ΠΦΥ για όλο το λαό. Όλα τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ να στελεχωθούν με επαρκές υγειονομικό προσωπικό όλων των βασικών ειδικοτήτων, με μόνιμη και αποκλειστική απασχόληση, να εξοπλιστούν και να μετατραπούν σε αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Κέντρα Υγείας.
-Πλήρης χρηματοδότηση όλων των δημόσιων μονάδων Υγείας – Πρόνοιας και των ασφαλιστικών ταμείων από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να καταργηθούν οι πληρωμές των ασθενών και κάθε ισοδύναμο μέτρο.
-Μαζικές προσλήψεις μόνιμου και αποκλειστικής απασχόλησης υγειονομικού προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων και των εργαζομένων στα εργολαβικά συνεργεία.
-Ουσιαστικά μέτρα προστασίας σε όλους τους χώρους δουλειάς, πρόσληψη γιατρού εργασίας και τεχνικού ασφάλειας. Σταθερό 5ήμερο – 6ωρο – 30ωρο. Μία εφημερία την εβδομάδα για τους γιατρούς.
-Να σφραγιστούν ΤΩΡΑ τα βιβλιάρια όλων των ανασφάλιστων, να καλυφθούν ασφαλιστικά οι εργαζόμενοι στα «κοινωφελή προγράμματα» και στα προγράμματα μαθητείας ή πρακτικής άσκησης και να πληρώνονται από τον πρώτο μήνα.
Π.Μπ.