Η πρόξενος της Αυστραλίας, Sue Burgess, συνοδευόμενη από την υπάλληλο του Προξενείου της χώρας αυτής, Μαρία Βασιλείου, επισκέφθηκε χθες το Δημαρχείο και συναντήθηκε με το δήμαρχο Παν. Νίκα. Η κυρία Burgess βρέθηκε στην Καλαμάτα για τη διενέργεια προξενικών εργασιών προς εξυπηρέτηση πολιτών της Αυστραλίας που ζουν στην περιοχή μας.
Ο δήμαρχος καλωσόρισε τις επισκέπτριες και τόνισε τις εξαιρετικές σχέσεις των δύο χωρών, αλλά και την αγάπη που τρέφουν οι Μεσσήνιοι και οι Καλαματιανοί για την Αυστραλία, στην οποία διαβιούν χιλιάδες Έλληνες καταγόμενοι από την περιοχή μας.
Τόνισε, επίσης, το γεγονός πως οι Έλληνες και οι Αυστραλοί έχουν πολεμήσει μαζί, ενώ και στις ψηφοφορίες στον ΟΗΕ η Αυστραλία έχει στηρίξει τη χώρα μας. «Η Ελλάδα μόνο ωφέλεια έχει δει από την Αυστραλία», επισήμανε ο Π. Νίκας.
Αναφορικά με τη συνεργασία της περιοχής μας με την Αυστραλία, ο δήμαρχος εξέφρασε τη βούληση για διεύρυνση των συναλλαγών στους τομείς των εξαγωγών ποιοτικών αγροδιατροφικών προϊόντων προς τη χώρα αυτή και του τουρισμού. Τόνισε, δε, πως οι προοπτικές για την περιοχή μας στον τουρισμό είναι πολύ καλύτερες σε σχέση με το παρελθόν, εξαιτίας – μεταξύ άλλων – και της καλύτερης προσβασιμότητας στην Καλαμάτα μέσω του νέου αυτοκινητόδρομου και των δεκάδων διεθνών συνδέσεων με πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος», αλλά και των υπηρεσιών στον τομέα του τουρισμού σε πολύ καλές τιμές, καθώς και των δεκάδων εκδηλώσεων που κάθε χρόνο διοργανώνει ο Δήμος.
Η πρόξενος της Αυστραλίας, Sue Burgess, εξέφρασε τη χαρά της για την επίσκεψή της στην Καλαμάτα, όπου ήλθε για πρώτη φορά και έμεινε ενθουσιασμένη από την ομορφιά της πόλης και της περιοχής. Επίσης, ευχαρίστησε το δήμαρχο για την υποδοχή και τόνισε τη βούληση της χώρας της για συνεργασία και συναντίληψη με τη χώρα και την περιοχή μας.
Η πρόξενος της Αυστραλίας βρέθηκε στο Δημαρχείο Καλαμάτας
Δείτε επίσης.
Ένα κόβεις, δέκα φυτρώνουν…
Καλαμάτα ’80: Ήττα 3-1 στο πρώτο φιλικό με τον ΟΦΗ
1000 Μiglia Experience Greece 2026″: Ο αγώνας συνεχίζεται σήμερα στη Μεσσηνία
Penny Marathon: Στην πλατεία της Μεσσήνης την Κυριακή με μη ανταγωνιστικές διαδρομές για τρέξιμο και ποδήλατο
Όριο ηλικίας 15 ετών στα social media από την 1η Ιανουαρίου 2027: Οι 10 βασικές ερωτήσεις και απαντήσεις
Έντεκα συλλήψεις για χασίς, ηρωίνη και κοκαΐνη στη Μεσσηνία σε ευρεία αστυνομική επιχείρηση
Η Καλαμάτα συνεχίζει την προετοιμασία εν όψει του αγώνα με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα
Πριν 94 χρόνια
Τοπικά 01.10.2026, 14:00
Μπαζότοπος στην είσοδο της Μεσσήνης
Πολιτική 30.09.2026, 21:30
ΕΛ.Α.Σ.: από την αυτοοργάνωση στην απαξίωση της βάσης
Φόρτωση…





