Καλαμάτα- Ερμιονίδα: Όλοι οι δρόμοι οδηγούν σήμερα στις 3.00 μ.μ. στο στάδιο στο ραντεβού με την… ιστορία


Ραντεβού με την ιστορία έχει σήμερα η ομάδα της Καλαμάτας, που δίνει ένα από τα κρισιμότερα παιχνίδια στη σύγχρονη ιστορία της, από αυτά που θεωρούνται κομβικής σημασίας, μιας και θα ανοίξει το δρόμο της επιστροφής της Μαύρης Θύελλας στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου. Η σημερινή (3.00 μ.μ.) αναμέτρηση με αντίπαλο την εκ των πρωτοπόρων Ερμιονίδα, για τη 18η αγωνιστική του 4ου ομίλου της Γ΄ Εθνικής, έχει χαρακτήρα τελικού για την Καλαμάτα, που θέλει μόνο τη νίκη και τους τρεις βαθμούς, μιας και το συγκεκριμένο αποτέλεσμα θα τη φέρει ακόμη πιο κοντά στο μεγάλο στόχο.
Τόσο ο Μίλτος Γκόφας, όσο και οι παίκτες στις τελευταίες τους δηλώσεις, λίγες ώρες πριν το ματς, έκαναν σαφή τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται απ’ όλους το σημερινό παιχνίδι… «Δεν υπάρχει τίποτε άλλο πέραν της νίκης. Είναι το πιο κρίσιμο ματς και οφείλουμε να κερδίσουμε», έλεγαν χαρακτηριστικά τα μέλη του αγωνιστικού επιτελείου, με την ολοκλήρωση της χθεσινής πρωινής προπόνησης στο Δημοτικό Στάδιο.
Ο Μίλτος Γκόφας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να μην αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα τραυματισμών ή άλλες απουσίες πέραν των γνωστών (Τσιμικλή, Τριανταφυλλάκη, Τσιρίλο), και μπορεί να παρατάξει την καλύτερη δυνατή 11άδα απέναντι στο σύλλογο της Αργολίδας. Η αλήθεια είναι ότι επεδίωξε να κρατήσει κλειστά τα χαρτιά του στις τελευταίες προπονήσεις, και για πολλούς είναι ερωτηματικό μεγάλο το ποιοι θα βρίσκονται στο αρχικό σχήμα. Μια λογική σύνθεση, που περιλαμβάνει και το ρίσκο της πρόβλεψης, φέρνει πιο κοντά στην 11άδα τους Ριγανά, Καντούτση, Κωνσταντόπουλο, Τσόπελα, Λιόλιο ή Καλογερόπουλο, Ζαχαρόπουλο, Μαρτίνο, Σκόνδρα, Καλαντζή, Καραχάλιο και Οντβόνγκ, που ενδέχεται ν’ αποτελέσει το βαρύ πυροβολικό στη γραμμή κρούσης. Στην αποστολή συμπεριλήφθηκαν ακόμη οι Κολοβούρης, Γεωργακόπουλος, Σκαρλάτος, Μπελεβέτης, Κουντάνης, Πούτσι, Αθανασόπουλος και Ηλιόπουλος, με τους δύο τελευταίους να διεκδικούν επίσης θέση στο αρχικό σχήμα.
 
Εργασίες με στόχο την… βελτίωση χθες στον αγωνιστικό χώρο
Μετά την ολοκλήρωση της χθεσινής πρωινής προπόνησης, έγιναν στον αγωνιστικό χώρο του δημοτικού σταδίου εργασίες που αποσκοπούν στη βελτίωσή του. Πιο συγκεκριμένα, έγινε κούρεμα, διαγράμμιση, πάτημα, ενώ ποτίστηκε στο τέλος, κάτι που θα γίνει και σήμερα λίγες ώρες πριν το ματς. Ο Μίλτος Γκόφας ξέρει καλά το ρόλο που θα παίξει ο επιθυμητός αγωνιστικός χώρος, και φαίνεται πως ζήτησε να υπάρξουν οι συνθήκες που θα επιτρέψουν να γίνει πιο εύκολη η διεκδίκηση του τριπόντου.
 
 
Περίπου 2000 εισιτήρια είχε δώσει μέχρι χθες η διοίκηση και αναμένεται “sold out”
Μεγάλο σύμμαχο στην προσπάθεια κατάκτησης του τριπόντου, για την ομάδα της Καλαμάτας, θα παίξει ο φίλαθλος κόσμος της, που ετοιμάζει μαζικό παρών και εντυπωσιακή ατμόσφαιρα. Μέχρι χθες το απόγευμα οι άνθρωποι της διοίκησης είχαν δώσει περίπου 2.000 εισιτήρια, ενώ σ’ αυτά πρέπει να προσθέσουμε τα εισιτήρια που έφυγαν από το «Bulldogs Club”, όπως επίσης και τα περίπου 150 που έχει ζητήσει η διοίκηση της Ερμιονίδας για τους φιλάθλους της.
Το Δ.Σ. της Καλαμάτας ν’ αναφέρουμε στο σημείο αυτό ότι ζητά από τους φιλάθλους που έχουν προμηθευτεί εισιτήρια, να φθάσουν νωρίτερα στο δημοτικό στάδιο, βοηθώντας τις αρχές στο να μην υπάρξει μαζική εισροή.
Όσοι επιθυμούν πάντως μπορούν σήμερα μετά τις 10.00 να προμηθευτούν τα λίγα εισιτήρια που έχουν απομείνει από το δημοτικό στάδιο.
 
 
Τεράστια σημαία στη βόρεια εξέδρα
Μετά τη χθεσινή προπόνηση, βρέθηκαν μέλη του “Bulldogs Club” στο στάδιο και άπλωσαν μια τεράστια σημαία στη βόρεια εξέδρα, ενώ έντονο θα είναι το χρώμα της Μαύρης Θύελλας και στη νότια μέσα από τις βελτιώσεις που έγιναν στην κερκίδα.
 
Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Δημητρακόπουλου
Πριν την έναρξη του αγώνα, θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή της Καλαμάτας Ντίνου Δημητρακόπουλου που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή. Ο Δημητρακόπουλος είχε αγωνιστεί στην Καλαμάτα για αρκετά χρόνια, ενώ ήταν επί σειρά ετών προπονητής τερματοφυλάκων στα τμήματα υποδομής της ομάδας. Η Επιτροπή Πρωταθλήματος της ΕΠΟ απάντησε θετικά στο αίτημα που είχε κάνει η διοίκηση της Καλαμάτας στην αρχή της εβδομάδας.

Του Νίκου Μπαλόπουλου