Καλό ταξίδι «κυρ – Ντίνο»

Καλό ταξίδι «κυρ – Ντίνο»

Φτωχότερο είναι από χθες το μεσσηνιακό ποδόσφαιρο. Ένας από τους πλέον αγαπητούς ανθρώπους του μεσσηνιακού ποδοσφαίρου, που είχε μονάχα φίλους στην πολυετή, σπουδαία αθλητική διαδρομή του, δεν είναι πλέον κοντά μας. Ο λόγος για τον παλαίμαχο τερματοφύλακα της Καλαμάτας και πολλών ακόμη μεσσηνιακών σωματείων (ΑΕΚ Καλ., Μεσσηνιακού, Παμίσου, Εθνικού Μελιγαλά κ.ά.), Ντίνο Δημητρακόπουλο, που άφησε χθες το απόγευμα, σε ηλικία 69 ετών, την τελευταία του πνοή, από ανακοπή καρδιάς, σκορπώντας θλίψη και οδύνη στην οικογένειά του, αλλά και όσους τον γνώρισαν.
Τι να πει κανείς για τη λαμπρή διαδρομή του αγαπητού, έντιμου και χαμογελαστού, Ντίνου Δημητρακόπουλου, που τα τελευταία χρόνια αγκάλιασε την προσπάθεια των ανθρώπων της Ομόνοιας, όντας μέλος του τεχνικού επιτελείου των κυανέρυθρων.
Ξεκίνησε την εμπλοκή του τη δεκαετία του ’60 από την ΑΕΚ Καλαμάτας και κατόπιν πήρε μέρος στη διαδικασία «ίδρυσης» της Μαύρης Θύελλας, όπου αγωνίστηκε ως τερματοφύλακας μέχρι το 1970. Ακολούθησαν πολλά σωματεία του μεσσηνιακού ποδοσφαίρου και κατόπιν ήρθε η στροφή στην προπονητική.
Αξίζει ν’ αναφέρουμε ότι ήταν μέλος του τεχνικού επιτελείου της Καλαμάτας, όταν ξεκίνησε η ομάδα την πορεία ανόδου στα σαλόνια του ελληνικού ποδοσφαίρου στις αρχές της δεκαετίες του ’90. Υπήρξε συνεργάτης του Άγγελου Σκαφιδά στην ομάδα που έφθασε μέχρι τους 4 του Κυπέλλου Ελλάδος, αποκλείοντας μεγάλα ονόματα της εποχής, όπως ήταν ο Εδεσσαϊκός και η Δόξα Δράμας, ενώ συνέχισε και στο πλευρό του κ. Πετρίτση, βλέποντας την ομάδα ν’ ανεβαίνει κατηγορίες.
Η αγάπη του για την ομάδα της Καλαμάτας τον έφερε και πάλι έπειτα από αρκετά χρόνια στο τεχνικό επιτελείο, δουλεύοντας στο τμήμα ερασιτεχνών επί εποχής Γιώργου Γρηγορόπουλου, ενώ κατά διαστήματα περνούσε από την ΠΑΕ.
Τα τελευταία χρόνια, όπως προαναφέραμε, ήταν μέλος της οικογένειας της Ομόνοιας, όμως πάνω απ’ όλα ήταν μέλος του μεσσηνιακού ποδοσφαίρου και αθλητισμού, βοηθώντας πολλούς νεαρούς παίκτες να εξελιχθούν και κυρίως να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι. Ήταν πάντοτε χαμογελαστός και έτοιμος να προσφέρει, περνώντας πολλές ώρες στα γήπεδα.   
Το περασμένο Σάββατο βρέθηκε κανονικά στον πάγκο των κυανέρυθρων στον αγώνα με την Ανδρούσα και ήταν έτοιμος ν’ ακολουθήσει την προετοιμασία της Ομόνοιας για το επόμενο παιχνίδι του πρωταθλήματος στη Μεθώνη. Δυστυχώς, η καρδιά του τον πρόδωσε στερώντας ένα σπουδαίο άνθρωπο από τη μεσσηνιακή κοινωνία και μια λαμπρή ποδοσφαιρική φυσιογνωμία από το μεσσηνιακό αθλητισμό.
Καλό ταξίδι «κυρ – Ντίνο» και καλή αντάμωση με τους φίλους σου (τον Μπατούνα, τον Βασίλη, τον Δημήτρη και τους υπόλοιπους), που θα σε υποδεχθούν.
Το «Θάρρος» εύχεται να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει και στην οικογένειά του θερμά συλλυπητήρια.
Ν. Μπ.

Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψάλει σήμερα στις  4.00 μ.μ., από τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Λεΐκων.