Κώστας Βλάσης: «Θα γίνει κορυφαίο φάιναλ-4 στην Καλαμάτα»

Κώστας Βλάσης: «Θα γίνει κορυφαίο φάιναλ-4 στην                                                                                       Καλαμάτα»

Αισιόδοξος πως η Καλαμάτα θα διοργανώσει το καλύτερο φάιναλ-4 Κυπέλλου βόλεϊ Ανδρών των τελευταίων ετών και μάλιστα με απόλυτη ασφάλεια είναι ο πρόεδρος της Ενωσης Πετοσφαιρισης Πελοποννήσου, αλλά και μέλος του ΔΣ της ΕΟΠΕ Κώστας Βλάσης.

Με δηλώσεις του στον Sentra 103,3 υπεραμύνθηκε της απόφασης να ανατεθεί η διοργάνωση στην πρωτεύουσα της Μεσσηνίας και αποκάλυψε πως στο γυμναστήριο εδώ και λίγες ημέρες τοποθετήθηκε ταραφλέξ και άμεσα θα τοποθετηθούν πτυσσόμενες κερκίδες που θα ανεβάσουν τη χωρητικότητά του σε 2.200 θεατές.
 
«Δεν διαφωνώ ότι είναι ένα γήπεδο παλιό, γερασμένο. Θεμελιώθηκε το 1980. Το 2004 έγιναν έργα ανακαίνισης. Εχει έξι αποδυτήρια, βοηθητικούς χώρους και αίθουσα με βάρη στο υπόγειο. Εδώ και 20 ημέρες διαθέτει τάπητα τύπου taraflex μόνο για βόλεϊ και είναι ένα από τα ελάχιστα στην Ελλάδα που έχει αυτή την πολυτέλεια».
 
Ποια είναι η χωρητικότητά του γυμναστηρίου της παραλίας;

 
«Εχει 1.500 άτομα χωρητικότητα. Εχει 14 σκαλιά με μήκος 50 μέτρα. Απλώς με τη διαμόρφωση που υπάρχει φαίνεται μικρότερο. Θα βάλουμε πυσσόμενες κερκίδες και από τις δύο πλευρές και μπορεί να φτάσει και τις 2.200 θέσεις. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έχουμε κάνει η μία πλευρά θα έχει τα δημοσιογραφικά και η απέναντι κερκίδα θα έχει παιδιά. Αναβαθμίσαμε τον φωτισμό του γυμναστηρίου. Εχει μπει εξέδρα για τις ανάγκες των τηλεοπτικών μεταδόσεων. Εχουν γίνει πολλά και είμαι βέβαιος πως δεν θα μας λείψει τίποτα. Πήραμε και έγκριση από τη CEV για να διεξαχθεί ο προκριματικός όμιλος του Πανευρωπαϊκού Νεανίδων. Επίσης έχει ύψος 9,70 μ.. Ελάχιστα γήπεδα της Volleyleague διαθέτουν τέτοιο ύψος. Το έχουμε κάνει ένα βολεϊκό γυμναστήριο και αυτό είναι το κέρδος για το βόλεϊ».
 
Για την ασφάλεια της διοργάνωσης τι κινήσεις έχουν γίνει;
 
«Εχουμε κάνει συναντήσεις με την αστυνομία. Δεν θα έχουμε προβλήματα. Θα μας βοηθήσουν και οι ομάδες και οι φίλαθλοι. Απευθυνόμαστε στους Καλαματιανούς φίλους του αθλήματος για να έρθουν να δουν βόλεϊ υψηλού επιπέδου. Θέλουμε να γίνει και πάλι το βόλεϊ πρώτο άθλημα στη Δυτική και Νότια Πελοπόννησο».