Κ. Κουδούνης: “Η Μεσσηνία που δεν το βάζει κάτω…”

Κ. Κουδούνης: “Η Μεσσηνία που δεν το βάζει κάτω…”

Μια ακόμα αναγνώριση για τον Καλαματιανό αρχιτέκτονα Ντίνο Κουδούνη

Του Αντώνη Πετρόγιαννη

Τους προηγούμενους μήνες το «Θάρρος», στο πλαίσιο του αφιερώματος στους Μεσσήνιους που εργάζονται εκτός Ελλάδας, παρουσίασε τον Κωνσταντίνο Κουδούνη, απόφοιτο του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, με μάστερ στον Αρχιτεκτονικό Φωτορεαλισμό από το State οf Art Academy της Βενετίας 2012.
Ο Κωνσταντίνος Κουδούνης εργάζεται ως architectural visualizer στο Vyonyx, ένα πρωτοποριακό πολυβραβευμένο visual και design studio με έδρα το Λονδίνο, που συνεργάζεται με αρκετά αρχιτεκτονικά γραφεία στην παραγωγή φωτορεαλιστικών, αλλά και στη συνθετική διαδικασία, όπως Foster and Partners, Fuksas, Gensler, BIG, Heatherwick, HENN, Aedas, Arup, PLP, BDP κ.ά.
Όμως, η καριέρα του νεαρού Μεσσήνιου επιστήμονα δε σταματά στο Λονδίνο. Λίγους μήνες αργότερα, μόλις τις προηγούμενες ημέρες, βρέθηκε στην Αθήνα, όπου μίλησε σε ειδική εκδήλωση και απέσπασε τα χειροκροτήματα και το θαυμασμό του κοινού.
Μάλιστα, στην «Καθημερινή» φιλοξενήθηκε το ακόλουθο ρεπορτάζ: «Δεν είναι πρωτόγνωρο το συναίσθημα, γιατί το έχω ζήσει ξανά με διαφορετικό τρόπο και σε διαφορετική μορφή με τα Ελληνικά Βραβεία Γραφιστικής και Εικονογράφησης, όμως λίγο ο χώρος (η πάντα κατάμεστη αίθουσα της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών), λίγο ο χαμηλός ηλικιακός μέσος όρος, αλλά κυρίως το συναρπαστικό περιεχόμενο των οκτώ ομιλιών – παρουσιάσεων, και η πρώτη μου εμπειρία από το ΕΣΩ, εξελίχθηκε σε ένα καταιγιστικό πανόραμα μιας εντυπωσιακά δημιουργικής και παραγωγικής Ελλάδας, που όχι μόνο δεν το βάζει κάτω, αλλά βγαίνει μπροστά με αυτοπεποίθηση.
Ήταν το τρίτο ΕΣΩ αυτό που παρακολουθήσαμε στη Στέγη, και ήδη έχει καταφέρει το πιο σημαντικό: να συσπειρώσει το κοινό στο οποίο πρωταρχικά απευθύνεται. Είναι ένας μικρός θρίαμβος η μεγάλη ζήτηση των εισιτηρίων για το ΕΣΩ που στις ηλικίες από 20 μέχρι 35 ετών κάνει θραύση. Συμπαραγωγή δύο αναγνωρισμένων επιθεωρήσεων στο χώρο της αρχιτεκτονικής και του ντιζάιν, του archisearch.gr του Βασίλη Μπαρτζώκα και του +design του Δημήτρη Φακίνου, το ΕΣΩ είναι τυπικά μια “ημερίδα”.
Στην πραγματικότητα σκεφθείτε μια σειρά από γρήγορες παρουσιάσεις δημιουργών, αρχιτεκτόνων και ντιζάινερ, στο πνεύμα του TED-X. Και ο μπαξές της φετινής διοργάνωσης είχε λίγο απ’ όλα. Μεταξύ άλλων, ο Κωνσταντίνος Κουδούνης της ομάδας Vionyx μας ξενάγησε στον κόσμο των ψηφιακών».

*Διαβάστε εδώ τη συνέντευξη που είχε δώσει στο “Θάρρος” ο Ντίνος Κουδούνης