Με οδύνη αποχαιρέτησαν τον παπα-Φώτη οι Χωραΐτες

Με οδύνη αποχαιρέτησαν τον παπα-Φώτη οι  Χωραΐτες

Χθες το μεσημέρι, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, τελέστηκε η νεκρώσιμη ακολουθία του άτυχου αρχιμανδρίτη, στην οποία προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος, μετά του Ιερού Κλήρου της Μητροπόλεως.
Συγγενείς, γνωστοί και πλήθος κόσμου από την ευρύτερη περιοχή αποχαιρέτησαν τον αρχιμανδρίτη, με δάκρυα στα μάτια, για «καλό παράδεισο», ενώ στην τελευταία τους κατοικία στο κοιμητήριο του Προφήτη Ηλία τον συνόδευσαν ο μητροπολίτης, κληρικοί της Μητροπόλεως, καθώς και από άλλες Μητροπόλεις και πολλοί πιστοί.

Συγκλονισμένοι οι Χωραΐτες
Οι κάτοικοι της Χώρας αδυνατούν να συνειδητοποιήσουν το τραγικό συμβάν της δολοφονίας του αρχιμανδρίτη. Όλοι μιλούν με τα καλύτερα λόγια για αυτόν, για το έργο του το πνευματικό και το κοινωνικό, την προσφορά του στις εκκλησίες και την ιερά μονή του Αγίου Δημητρίου, καθώς και το θεόπνευστο λόγο και τις νουθεσίες του. Αδυνατούν να πιστέψουν το έγκλημα και, μάλιστα, πώς αυτό διαπράχθηκε από έναν ανήλικο συμπατριώτη τους, ένα δικό τους παιδί, αλλά και τον αλλοδαπό που ζούσε και εργαζόταν καιρό στην περιοχή τους.


ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΟΙ ΑΠΟΛΟΓΙΕΣ ΤΩΝ 2 ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ

Βαρύτατες οι κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν

Ανθρωποκτονία από πρόθεση, ληστεία από κοινού, οπλοφορία και οπλοκατοχή είναι οι κατηγορίες που απαγγέλθηκαν στους δύο φερόμενους ως δράστες της στυγερής δολοφονίας τη νύχτα του Σαββάτου – ξημερώματα Κυριακής του αρχιμανδρίτη Φώτιου Ζαχαρόπουλου στη Χώρα Τριφυλίας.
Ο ανήλικος Έλληνας και ο 24χρονος Γεωργιανός βρέθηκαν χθες το μεσημέρι ενώπιον της εισαγγελέως Πρωτοδικών και του ανακριτή Κυπαρισσίας, όπου τους απαγγέλθηκε το βαρύ κατηγορητήριο για το στυγερό έγκλημα που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο. Και οι δύο ζήτησαν και πήραν προθεσμία να απολογηθούν το πρωί της Παρασκευής. Η υπόθεση, ανατριχιαστική σε λεπτομέρειες και με προεκτάσεις, έχει προκαλέσει σάλο στη Μεσσηνία και δη στη φιλήσυχη τοπική κοινωνία της Χώρας Τριφυλίας. Οι φερόμενοι ως δράστες, ο μεν ανήλικος κάτοικος της περιοχής, από ήσυχη και θρησκευόμενη πολύτεκνη οικογένεια, δεν είχε δώσει δικαιώματα κατά το παρελθόν, ενώ ο Γεωργιανός κατοικούσε στην περιοχή και εργαζόταν χρόνια εκεί.