Με χιλιάδες οπαδούς , στο πλευρό της , στο ντέρμπι της Κυριακής η “Μαύρη Θύελλα” (βίντεο)

Με χιλιάδες οπαδούς , στο πλευρό της , στο ντέρμπι της Κυριακής η “Μαύρη Θύελλα” (βίντεο)

Όλα δείχνουν ρεκόρ προσέλευσης και εισιτηρίων

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ «ΜΙΛΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ» ΤΑ ΑΙΤΙΑ ΤΗΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ ΜΕ ΓΚΟΦΑ ΣΤΟ ΤΙΜΟΝΙ

Του Νίκου Μπαλόπουλου

Ο Μίλτος Γκόφας από την πρώτη κιόλας στιγμή τόνιζε πως βασικός αντίπαλος της Καλαμάτας στη μάχη του τίτλου δεν είναι η ΑΕ Καραϊσκάκης αλλά η Ερμιονίδα.
Βλέποντας τη μάχη αυτή να εξελίσσεται με τη συμμετοχή και του συλλόγου της Ηπείρου, θα έλεγαν πολλοί ότι ο έμπειρος τεχνικός δεν έχει δίκιο, αφού η ομάδα της Άρτας παραμένει ζωντανή στο κυνήγι της πρωτιάς και της ανόδου, ωστόσο όσοι γνωρίζουν καλά τα δεδομένα στο όμιλο, ξέρουν ότι πράγματι βασικός αντίπαλος της Μαύρης Θύελλας, είναι η Ερμιονίδα. Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο το ματς της Κυριακής στο δημοτικό στάδιο, κρίνεται ως παιχνίδι που μπορεί να δώσει ακόμη και το πρωτάθλημα στην Καλαμάτα. Ο προσεχής αντίπαλος του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος μπορεί να μη διαθέτει βάρος ως σωματείο, όπως άλλωστε και η ΑΕ Καραϊσκάκης, όμως έχει ισχυρή διοίκηση, με οικονομική ευρωστία και κυρίως ποδοσφαιριστές πολύ ποιοτικούς – έμπειρους, αντίστοιχους του επιπέδου αυτών που αγωνίζονται στην Καλαμάτα. Αντιθέτως η ΑΕ Καραϊσκάκης, όπως φάνηκε στα δύο παιχνίδια που έδωσε στη Μεσσηνία, με Καλαμάτα και Μεσσηνιακό, μόνο με θαύμα θα μπορέσει να κοιτάξει μέχρι τέλους τη διαδρομή των άλλων δύο και δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι σταδιακά θα ξεφουσκώσει.
Όλα αυτά σε φιλολογικό επίπεδο, καθώς την Κυριακή με την είσοδο των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο, θα αποτελούν λόγια του αέρα, και το μόνο που θα μετρά θα είναι το πάθος, η θέληση και η αγωνιστική ανωτερότητα. Οι παίκτες της Καλαμάτας ξεκινούν από σήμερα την προετοιμασία τους – το χθεσινό πρόγραμμα είχε το καθιερωμένο ρεπό αλλά και προπόνηση για μεγάλο μέρος του έμψυχου δυναμικού που ακολούθησε τις οδηγίες του γυμναστή Ευτύχη Τασιόπουλου – όμως ήδη την προετοιμασία τους έχουν ξεκινήσει οι φίλαθλοι της Μαύρης Θύελλας.
Βλέποντας την κινητικότητα στις τάξεις των φίλων της ομάδας, οι διοικούντες της Καλαμάτας περιμένουν ρεκόρ προσέλευσης θεατών και εισιτηρίων. Περιμένουν ότι με τη βοήθεια και του καιρού το δημοτικό στάδιο θα είναι κατάμεστο και ο κόσμος θ’ αποτελέσει τον 12ο παίκτη, ωθώντας την ομάδα στη μεγάλη νίκη και δίνοντας παράλληλα σημαντικές οικονομικές ανάσες στη διοίκηση που τα έχει δώσει από την πλευρά της όλα κυριολεκτικά με στόχο την άνοδο. Οι αφίσες έχουν ήδη κάνει την εμφάνισή τους σε κεντρικά σημεία της μεσσηνιακής πρωτεύουσας, στο διαδίκτυο υπάρχει εξίσου μεγάλη κινητικότητα, όπως κινητικότητα υπάρχει στις τάξεις των φιλάθλων της Καλαμάτας από άλλες περιοχές της χώρας, ειδικότερα από την πρωτεύουσα. Κι αυτή τη φορά οι εκπλήξεις θα είναι πολλές. Οι ετοιμασίες ξεκίνησαν και οι υπεύθυνοι κάνουν λόγο για ατμόσφαιρα μοναδική.


Οι αριθμοί και η… άνοδος
Πώς έφθασε η Καλαμάτα να καλύψει το άσχημο ξεκίνημα και τη διαφορά που έδειχνε σ’ ένα σημείο απαγορευτική; Η απάντηση πολύ απλή, ρίχνοντας μια ματιά στους αριθμούς.
Με τον Μίλτο Γκόφα στο τιμόνι η Καλαμάτα έχει δει, από την 3η έως και την 17η αγωνιστική, μόλις τέσσερις φορές την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα της. Μάλιστα, οι δύο εξ αυτών ήταν στις δύο πρώτες αγωνιστικές που έκατσε στον πάγκο ο Αιγιώτης τεχνικός, δηλαδή με Ερμιονίδα και Μεσσηνιακό. Ακολούθησε το νικηφόρο 1-4 στο Άργος τη 10η αγωνιστική, και η μοναδική ήττα της Μαύρης Θύελλας επί Γκόφα στη Μανωλάδα (2-1) για τη 12η αγωνιστική.
Η Καλαμάτα έχει την καλύτερη άμυνα στον όμιλο με μόλις 10 γκολ παθητικό, εκ των οποίων όπως προαναφέραμε τα τέσσερα ήρθαν στα πρώτα παιχνίδια του Γκόφα και τα τρία επί Κακαλέτρη στην τεχνική ηγεσία.
Για να πάμε ένα βήμα πιο πέρα, αξίζει ν’ αναφέρουμε ότι στα τελευταία πέντε παιχνίδια που έχει δώσει, μετά δηλαδή το ματς στη Μανωλάδα, δεν έχει δεχθεί κανένα τέρμα και αυτό ήταν το στοιχείο που έκανε το 3 στα 3, στα εκτός έδρας ματς με Ναύπλιο, Βάρδα και Κόρινθο.
Αυτό λοιπόν το στοιχείο έκανε τη διαφορά, βάζοντας και πάλι την ομάδα στο κόλπο της ανόδου και βεβαίως είναι αυτό, που θα την οδηγήσει και στη συνέχεια στην κατάκτηση του τίτλου. Διαθέτει μεν σπουδαίους μεσοεπιθετικούς, όμως ο Γκόφας έκανε με την τακτική του και τη φιλοσοφία του τη διαφορά, φέρνοντας την Καλαμάτα μια ανάσα από την κορυφή.

http://youtu.be/m12Q3rRd12c