Νέες διαστάσεις και κατηγορούμενοι στη μεγάλη υπόθεση με τις ζωοκλοπές, είχαν αρπάξει πάνω από 1000 ζώα

Νέες διαστάσεις και κατηγορούμενοι  στη μεγάλη υπόθεση με τις ζωοκλοπές, είχαν αρπάξει πάνω από 1000 ζώα

Πολύ μεγαλύτερες, απ’ ό,τι αρχικά είχε υπολογισθεί, είναι οι διαστάσεις της υπόθεσης των ζωοκλοπών σε Μεσσηνία και Τριφυλία. Ο 55χρονος πατέρας και ο 30χρονος γιος που συνελήφθησαν από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας την προηγούμενη εβδομάδα, ήδη, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, προφυλακίσθηκαν, ενώ ο δεύτερος γιος, 27 ετών, που ήταν να απολογηθεί χθες, πήρε προθεσμία και θα απολογηθεί αύριο, αν δε δοθεί και νέα προθεσμία, λόγω των καινούργιων στοιχείων με τα οποία εμπλουτίζεται η υπόθεση.
Παράλληλα, σχηματίσθηκε δικογραφία για άλλα δύο άτομα, επίσης πατέρα και γιο, οι οποίοι φαίνεται πως δρούσαν μαζί με τους πρώτους, ενώ καταζητούνται και ένας ή δύο Πακιστανοί που είχαν αναλάβει το ρόλο του χασάπη.
Συνολικά, μέχρι στιγμής έχουν σχηματισθεί τρεις δικογραφίες για τη συγκεκριμένη υπόθεση και έχει διαπιστωθεί ότι συνολικά έχουν κλέψει 400 πρόβατα και 650-700 άλλα ζώα, κυρίως κότες και γαλοπούλες. Επίσης, έχουν κλέψει μεγάλο αριθμό εργαλείων και αγροτικών αντικειμένων, αρκετά εκ των οποίων έχουν βρεθεί στην κατοχή όσων κατηγορούνται ως δράστες.
Μάλιστα, μετά την πρώτη έρευνα οι αστυνομικοί εντόπισαν στην κατοχή του 55χρονου πατέρα κι άλλα κλεμμένα αντικείμενα, τα οποία είχε επιμελώς κρυμμένα πίσω από ξύλα στην άκρη ενός κτήματος.
Κλεμμένα αντικείμενα βρέθηκαν και στην κατοχή των δύο νέων (πατέρα και γιο) κατηγορουμένων. Μάλιστα, βρέθηκε ένα αλυσοπρίονο, το οποίο είχε κλαπεί από τη περιοχή της Μικρομάνης, μαζί όμως με 80 γαλοπούλες.
Χαρακτηριστικό της όλης υπόθεσης είναι πως όλοι οι εμπλεκόμενοι είχαν προς εκτροφή δικά τους ζώα και έτσι δεν προκαλούσε απορία η πώληση σε ιδιώτες. Ωστόσο, υπάρχουν υποψίες στους αξιωματικούς της Ασφάλειας που ερευνούν την υπόθεση ότι κλεμμένα ζώα πωλούνταν σφαγμένα και σε κρεοπωλεία.
Β.Β.