Οι στενοί συνεργάτες του Αριστείδη Σταθόπουλου και μεγάλοι θριαμβευτές ανοίγουν την καρδιά τους στο «Θάρρος»

Οι στενοί συνεργάτες του Αριστείδη Σταθόπουλου και μεγάλοι θριαμβευτές ανοίγουν την καρδιά τους στο «Θάρρος»

Μπορεί ο Αριστείδης Σταθόπουλος να τραβά πάνω του την προσοχή, όντας ο απόλυτος ηγέτης στα δρώμενα της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μεσσηνίας, και να χρεώνεται την νέα μεγάλη επιτυχία, όμως η αλήθεια είναι πως πολλά πράγματα θα ήταν διαφορετικά, χωρίς την παρουσία αξιόλογων ανθρώπων στο πλευρό του. Μιλάμε τόσο για τους στενούς του συνεργάτες όλα αυτά τα χρόνια και ειδικότερα για το παλαιότερο, μετά τον κ. Σταθόπουλο, μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Λεωνίδα Οικονομίδη, όσο και τον Άγγελο Γεωργόπουλο, που εξελέγη για 6η φορά, όσο και αυτούς που μπαίνουν για πρώτη φορά στα διοικητικά μονοπάτια της ΕΠΣΜ, εξωτερικεύοντας την πρόθεσή τους να συνεισφέρουν. Ο λόγος για την τετράδα των Γιώργου Χριστόπουλου, Διονύση Ψαλλίδα, Βασίλη Πολίτη και Νίκου Ρούτση, που αποτελούν μέρος της 11άδας που καλείται να χαράξει πορεία για το μεσσηνιακό ποδόσφαιρο.
Μιλήσαμε με όλα τα μέλη του διοικητικού σχήματος, που έχει ως ηγέτη τον Αριστείδη Σταθόπουλο, και ζητήσαμε μια πρώτη τοποθέτηση απέναντι στο εκλογικό αποτέλεσμα, αλλά και τις προϋποθέσεις που δημιουργούνται μέσα από την μεγάλη νίκη της παράταξής τους. Στην απόλυτη πλειοψηφία τους μας εξέφρασαν την ικανοποίηση για το αποτέλεσμα, που ήταν πάντως γι’ αυτούς αναμενόμενο, φανερώνοντας μεγάλη όρεξη και διάθεση να κάνουν καλύτερο το μεσσηνιακό ποδόσφαιρο.
  
Λεωνίδας Οικονομίδης: «Είναι σίγουρα τιμή για όλους εμάς η αποδοχή των σωματείων της Ένωσής μας. Είναι γεγονός ότι περιμέναμε τη νίκη και τη διαφορά αυτή. Είχαμε εμπιστοσύνη στα σωματεία και τους παράγοντες, ήμασταν όλο αυτό το διάστημα, όλα αυτά τα χρόνια κοντά τους και δεν χρειάστηκε ν’ ακολουθήσουμε… λανθασμένες τακτικές.
 Σε προσωπικό επίπεδο θεωρώ ότι τα σωματεία επέδειξαν την εμπιστοσύνη απέναντι στο έργο μου και την προσφορά μου όλα αυτά τα χρόνια, και τα ευχαριστώ γι’ αυτό. Θα συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο, κάνοντας καλύτερα τα πράγματα τη νέα τετραετία. Σίγουρα οι οικονομικές συνθήκες δεν είναι εύκολες, ωστόσο έχουμε κάνει κινήσεις «εξομάλυνσης» όπως για παράδειγμα την απόκτηση των γραφείων, έτσι ώστε να βοηθήσουμε στο μέτρο του δυνατού τα σωματεία. Περιμένουμε από αυτά να συνεχίσουν τον αγώνα τους σε αθλητικά επίπεδα, κάνοντας το «ευ αγωνίζεσθαι» βίωμά τους. Περιμένουμε από αθλητές, προπονητές, παράγοντες και φιλάθλους να βοηθήσουν προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση».
 
Άγγελος Γεωργόπουλος: «Θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου προς τα σωματεία τα οποία μας τίμησαν με την ψήφο τους, που μας γεμίζει με ευθύνη προκειμένου να συνεχίσουμε το έργο μας για τη βελτίωση και πρόοδο του μεσσηνιακού ποδοσφαίρου.  Όλοι μαζί με επικεφαλή τον πρόεδρό μας Αριστείδη Σταθόπουλο, θα δουλέψουμε σκληρά με μοναδικό στόχο τη βελτίωση των συνθηκών για όλους όσοι λαμβάνουν μέρος στο αγαπημένο μας άθλημα.
Προσωπικά είναι ιδιαίτερη τιμή η εκλογή μου για έκτη συνεχή θητεία στα διοικητικά δρώμενα της ΕΠΣΜ και θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς τις ομάδες που με στήριξαν με την ψήφο τους και να τους υποσχεθώ ότι θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να έρθουν ακόμη καλύτερες μέρες».
 
Κώστας Κανελλόπουλος: «Σε όλες αυτές τις εκλογικές αναμετρήσεις θεωρώ ότι νικητής είναι το ποδόσφαιρο. Από όποια θέση κι αν επιλεγώ, η ευθύνη απέναντι στο ποδόσφαιρο της Μεσσηνίας θα είναι μεγάλη. Είναι ώρες ευθύνης και όχι πανηγυρισμών, θέλουμε να πάμε το μεσσηνιακό ποδόσφαιρο ένα βήμα μπροστά. Ευχαριστούμε τα σωματεία που μας ψήφισαν, όσο γι’ αυτά που δεν μας εμπιστεύτηκαν, προφανώς ήθελαν κάτι άλλο και για  μένα προσωπικά είναι καλό να υπάρχει πλουραλισμός. Υπήρξε μια αντιπαράθεση με τους υποψήφιους του άλλου συνδυασμού, αλλά θεωρώ ότι δεν υπάρχουν νικητές ή ηττημένοι».
 
«Αντώνης Τουρλομούσης: «Τα σωματεία έδειξαν εμπιστοσύνη στο σίγουρο. Αν δεν έβγαινε ο συνδυασμός Αριστείδη Σταθόπουλου, θα υπήρχε κενό εξουσίας. Η Κίνηση Φίλων Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου δεν είχε την πείρα να δημιουργήσει κάτι ξεχωριστό. Προεκλογικά τα στελέχη της αναφέρονταν στα 30 χρόνια παρουσίας Σταθόπουλου στη Διοίκηση της ΕΠΣΜ, μία διοίκηση που  ρεαλιστικά έχει προσφέρει έργο στο ποδόσφαιρο και έχει πετύχει μεγάλες κατακτήσεις όπως τα γραφεία της Ένωσης και το Αθλητικό κέντρο στον Κορδία.
Όσον αφορά στην διαιτησία, εκτός από τους Χρήστο Κότσαρη, Παναγιώτη Μανωλόπουλο, Ανδρέα Μιχαλακέα, δεν υπάρχουν άλλοι πιστοποιημένοι και αν εκλεγόταν η Κίνηση τα πρωταθλήματα θα ήταν άκυρα.
Ευχαριστούμε τα σωματεία για την εμπιστοσύνη τους».

Σωτήρης Μιχαλόπουλος: «Ευχαριστούμε τα σωματεία για την εμπιστοσύνη τους. Στις εκλογές συμμετείχε και άλλος ένας συνδυασμός και θεωρώ ότι δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι.  Με επικεφαλής τον Αριστείδη Σταθόπουλο, συνεχίζουμε το έργο μας για την πρόοδο του μεσσηνιακού ποδοσφαίρου».

Γιώργος Χριστόπουλος: «Υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση για το αποτέλεσμα και βεβαίως δεν ήρθε τυχαία αυτό. Νομίζω ότι δικαιώθηκαν οι κόποι μας και το τρέξιμο όλο αυτό το διάστημα. Πρέπει να δουλέψουμε με στόχο να εξαλειφθούν τα κακώς κείμενα και να βάλουμε τα θεμέλια για ένα καλύτερο αύριο.
Σε προσωπικό επίπεδο θέλω να ευχαριστήσω τα σωματεία που με ψήφισαν και τους υπόσχομαι ότι θα κάνω το καλύτερο δυνατό για να σταθώ αντάξιος των προσδοκιών τους. Περιμένω να γίνουν πολλά βήματα προς το καλύτερο, γι’ αυτό άλλωστε και εισήλθα στο νέο διοικητικό σχήμα της  Ένωσης».
  
Νικόλαος Ρούτσης: «Θέλω να ευχαριστήσω τους εκπροσώπους των σωματείων που μας τίμησαν με την ψήφο τους. Τους υποσχόμαστε ότι θα δουλέψουμε πιο ζεστά για το καλό του μεσσηνιακού ποδοσφαίρου. Ήμουν για πρώτη φορά υποψήφιος μετά την τιμητική πρόσκληση του κ. Αριστείδη Σταθόπουλου και θέλω από μέρους μου να δράσω όπως και οι συνάδελφοί μου με στόχο ένα καλύτερο αύριο».
 
Βασίλης Πολίτης: «Όλα πήγαν καλά. Η επανεκλογή του Αριστείδη Σταθόπουλου ήταν απαραίτητη. Το Διοικητικό Συμβούλιο πλαισιώσαμε τέσσερα καινούρια μέλη και συνεχίζουμε το έργο της πετυχημένης διοίκησης για το καλό του μεσσηνιακού ποδοσφαίρου. Ευχαριστούμε τα σωματεία για την εμπιστοσύνη τους».
 
Διονύσης Ψαλλίδας: «Σε σχέση με την Ένωση, θεωρώ ότι το αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο.  Όλη η πορεία του κ. Σταθόπουλου και των ανθρώπων που το στηρίζουν έδειχνε να έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των σωματείων. Για μένα προσωπικά είναι μια νέα εμπειρία και από πλευράς μου θα δώσω ό,τι καλύτερο μπορώ. Θεωρώ ότι έχω πολλά να δώσω στο μεσσηνιακό ποδόσφαιρο γι’ αυτό άλλωστε ακολούθησα και αυτή τη διαδρομή. Χρειάζεται να γίνουν κάποια πράγματα, να υπάρξει αξιοκρατία, ίση μεταχείριση και διαφάνεια σε όλα και προς αυτή την κατεύθυνση θα εργαστούμε».

  • Δεν κατέστη εφικτό να συνομιλήσουμε με τον Νίκο Λιόγα, που εξακολουθεί να νοσηλεύεται στον «Ευαγγελισμό» μετά το τροχαίο ατύχημα που είχε, πριν από περίπου 3 εβδομάδες.

Των Νίκου Μπαλόπουλου – Βαγγέλη Χουντάλου